Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2008 00:16

AmiX napisał(a):Witam :D
To mój pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich bardzo serdecznie.
W tym roku a dokładnie 26.08-6.09 wybieramy się w naszą pierwsza wycieczkę do Chorwacji. Po długich przemyśleniach wybraliśmy Wyspę Brac-Supetar.
Zależy nam na wyjątkowym wyjeździe…. pięknej plaży i pięknej pogodzie.
Jakie są tam plaże?? I czy są na nich tłumy jak w naszych Międzyzdrojach (gwar i hałas) czy można odpocząć??
Czy Supetar zachwyci nas plażami i klimatem….
O życie nocne nie pytam już się doczytałam że będzie co robić ;)
Wypieramy się tam w rejs wzdłuż półwyspu Pelješac .

Na naszej liście możliwości wakacyjnych były jeszcze:
CHORWACJA Makarska
GRECJA Kokkino Nero ,Paralia lub Olimpik Beach
Turcja Alanya

Czy podjedliśmy waszym zadaniem dobra decyzje??
Pozdrawiam Ania

Decyzja bardzo dobra! Aha i wynika z terminów, że podczas Waszego rejsu wzdłuż półwyspu Pelješac, powinniśmy pomachać Wam z Orebica :wink:
Pozdraviam!
AmiX
Plażowicz

Postnapisał(a) AmiX » 08.02.2008 00:56

No to będziemy machać ;)
Oglądałam filmik z Supetar i większość ujęć to porty i starówki. Czy zastane tam piękna plaże ??Czy to miasto typowo portowe??
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc :D
Ania
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2008 01:15

AmiX napisał(a):No to będziemy machać ;)
Oglądałam filmik z Supetar i większość ujęć to porty i starówki. Czy zastane tam piękna plaże ??Czy to miasto typowo portowe??
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc :D
Ania

Powiem tak. Supetar widziałem tylko od strony lądu z Sumpetara :wink: i na zdjęciach. Na pewną są tam ładne plaże. Mam tylko nadzieję, że nie liczysz na piasek.
Szukaj a znajdziesz. Pytaj, a ktoś kto tam był na pewno się odezwie.
Pozdraviam.
AmiX
Plażowicz

Postnapisał(a) AmiX » 08.02.2008 23:02

Nikt więcej nie byl w Supetar :?:
Buber
Cromaniak

Postnapisał(a) Buber » 09.02.2008 07:53

Jam był 3 razy, ale nie na plaży :D .
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 09.02.2008 08:25

Jedź na drugą stronę. W Supetarze znajdziesz nawet budy z hot-dogami. Cro upada.....
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 10.02.2008 12:25

AmiX napisał(a):Nikt więcej nie byl w Supetar :?:

Supetar to centrum turystyczne wyspy . Dużo turystów ( niestety hotele ) , prom ( port ) , ale poza tym całkiem przyjemnie :D Zawsze można jednak pojechać ( tylko 6 km ) do oazy piękna i ciszy w Splitskiej :wink:
AmiX
Plażowicz

Postnapisał(a) AmiX » 10.02.2008 13:03

Dziękuje wszystkim za chęć pomocy :)
Tylko że ja jadę na wycieczkę zorganizowaną...dzwoniłam do biura w środę płace zaliczkę ale coraz bardziej zastanawiam się nad podróżą własnym autem. Tylko przeraża mnie taka długa podróż i nie wiem czy w dwie osoby się opłaca za paliwo płacić...oglądałam kwatery skoro za apartament można zapłacić 40euro/dzień no to cena jest naprawdę przyzwoita ale jest taki wybór ze nie wiadomo na co się zdecydować.
Może wy możecie mi coś zaproponować niedaleko od morza no najlepiej z widokiem na morze ale nie koniecznie.
Jeszcze się zastanowię do środy jaka opcje wybrać. Ale jesli zdecydjue sie na biuro to powiedzcie mi czy rezerwować wycieczkę na koniec sierpnia czy początek lipca (dziwne ale jest tańsza)
Pozdrawiam Ania
AmiX
Plażowicz

Postnapisał(a) AmiX » 10.02.2008 13:05

mkm napisał(a):

Supetar to centrum turystyczne wyspy . Dużo turystów ( niestety hotele ) , prom ( port ) , ale poza tym całkiem przyjemnie :D Zawsze można jednak pojechać ( tylko 6 km ) do oazy piękna i ciszy w Splitskiej :wink:

Rozumiem ze ładne plaże tam zastane tylko że tłoczne??
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 01.09.2008 18:01

Mkm a czy można prosić :) o namiary na Splitską ;) zauroczyła mnie bardzo ;)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 02.09.2008 21:17

Poproszę w takim razie o Twój e-mail :D
armar
Cromaniak

Postnapisał(a) armar » 03.09.2008 07:58

Hmm ja ewentualnie tez prosiłbym o namiary na fajny apartament w Splitskiej ( mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl) . Byłem na fish-pickniku własnie w Podgirze i Splitskiej i faktycznie błogo, fakt było południe moze dlatego prawie nie było widac ludzi . Małe ciche miejscowosci ( Podgira ciut większa ) gdzie czas płynie sennie i leniwie a jednoczesnie moga się pochwalic uroczymi uliczkami wsrod domów z kamienia . Miły Klimat , ciekaw jestem jak wygląda wieczorem widok na makarską ?
Jadaccy
Odkrywca

Postnapisał(a) Jadaccy » 16.11.2008 18:09

mkm napisał(a):Poproszę w takim razie o Twój e-mail :D

My też, my też ! Jeśli można prosić! Oto nasz e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl będziemy wdzięczni.
olo1
Autostopowicz

Postnapisał(a) olo1 » 24.02.2009 13:26

Witajcie. A był ktoś w hotelu WATERMANN SUPETRUS RESORT? Można prosić o jakies info? (pierwszy raz w CRO.) Dzięki
spidey
Turysta

Postnapisał(a) spidey » 22.05.2009 11:12

mkm--> jeśli jeszcze tu zaglądasz, bardzo prosiłbym o namiary na kwatery w Splitskiej
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dziękuję i pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne