Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 06.01.2017 10:03

Bo czerpać radość z aktywności - to jest podstawa!!!!! :P
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 06.01.2017 10:10

Wczoraj rano miałam z ekipą wybieganie po lesie. Miało być lekkie wybieganie :wink: A było tak, że zaspy po kolana, wietrzysko i co chwila zamieć. Cały czas na palcach i do tego kolana wysoko bo taki śnieg nawiany miejscami. Wyszło jakbym biegła cały czas półskipem A 8O Tak nogi zmęczyłam, że jutro chyba będę jak koń pociągowy na City Trail :? Rozciągałam się potem z pół godziny, wałek też poszedł w robotę. Dziś robię przerwę, a jutro zawody. Mrozu się boję, w nocy na bank będzie u nas poniżej 20, dziś o 8 rano było u mnie minus 18. Nie wiem jak się na takie bieganie ubrać :? :|
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.01.2017 10:51

No nie za ciepło, bo się z grzejesz w moment i power Ci siądzie.
Koszulka, bluza i kurtka, żeby nie przewiało. Chyba, że masz jakiś windstopper.
Uważaj, żeby Ci rzęsy nie zamarzły :)
Górkowe bieganie z małym plecaczkiem ma ten plus, że zawsze coś na zmianę można zapakować, nawet mini puchówka się mieści, jak w planach mały stop po drodze :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 06.01.2017 22:10

Jutro to tylko City Trail czyli piąteczka. Więc krótki dystans ale wiatr od wody na pierwszych dwóch kilometrach taki ze będzie piekło w płucach, a potem w środku lasu będzie już na pewno ciepło. Tylko na początku jest masakra.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.01.2017 22:16

meeg napisał(a):Jutro to tylko City Trail czyli piąteczka. Więc krótki dystans ale wiatr od wody na pierwszych dwóch kilometrach taki ze będzie piekło w płucach, a potem w środku lasu będzie już na pewno ciepło. Tylko na początku jest masakra.

No to maska jakaś na twarz obowiązkowo bo się załatwisz.
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 06.01.2017 22:46

O to na pewno, kominiarkę chyba wezmę i buffa na nos naciągnę
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 06.01.2017 22:49

I jeszcze rano kolce na buty ma mi kolega przywieźć. Nigdy nie biegałam w takich nakładkach ale na sypkim śniegu z lodem pod spodem to chyba dobra opcja.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.01.2017 23:10

meeg napisał(a):I jeszcze rano kolce na buty ma mi kolega przywieźć. Nigdy nie biegałam w takich nakładkach ale na sypkim śniegu z lodem pod spodem to chyba dobra opcja.

To zależy co będziesz miała, może Cię z lekka przyszpilić do terenu, no i troszkę inaczej się biega.
Ja mam w teren buty z mocnym protektorem. Raczków używam tylko na trekingi.
Na Zadymie miałam takie na butach, nakładane tył, przód i pasek z góry ..... masakra była na dół - bo spadały z butów jak się krzywo stanęło. Dodam, że warunki były bardzo ciężkie.
Teraz mam takie :) nie testowałam jeszcze :)
Załączniki:
s267249309837720119_p251_i1_w543.jpeg
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 07.01.2017 05:23

W takim obuwiu to koleżanka Beata może na Rysy wejść i od strony Gerlacha na słowacką stronę zejść. :roll:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 07.01.2017 09:24

Ja mam mieć takie delikatne metalowe wypustki i podobno się ich prawie nie czuje a dają przyczepność na lodzie. Wczoraj koleżanka biegała po trasie i mówi że bez kolców marnizna. Zobaczymy jak będzie. W butach trailowych slizgam się bardzo na lodzie, wolę zabrać zwykle do biegania i te nakładki.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.01.2017 11:44

Ural napisał(a):W takim obuwiu to koleżanka Beata może na Rysy wejść i od strony Gerlacha na słowacką stronę zejść. :roll:

Ja tu mam inne górki do podchodzenia, nie muszę się pchać na Rysy :)
Ale jakbym się wybierała, to coś na drogę mam :)

Meeg - możliwe, że te kolce na gumie co mi spadały, to na płaski teren są super, ja zbieg ze Skrzycznego po ciapie-chlapie-lodzie zaliczałam :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 07.01.2017 14:38

Jestem już po. To najgorszy bieg jaki w życiu miałam.... Temperatura co prawda poszła troszkę do góry i było tylko minus 17 8O Niestety dla mnie to za dużo na minusie. Pomimo komina na nosie tak mi się wyziebił, że .... zamarzł, po 2km już go nie czułam, a w połowie, gdy wbiega się w las i zaczyna biec z wiatrem ..... zaczęłam płakać z niesamowitego bólu twarzy i tego nosa. Ból mi rozsadzał dosłownie twarz od środka. Nigdy więcej! Ludzie mówią nie płacz, poprawisz wynik następnym razem, a mi te łzy z bólu same mimowolnie leciały i zamarzały na oczach 8O O wyniku to nawet nie myślałam, od 3 km biegłam na pół-gwizdka. Przepuszczałam ludzi bo byłam tak odrętwiała, że nie mogłam nogi wyżej podnieść. W sumie na mecie po raz pierwszy w życiu nie dyszałam ze zmęczenia, po prostu wbiegłam i tyle. Wynik czasowy masakra, mimo to byłam 7 w kat. czyli nawet nie najgorzej. Jutro miałam iść na trening Orlenowski ale nie idę, czekam aż temperatura choć trochę się podniesie. A te nakładki z kolcami okazały się rewelacyjne. Bardzo dobrze mi but trzymał się nawierzchni. Ani razu nie zaliczyłam uślizgu, a na podbiegach bardzo fajnie trzymały. Ale to jak piszesz - nie jest trasa górska tylko trail po lesie, trochę jest hopek i jeden dość stromy zbieg i podbieg, no i masa oblodzonych korzeni. Do tego te moje nakładki musiałam nieźle naciągnąć na buty bo były ciut przymałe, ale to chyba dobrze, bo się mocno trzymały. Na trasie widziałam, że ktoś pogubił swoje, więc jeśli się nie dopasuje to spadają.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.01.2017 15:39

Gratuluję, że ukończyłaś :)
Takie biegi uczą nas na przyszłość, że czasem warto odpuścić ;)
Zimowo mroźnych nie zaliczyłam, bo Skrzyczne było dość przyjazne :lool: dopiero na dół dało w doopę, mrozu nie było, tylko wiatr na grzebieniu, ale ja tego na czas nie robiłam na szczęście, tylko na zrobienie i poznanie trasy.
Za to upały nauczyły mnie, że nie zawsze trzeba startować :) i tego się trzymam - dlatego napisałam kiedyś tam, że nie wiem w czym pobiegnę, ale wiem czego nie powtórzę :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 07.01.2017 15:49

To prawda, z jednej strony niezłomność dobrą cecha, ale co to za niezłomność jeśli tylko "dobiegam" poddając się na trasie. Na drugi raz już wiem, że nie powtórzę biegania w tak ekstremalnych warunkach :!:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.01.2017 16:33

Lepiej jak sama odpuścisz a nie kontuzja zrobi Ci półroczną przerwę we wszystkich aktywnościach sportowych.
Sprawdzone. Uwierz :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone