rafii napisał(a):Cześć
Ja nie pomogę. Nie biegałem w "ciepłych krajach".
pzdr
.png)
rafii napisał(a):Cześć
Witam wszystkich biegowych zapaleńców i napaleńców.
Biegam od 1,5 roku a we wrześniu planuję debiut w maratonie.
Za tydzień wyjeżdżam do CRO i wypadają mi dwa treningi po 24 km, dwa po 18 i kilka 10 km.
Jakie macie doświadczenia z bieganiem w CRO, czy 6 rano wystarczy wtedy te najdłuższe kończyłbym około 8:30. Czy to za późno i lepiej zacząć jeszcze godzinkę wcześniej. Co o tym sądzicie
W zeszłym roku przygotowywałem się do połówki też we wrześniu w Grecji, ale to były troszkę krótsze dystanse (najdłuższy 16 km wtedy mi przypadał) i jak wybiegałem o 7 rano kończyłem przed 9 to jeszcze nie było tragedii.
![]()
Rafał
.png)
Bea.ta napisał(a):jeżeli masz zamiar zajechać się w Chorwacji, to idziesz dobrą drogą.
Odpuść sobie taką ilość treningów, a jeśli już musisz - to wg mnie 6ta rano to chwilę za późno, bo już robi się ciepło, a temperatura odczuwalna wzrasta minimum o 10stopni w czasie takiego wysiłku.
Ja bym startowała o 5tej

.png)
bluesman napisał(a):Wprawdzie nie biegam ale intensywnie jeżdżę na rowerzeJak były w planie strome podjazdy startowaliśmy nawet o 4 rano. Co ciekawe podczas pierwszego wyjazdu do Cro wiele lat temu, zauważyłem sporo kolarzy o tej porze i byłem zdumiony
Koło 10-11 godziny wiedziałem czemu tak wcześnie jeżdżą
.png)
rafii napisał(a):Chyba macie racje - 5 rano to max na start![]()
A jak będzie to się okaże na miejscu, być może faktycznie trochę ograniczę, ale wolałbym nie
.png)
.png)
.png)
.png)