Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela, Baska czy Gradac?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kasiek_9300
Podróżnik
Brela, Baska czy Gradac?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiek_9300 » 19.07.2008 19:05

Zastanawiam się, którą z tych miejscowości wybrać? Wszystkie trzy są niewielkie i na Makaskiej, na czym mi najbardziej zależy. Widziałam zdjęcia z tych miejsc. Z tego co wiem, na Basce może być problem ze znalezieniem miejsca na plaży, nie wiem, jak z resztą miejscowości. Zależy mi, aby nie była to totalna 'dziura', żeby po plażowaniu można było wyjść na pizze, albo spacer po deptaku itp. No i, aby nie było takiego ścisku na ulicach i plaży, chociaż jak myślę nie powinno być z tym problemu. Dlatego proszę o odpowiedzi na moje pytania :P :

1. Czy we wszystkich tych miejscowościach znajduje się jakiś kantor, bankomat (przypuszczam, że tak, ale wolę się upewnić, żeby nie było rozczarowania :lol:)?
2. Czy jest jakiś problem ze znalezieniem tam noclegu na przełomie lipca/sierpnia?
3. Jakie są ceny noclegu? Czy ze względu na to, że Baska jest bardziej popularna jest tam drożej, chodzi mi nie tylko o ceny kwater, ale też jedzenia, wypożyczania sprzętów itp.?
4. Czy jest tam jakiś market?
5. Jakie plaże tam są? Jedziemy z dzieckiem, więc poszukiwana piaszczysta/żwirowa plaża :lol:

No więc baaardzo proszę o pomoc
:D :D
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 19.07.2008 20:49

zdecydowanie Brela.
Kasiek_9300
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiek_9300 » 19.07.2008 20:58

A dlaczego Twoim zdaniem lepsza Brela? :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.07.2008 21:34

Witaj,
Tucepi jest bardzo popularna wśród rodzin z dziećmi.
Z plaży nie trzeba sie wspinać do apartamentów położonych wyżej tak jak to jest w Baska Voda czy Breli.
Tucepi ma przy plaży rządek sosen które dają fajny cień i można się tam schować :D
Nie wiem jak jest w Gradac, bo nie byłam.
Plaże są wszędzie raczej typowo żwirowe, widziałam, że dzieci świetnie się bawiły takimi kamyczkami :o
Cenowo to wygląda prawdopodobnie tak samo w miejscowościach które wymieniłeś :D
Bankomaty są, markety typu Konzum czy Studenac też :)

Tu podobny temat:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=192 ... ght=tucepi
Ostatnio edytowano 21.07.2008 18:00 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
wojtasekr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtasekr » 19.07.2008 22:08

Wróciłem zwłasnie z Gradac. Plaże od strony portu w kierunku hotelu Labineca - drobny kamyk, pod samym hotelem bardzo drobny kamyczek. Po drugiej stronie portu część plaży betonowa. Jest ze dwie "pizzerie" i kilkanaście knajpek. Sklep ogólnospożywczy jeden za pocztą i drugi (dużo) mniejszy przy Hotelu Labineca, oraz kilka piekarni i jeden mięsny (przy kościele)
Kasiek_9300
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiek_9300 » 21.07.2008 10:35

wojtasekr napisał(a):Wróciłem zwłasnie z Gradac. Plaże od strony portu w kierunku hotelu Labineca - drobny kamyk, pod samym hotelem bardzo drobny kamyczek. Po drugiej stronie portu część plaży betonowa. Jest ze dwie "pizzerie" i kilkanaście knajpek. Sklep ogólnospożywczy jeden za pocztą i drugi (dużo) mniejszy przy Hotelu Labineca, oraz kilka piekarni i jeden mięsny (przy kościele)

A jakie są ceny kwatery?
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 21.07.2008 14:58

Byłem w Breli w tym roku i więcej mnie tam nie zobaczą - najgorsze miasto na Cro w jakim byłem!
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 21.07.2008 16:54

Polecam BaskeVode , nie zabardzo wiem o co chodziło z wypowiedzią "nie tzeba się wspinac do plaży" - jak już to schodzi się w dół :D

w zależności od miejsca kwatery możesz mieć prostą drogę albo wspinać sie faktycznie w drodze powrotnej, ale dla zdrowia :D

Tucepi raczej dla rodzin z dziećmi - plaże węższe niż w Basce, W Basce chodziliśmy na południe od centrum w kierunku BaskoPole , szeroka plaża z DrinkBarem :)

Pozdro
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.07.2008 18:08

fafikdog napisał(a):Byłem w Breli w tym roku i więcej mnie tam nie zobaczą - najgorsze miasto na Cro w jakim byłem!

Dlaczego :?: 8O
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 21.07.2008 18:43

ines napisał(a):
fafikdog napisał(a):Byłem w Breli w tym roku i więcej mnie tam nie zobaczą - najgorsze miasto na Cro w jakim byłem!

a może był w "górnej" Breli a tam dla kogoś kto szuka plaży i morza to rzeczywiście nie najlepszy kierunek...

A tak na poważnie to moim skromny zdaniem jeśli chodzi o plaże to Brela, jeśli zaś o rozrywkę Baska. bankomaty i sklepy są i tu i tu
wojtasekr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtasekr » 21.07.2008 20:35

Kasiek_9300 napisał(a):
wojtasekr napisał(a):Wróciłem zwłasnie z Gradac. Plaże od strony portu w kierunku hotelu Labineca - drobny kamyk, pod samym hotelem bardzo drobny kamyczek. Po drugiej stronie portu część plaży betonowa. Jest ze dwie "pizzerie" i kilkanaście knajpek. Sklep ogólnospożywczy jeden za pocztą i drugi (dużo) mniejszy przy Hotelu Labineca, oraz kilka piekarni i jeden mięsny (przy kościele)

A jakie są ceny kwatery?

nie mam informacji, byłem w Hotelu Labineca
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 21.07.2008 22:25

Prowokacja :!:
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 21.07.2008 23:19

a ja wrociłam tydzień temu z Breli i napewno wrocę tam za rok.
Najłatwiej powiedzieć że bylo beznadziejnie, szkoda że nie wiemy dlaczego?!
A ja wrócę, bo plaża cudna, woda przejrzysta, cisza, wszystko co do "przeżycia" potrzebne na miejscu ( sklepy, knajpy itp.).
Znalazłam tam wszystko co sprawiło że moje wakacje były idealne.
A moja 3 letnia córcia z drżącą bródką i "podkówką" pyta dlaczego tam nie wrócimy....
Coś mam dodać?
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 22.07.2008 06:54

ines napisał(a):

Byłem w Breli od strony Omiśia (jeżeli to jakaś różnica?).
Zaparkować tam samochód to cud, parking za 40 zł to lekka przesada!
andrzej1976
Podróżnik
wojtasekr..pomóż trochę...

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej1976 » 22.07.2008 16:49

jadę właśnie za tydzień do hotelu Labineca z rodziną . Jaki jest ? prześlij trochę informacji...
z góry dzięki
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone