Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.05.2016 07:06

Bea.ta napisał(a):Co dziwne - jakoś nie widzę, żeby ktoś w tym wątku kogoś na siłę namawiał do biegania

Jakoś też nie widzę żeby ktoś na siłę biegania nie polecał lub zabraniał.
Bea.ta napisał(a): ale za to mądrości przeciw się pojawiły :roll:

Z mojej strony to były słowa rozsądku i wieloletniego doświadczenia.
Dodatkowo poparte wykształceniem.

Ironię o "mądrościach" uważam za...niezręczną.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 10.05.2016 08:09

tak sobie tylko rozmawiamy :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.05.2016 19:19

romuald22 napisał(a):Jakoś też nie widzę żeby ktoś na siłę biegania nie polecał lub zabraniał.

W wątku o bieganiu piszemy o bieganiu i ja się temu nie dziwię.
Ludzie się cieszą i chwalą kolejnymi kilometrami, widać, że bawi ich to i ja się temu też nie dziwię.

romuald22 napisał(a):Z mojej strony to były słowa rozsądku i wieloletniego doświadczenia.
Dodatkowo poparte wykształceniem.

Pojadę kolejną ironią - popartą doświadczeniem - będziesz młodym, radosnym ludziom opowiadał jak ciężkie jest życie dorosłego? Bo w sumie jest .... ale po co im psuć (póki co) nastrój???
Pozwól, że każdy sobie spróbuje różnych rzeczy.
Ja tam nikomu nie mówię, że jak popije to kac boli

romuald22 napisał(a):Ironię o "mądrościach" uważam za...niezręczną.

Każdy ma prawo do własnej opinii.
Na dodatek dodałeś w swoim cytacie emocji do mojego wpisu, zauważ, że u mnie "...." nie ma.

Ale, żeby nie było, że nic nie robię
Wczoraj w ramach rozgrzewki przed dość ciężkim treningiem - po którym dzisiaj nie mogę po schodach wchodzić ani schodzić - było 10 kółek po placu, ale i tak nie dogoniłam kolegi maratończyka :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.05.2016 20:20

Ogólnie to jakiś problem z klawiaturą widzę bo nie przypuszczam, że z językiem polskim.
Bea.ta napisał(a):W wątku o bieganiu piszmy o bieganiu i ja się temu nie dziwię.
Ludzie się cieszą i chwalą kolejnymi kilometrami, widać, że bawi ich to i ja się temu też nie dziwię.

Tak. Ja właśnie o bieganiu pisałem.
A radości z biegania nikomu ani nie chcę, ani nie zamierzam odbierać.

Bea.ta napisał(a):Pojadę kolejną ironią - popartą doświadczeniem - będziesz młodym, radosnym ludziom opowiadał jak ciężkie jest życie dorosłego? Bi w sumie jest .... ale po co im psuć (póki co) nastrój???

Nie gniewaj się. Ale nie wiem co masz na myśli. Gdzie ja napisałem, że ciężkie jest życie dorosłego??? 8O
Jeżeli odnosisz się do mojej wypowiedzi, że piszą w tym wątku osoby które mają raczej więcej niż 18 lat - to chyba mam rację?
Bea.ta napisał(a):Pozwól, że każdy sobie spróbuje różnych rzeczy.
Ja tam nikomu nie mówię, że jak popije to kac boli

Nie mam uprawnień żeby komukolwiek na forum coś pozwalać lub zabraniać.
A skoro piszę, że bieganie jest bardziej kontuzjogenne niż pływanie i jazda na rowerze to nie znaczy, że bieganie jest złe. I to jest prawda. Na rowerze sam kiedyś przesadziłem i w pływaniu - ale kaca nie było. Raczej ciekawe wspomnienia.

Bea.ta napisał(a):

Na dodatek dodałeś w swoim cytacie emocji do mojego wpisu, zauważ, że u mnie "...." nie ma.

Zauważ, że to nie był cytat tylko mój własny wpis który był efektem Twojego. W Twoim nic nie zmieniałem. Mam chyba do tego prawo.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.05.2016 20:41

romuald22 napisał(a):Ogólnie to jakiś problem z klawiaturą widzę bo nie przypuszczam, że z językiem polskim.

Tak, masz rację, z klawiaturą .... zawsze lepiej mieć problem z klawiaturą.
Bardzo szybko mnie zacytowałeś i nie wiem, gdzie przetrzymywałeś, bo jak widać zdążyłam u siebie poprawić delikatne literówki.
A jak już się czepiamy, to dodaj sobie przecinek w podkreślonym miejscu.

romuald22 napisał(a):A radości z biegania nikomu ani nie chcę, ani nie zamierzam odbierać.

Gdybym nie była uparta, to bym przestała po Twoich wpisać biegać.

romuald22 napisał(a):Nie gniewaj się. Ale nie wiem co masz na myśli. Gdzie ja napisałem, że ciężkie jest życie dorosłego??? 8O
Jeżeli odnosisz się do mojej wypowiedzi, że piszą w tym wątku osoby które mają raczej więcej niż 18 lat - to chyba mam rację?

Faktycznie nie wiesz, co mam na myśli - bo chodziło mi o straszenie konsekwencjami.
Teraz wiem, że należy pisać prosto i wyraźnie.

romuald22 napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

Zauważ, że to nie był cytat tylko mój wpis który był efektem Twojego. W Twoim nic nie zmieniałem. Mam chyba do tego prawo.

Zmieniłeś treść mojego wpisu, pisząc mądrości a nie jak u mnie mądrości - jest różnica? Dla mnie tak.
Gdybym napisała kursywą, byłaby to ironia.
Zauważyłam, że więcej przecinków u Ciebie brakuje, ale jak widzisz - nie podkreślam tego.

Mimo wszystko optymistycznie zakończę mój spokojny wieczór.
Bieganie łączy ludzi - to wiemy, ale tylko tych z podobnych bajek ;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.05.2016 21:09

Bea.ta napisał(a):Bardzo szybko mnie zacytowałeś i nie wiem, gdzie przetrzymywałeś, bo jak widać zdążyłam u siebie poprawić delikatne literówki.

Moderatorzy tak mogą zrobić bez śladów że post edytowano.
Bea.ta napisał(a):A jak już się czepiamy, to dodaj sobie przecinek w podkreślonym miejscu.

Jakbym o przecinki jeszcze się czepiał to dopiero byłaby afera. A to akurat najlżejsze do przebrnięcia w porównaniu ze składnią zdania.

Bea.ta napisał(a):
romuald22 napisał(a):A radości z biegania nikomu ani nie chcę, ani nie zamierzam odbierać.

Gdybym nie była uparta, to bym przestała po Twoich wpisać biegać.

Dlaczego tak mówisz i jesteś zawzięta jakbym napisał Ci, że nie jesteś mądra bo biegasz???
W żadnym moim wpisie w tym wątku nie stwierdziłem, że bieganie to zło.

romuald22 napisał(a):Nie gniewaj się. Ale nie wiem co masz na myśli. Gdzie ja napisałem, że ciężkie jest życie dorosłego??? 8O

Bea.ta napisał(a):Faktycznie nie wiesz, co mam na myśli - bo chodziło mi o straszenie konsekwencjami.
Teraz wiem, że należy pisać prosto i wyraźnie.

Staram się pisać prosto i wyraźnie. Nie straszyć tylko opisywać prawdę.

Bea.ta napisał(a):Każdy ma prawo do własnej opinii.

romuald22 napisał(a):Zauważ, że to nie był cytat tylko mój wpis który był efektem Twojego. W Twoim nic nie zmieniałem. Mam chyba do tego prawo.

Bea.ta napisał(a):Zmieniłeś treść mojego wpisu, pisząc mądrości a nie jak u mnie mądrości - jest różnica? Dla mnie tak.
Gdybym napisała kursywą, byłaby to ironia.
Zauważyłam, że więcej przecinków u Ciebie brakuje, ale jak widzisz - nie podkreślam tego.

Kursywa nie ma znaczenia. Pisząc o pojawiających się tu "mądrościach" (tak - to mój cudzysłów) na temat biegania jest dla mnie oczywiste, że była to ironia.

Bea.ta napisał(a):Mimo wszystko optymistycznie zakończę mój spokojny wieczór.
Bieganie łączy ludzi - to wiemy, ale tylko tych z podobnych bajek ;)

Woda, rower, taniec również. Proponuję patrzeć szerzej.
Jutro idę sobie trochę pobiegać.
Ostatnio edytowano 10.05.2016 21:14 przez romuald22, łącznie edytowano 1 raz
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.05.2016 21:14

romuald22 napisał(a):Woda, rower, taniec również. Proponuję patrzeć szerzej.
Jutro idę sobie trochę pobiegać.

Nie znasz mnie, więc nie pisz jak mam patrzeć, przepraszam - nie proponuj ...

Kończę pisanie, bo sama musiałabym sobie bana dać.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.05.2016 21:20

Bea.ta napisał(a):Kończę pisanie, bo sama musiałabym sobie bana dać.

A to byłoby ciekawe. :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2016 11:14

Moim zdaniem do pasji nie można podchodzić bezkrytycznie widząc same plusy. Po co ktoś ma kolejny raz wyważać otwarte drzwi ? Skoro można podać informację, że można uniknąć kontuzji mniej czy bardziej poważnych to trzeba je podawać. Każdy ma zaczynać od zera i uczyć się wyłącznie na własnych błedach ? dziwne to i troszkę szokujące. Jak ktoś mnie pyta o mój ulubiony sport oprócz pozytywów przedstawiam i negatywy ew. schorzenia, przy których niestety trzeba z niego zrezygnować i jest to dla mnie czymś oczywistym, a tego w ogólnym szale zdrowego stylu życia brakuje. Mogę przedstawić dziesiątki artykułów bałwochwalczo podchodzących do sportu jako panaceum na wszystko.
Tak się składa, że z uwagi na wykształcenie mam blade pojęcie o temacie (zaraz Bobo zasugeruje nie sugerując, że wykształcenie można kupić ale oczywiście w tym nie ma nic osobistego ... :mrgreen: )
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 11.05.2016 12:15

Dziś z rana standardowe kilkanaście km. Ptaszki śpiewały, zaskrońce pełzały, kwiecie pachniało, wiosna cud :!: :D
Z innych ciekawostek; tor przeszkód do kolejnego "Runmageddonu" się buduje.

pzdr :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 18.05.2016 20:25

i o to chodzi :)
Załączniki:
13245410_1122252661149198_7613467498165350887_n.jpg
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 20.05.2016 14:52

Rzeźnik po nowemu. 8O

Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.05.2016 18:14

longtom napisał(a):Rzeźnik po nowemu. 8O

Czytałam, że bieganie odciąga ludzi od kościoła - bo maratony odbywają się w niedzielę :evil:
tu

Rzeźnik - jeden z fajniejszych biegów, ciekawe czy w ŁUTa i BUTa też się wpinkolą ...
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 20.05.2016 18:52

A ja czytałem, że podczas biegania wydzielane są endorfiny.
Te związki produkowane przez przysadkę mózgową sprawiają, że czujemy się szczęśliwi :)

HEJ.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.05.2016 19:24

max21 napisał(a):A ja czytałem, że podczas biegania wydzielane są endorfiny.
Te związki produkowane przez przysadkę mózgową sprawiają, że czujemy się szczęśliwi :)

HEJ.

To też czytałam :) i dlatego biegam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone