Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 19.07.2016 13:30

rafii napisał(a):Cześć

Ja nie pomogę. Nie biegałem w "ciepłych krajach". :)

pzdr :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.07.2016 19:26

rafii napisał(a):Cześć
Witam wszystkich biegowych zapaleńców i napaleńców :D.
Biegam od 1,5 roku a we wrześniu planuję debiut w maratonie.
Za tydzień wyjeżdżam do CRO i wypadają mi dwa treningi po 24 km, dwa po 18 i kilka 10 km.
Jakie macie doświadczenia z bieganiem w CRO, czy 6 rano wystarczy wtedy te najdłuższe kończyłbym około 8:30. Czy to za późno i lepiej zacząć jeszcze godzinkę wcześniej. Co o tym sądzicie ;)
W zeszłym roku przygotowywałem się do połówki też we wrześniu w Grecji, ale to były troszkę krótsze dystanse (najdłuższy 16 km wtedy mi przypadał) i jak wybiegałem o 7 rano kończyłem przed 9 to jeszcze nie było tragedii.

:papa:
Rafał

jeżeli masz zamiar zajechać się w Chorwacji, to idziesz dobrą drogą.
Odpuść sobie taką ilość treningów, a jeśli już musisz - to wg mnie 6ta rano to chwilę za późno, bo już robi się ciepło, a temperatura odczuwalna wzrasta minimum o 10stopni w czasie takiego wysiłku.
Ja bym startowała o 5tej
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.07.2016 20:10

Bea.ta napisał(a):jeżeli masz zamiar zajechać się w Chorwacji, to idziesz dobrą drogą.
Odpuść sobie taką ilość treningów, a jeśli już musisz - to wg mnie 6ta rano to chwilę za późno, bo już robi się ciepło, a temperatura odczuwalna wzrasta minimum o 10stopni w czasie takiego wysiłku.
Ja bym startowała o 5tej

Wprawdzie nie biegam ale intensywnie jeżdżę na rowerze :) Jak były w planie strome podjazdy startowaliśmy nawet o 4 rano. Co ciekawe podczas pierwszego wyjazdu do Cro wiele lat temu, zauważyłem sporo kolarzy o tej porze i byłem zdumiony :) Koło 10-11 godziny wiedziałem czemu tak wcześnie jeżdżą :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.07.2016 20:13

bluesman napisał(a):Wprawdzie nie biegam ale intensywnie jeżdżę na rowerze :) Jak były w planie strome podjazdy startowaliśmy nawet o 4 rano. Co ciekawe podczas pierwszego wyjazdu do Cro wiele lat temu, zauważyłem sporo kolarzy o tej porze i byłem zdumiony :) Koło 10-11 godziny wiedziałem czemu tak wcześnie jeżdżą :papa:

o 10tej to ja w Polce latem już jestem dawno po bieganiu :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.07.2016 20:19

Bea.ta napisał(a):o 10tej to ja w Polce latem już jestem dawno po bieganiu :)

no ba miszczyni :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.07.2016 20:21

bluesman napisał(a):no ba miszczyni :papa:

jasne :roll:
wiem po prostu jak się biega w upale :)
rafii
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafii » 19.07.2016 20:35

Chyba macie racje - 5 rano to max na start :wink:
A jak będzie to się okaże na miejscu, być może faktycznie trochę ograniczę, ale wolałbym nie :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.07.2016 20:38

rafii napisał(a):Chyba macie racje - 5 rano to max na start :wink:
A jak będzie to się okaże na miejscu, być może faktycznie trochę ograniczę, ale wolałbym nie :D

Organizm Ci powie :)
W ubiegłym roku miałam ze sobą buty do biegania, przemyślałam sprawę i odpuściłam :)
krzysiek bb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek bb » 19.07.2016 21:25

W Bielsku dziś idealna pogoda na bieganie. Przed chwilą wróciłem, 16 stopni po deszczu i 10,5 km zrobione ( takiego lata na wakacje w Chorwacji sobie nie życzę .. innym też :) )
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.07.2016 18:09

I to jest najlepsza pogoda na bieganie :)
Ja dzisiaj z córką "spacer" dookoła lotniska, zabrakło nam dwóch minut do zaplanowanego czasu :wink: ... będzie powtórka, bo Młoda nie odpuści :)
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 20.07.2016 22:06

Rafii, trening do maratonu to nie apteka, nawet jak masz aptekarskie podejście to się czasem dostosuj do klimatu, do wakacji, odpuść trochę... Wiem, przytruwam, może niektórym taki trening co do metra i sekundy naprawdę służy :) Jak inni mówią, biegaj wcześnie rano...

...no chyba że się musi, to się napiera się w środku dnia ;)
relacja i foty z Velebit Ultra Trail
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.07.2016 16:38

Kamil nie przytruwasz :)
Kto jak kto ... ale Ty się akurat znasz na ekstremalnym (i nie tylko) bieganiu :)
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 23.07.2016 07:25

Od 30 lipca pobyty w Lokva Rogoznica a co za tym idzie idealne tereny do pracy nad siłą biegową . Po powrocie doszlifowanie prędkości kilka wybiegań w okolicach 20-30 kilometrów i 11 wrześnią 2016 r życiówka w maratonie Wrocławskim murowana. :-)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 25.07.2016 05:25

Piąta rano dobra pora.Beata i Zawodowiec mają racje.Słuchaj organizmu.Powiem że jak ja biegałem na Pagu i nawet o 5 startowałem to było duszo,wilgotno jakos tak ciezko sie człapało.Trening do moratonu to nie bicie km...czasami trzeba odpuścic a jak nie ma dnia skrócic....ja tak miałem czasem.Powodzenia.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 25.07.2016 09:09

Ja w ostatnią sobotę zaliczyłem Bieg Powstania Warszawskiego - 10 km w czasie 52:26, chyba przyzwoicie :wink: .
Pogoda bardzo przyjemna do biegania (bieg odbywał się wieczorem), jedynie w tunelu pod Wisłostradą było bardzo duszno.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone