Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 23.02.2017 11:22

Biegnie ktoś Tropem Wilczym w niedzielę?
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 23.02.2017 12:34

meeg napisał(a):Biegnie ktoś Tropem Wilczym w niedzielę?

My pobiegniemy własnym tropem. :)
Chyba że, ...

wymyślę jakąś nową trasę.

pzdr :wink:

Z biegów zorganizowanych to pewnie za miesiąc poznańską połówkę zaliczę.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 07.03.2017 19:59

meeg napisał(a):Biegnie ktoś Tropem Wilczym w niedzielę?

Ja nie startowałem w tym roku w Biegu Tropem Wilczym, bo byłem na urlopie nad Bałtykiem.
Tam sobie troszkę truchtałem, ale że były mocne wiatry, to było to mało przyjemne.

Dzisiaj natomiast porą wczesnowieczorną zaliczyłem miłe 4,1 km w czasie około 21,5 min. :wink:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 08.03.2017 10:38

U mnie dwa krótkie starty terenowe na 5 km w marcu, a poza tym stale trenuję pod maraton lubelski 7 maja. Ale nie wiem czy podołam trudom maratonu. Im więcej biegam tym bardziej się boję :| Nie wiem czy moja wytrzymałość biegowa jest już na odpowiednim poziomie .... No nic, na razie realizuję założony plan - a co będzie to się zobaczy.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 08.03.2017 19:06

meeg napisał(a):U mnie dwa krótkie starty terenowe na 5 km w marcu, a poza tym stale trenuję pod maraton lubelski 7 maja.

Jeśli chodzi o biegi zorganizowane, to 9 kwietnia chcę wziąć udział w biegu SGH na 5 lub 10 km, a w ostatni weekend maja pewnie w Podkowie Leśnej na 10 km.

meeg napisał(a):Ale nie wiem czy podołam trudom maratonu. Im więcej biegam tym bardziej się boję :| Nie wiem czy moja wytrzymałość biegowa jest już na odpowiednim poziomie .... No nic, na razie realizuję założony plan - a co będzie to się zobaczy.

Będzie dobrze, życzę spokojnych przygotowań i udanego biegu. Najważniejsze, by spokojnie dobiec, nie trzeba chyba bić jakichś rekordów :) .
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 08.03.2017 20:08

A ja postanowilam zaczac przygode z bieganiem ;) moze byc ciekawie ale i moze szybko przygoda sie zakonczyc jesli moja astma stanie na przeszkodzie.
Zaczelam od marszo biegow ;) z nasiskiem na to pierwsze
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 08.03.2017 21:36

Zaczynaj powoli i spokojnie ;)
Mam koleżankę z astmą, maratony biega :) ultra górskie tak samo :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 09.03.2017 09:36

Nefer napisał(a):Będzie dobrze, życzę spokojnych przygotowań i udanego biegu. Najważniejsze, by spokojnie dobiec, nie trzeba chyba bić jakichś rekordów :) .

Masz rację - najważniejsze jest odpowiednie przygotowanie - to podstawa. Włożona praca zawsze potem dobrze odpłaci podczas biegu. Rekordów bić nie zamierzam, nie nastawiam się też na jakiś super wynik - bo to mój debiut i celem jest samo ukończenie i bieg od startu do mety bez zaliczenia jakichś kryzysowych niespodzianek nie do przebrnięcia. Każdy wynik będzie tu moją życiówką do późniejszego ewentualnego bicia :wink:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 09.03.2017 12:33

meeg napisał(a):Włożona praca zawsze potem dobrze odpłaci podczas biegu. Rekordów bić nie zamierzam, nie nastawiam się też na jakiś super wynik - bo to mój debiut i celem jest samo ukończenie i bieg od startu do mety bez zaliczenia jakichś kryzysowych niespodzianek nie do przebrnięcia.

I to jest odpowiednie - moim zdaniem - podejście do sprawy :) . Trzymam kciuki i powodzenia 7 maja :) .

meeg napisał(a):Każdy wynik będzie tu moją życiówką do późniejszego ewentualnego bicia :wink:

I to jest zaleta startowania na danym dystansie po raz pierwszy :wink: :) .
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 18.03.2017 12:01

Za tydzień półmaraton w Poznaniu.
Meta będzie super :!:

z21512966V,Poznan-Polmaraton-2017-z-meta-inna-niz-wczesniej.jpg

pzdr :wink:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 18.03.2017 12:54

Super :) .
Rozumiem, że startujesz :?: W przyszłym tygodniu w Warszawie też półmaraton. Niestety ja będę tylko w roli kibica.
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 18.03.2017 15:41

A ja sobie w Szczawnicy 21 kwietnia pobiegam.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 25.03.2017 13:09

Dziś treningowo - 7 km w 36 minut :wink: .
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 27.03.2017 10:41

longtom napisał(a):Z biegów zorganizowanych to pewnie za miesiąc poznańską połówkę zaliczę.

No i jak było :?: Zaliczyłeś wczorajszy półmaraton :?:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 27.03.2017 10:55

Ja wczoraj pierwsze wybieganiowe 30 km. Końcowe 5 km niestety po kostce i wtedy poczułam ból stóp i mięśni :( Kolejną trzydziestkę muszę wykombinować tak aby nie było odcinków po kostce i wtedy zobaczę jak będę się czuła. Wydolnościowo natomiast bez problemów, nawet zanadto zmęczona nie byłam. Wytrzymałość tlenową mam, tylko czy mi stopy i kolana wytrzymają to klepanie w maratonie - to jest pytanie :?: :?: :?: :|
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone