Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 27.12.2016 10:44

Ta piątka to taki dystans sprinterski dla długodystansowca :wink: Biegam piątki na City Trail - ale to też zdecydowanie inna bajka bo w terenie. Nasza lubelska trasa to ciągły interwał po wąskiej ścieżce najeżonej korzeniami i daje nieźle popalić. Dla mnie wydaje się trudna a i tak jest podobno łatwa w porównaniu do trasy w Gdańsku czy Szczecinie 8O
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 29.12.2016 21:11

A ja wole piątki niż dyszki...Zamykam oczy na starcie i otwieram na mecie :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.12.2016 21:51

No tak, i połowa zdychania mniej :) :)
ja tam wolę od piątki do dyszki :)
bo już rozkręcona jestem :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 30.12.2016 16:33

Piątki, dyszki, trochę dłuższe dystanse... :)
Pora na podsumowanie sezonu. Narzekać nie mogę,
kilometrów trochę nabiłem,

Bez nazwy 1.jpg

kilka medali w szafce leży.

20161111_130323.jpg

Ciekawe jak to będzie w kolejnym roku :?:

Biegającym cromaniakom samych życiówek w 2017 roku życzę.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.12.2016 20:16

Dzięki i gratuluję ;)
Nabiegałeś się trochę jak widać ;)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 01.01.2017 19:50

Ja po dłuższej przerwie mogę już wznowić treningi biegowe. :wink: Jutro mam nadzieję pójdę pobiegać.

Życzę wszystkim udanych biegów i oby kontuzje ich omijały szerokim łukiem :) .
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.01.2017 19:51

A ja nie biegając nabiłam sobie niechcący ;) 5,5km w terenie ;)
Dzisiaj oczywiście.
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 01.01.2017 20:13

Tak, wiem, że to głupie ale tak już mam, że w Nowy Rok muszę zrobić trening i rowerowy i biegowy i dodatkowo poćwiczyć choć troszkę jeszcze w domu. Może nawet dobrze, że nie pływam w zawodach na razie, bo wtedy jeszcze basen by mnie czekał 8O Niestety zaspałam po imprezie i z porannego wybiegania w lesie wyszła wieczorna, leciutka dyszka BC1, rowerowa pętelka w południe i krótki ABS w domciu :P
Główny biegowy cel na ten rok - to maraton i dziś dokonałam zapisu - mój nr to 492 - mam nadzieję, że będzie szczęśliwy :P
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.01.2017 20:20

No to się uwinęłaś :)

Mnie dzisiaj dziecko najstarsze zapytało ... a co z Zamiecią??? :roll:
:)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 04.01.2017 19:49

3,2 km w 18 minut po śniegu - pierwszy mój tegoroczny (i po długiej przerwie) bieg. :wink:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 04.01.2017 20:21

To nieźle, bo warunki dziś były ciężkie do biegania. Ja miałam dziś zapisany trening BC2, czyli rozgrzewka ok. 2 km, potem rozciąganie i dogrzewka, a potem BC2 w tempie z dychy +15sek. Tego BC2 miało być od 6 do 8 km jednym ciągiem. Niestety kopny śnieg sięgający powyżej kostki, wichura i śnieżyca - tak wyglądało nasze dzisiejsze poranne bieganie w Lublinie. Naiwnie myślałam, że ścieżka będzie odśnieżona i zabrałam buty na asfalt - śliskie jak diabli. Z tych 6 km BC2 wyszło mi niestety tylko 2km potem odpoczynek w truchcie i potem 2,7 km BC2, a na koniec jeszcze domęczyłam rytmy 4x100m. Nogi tak mam nabite, że szok. Ale podłoże było niesamowicie ciężkie do biegu. Na plus treningu mogę zapisać to, że cały wykonałam na paluszkach bo nie dało się inaczej biec w tym śniegu. A jutro rano czeka mnie fajny trening bo lekkie BC1 po lesie. W piątek mam przerwę na regenerację, a w sobotę rano piąteczka na City Trail :D Ma być u nas bardzo mroźno 8O i trochę się boję tak niskiej temperatury...
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 04.01.2017 20:44

Dzięki :) .
Warunki nie były łatwe - śnieg i pod nogami, i padający, dlatego jestem zadowolony.
Poza tym ja jestem kompletnym amatorem i trudno porównywać moje bieganie do Twoich profesjonalnych treningów. :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.01.2017 20:51

Gratuluję biegania :)
Mnie dzisiaj chciało zwiać z drogi .... sobie jechałam :)

Bieganie w zimie jest super, tylko nie po śliskim :)
Zaliczyłam kiedyś taki trening, przejechałam obok stadionu .... bo stadion jest dla cieniasów ;)
po czym ledwo przeżyłam męczące 4km po śliskim lesie pod wiatr :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 04.01.2017 21:10

Nefer napisał(a):Dzięki :) .
Warunki nie były łatwe - śnieg i pod nogami, i padający, dlatego jestem zadowolony.
Poza tym ja jestem kompletnym amatorem i trudno porównywać moje bieganie do Twoich profesjonalnych treningów. :)

Jakie profesjonalne - ja też jestem całkowitą amatorką. I to amatorką w pierwszej fazie "na dorobku" :wink: Jeszcze cała masa nauki przede mną, a to czego już się przez ostatni rok biegania nauczyłam to właśnie fakt, że tu trzeba cierpliwości, wytrwałości i duuuuużo doświadczenia, no i sumiennej ciągłej pracy - dlatego jak mam rozpisany trening to biegam niezależnie od pogody i mam nadzieję, że wiosną ten zimowy okres przygotowań zaprocentuje dobrą formą. Na razie nie liczę na dobre wyniki, bo teraz treningi mamy nastawione na budowanie siły biegowej i czuję to w nogach. Ale wiosną mam nadzieję na poprawę swoich wyników :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 05.01.2017 08:45

meeg napisał(a):dlatego jak mam rozpisany trening to biegam niezależnie od pogody i mam nadzieję, że wiosną ten zimowy okres przygotowań zaprocentuje dobrą formą.

No właśnie o ten rozpisany trening mi chodziło :D , dlatego pisałem o profesjonalnym podejściu.
Ja to biegam tak trochę na żywioł - jak mi się chce bardziej, to trochę więcej przebiegnę, a jak mi się mniej chce - to mniej. A wyniki to rzecz wtórna, choć oczywiście miło swoje życiówki poprawiać :) .

Pozdrawiam ze śnieżnej Warszawy
Szymon
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone