Pozdrawiam
Piotr
.png)
Cieszy mnie, że zdjęcia Wam się podobają, chociaż według mnie nie wyszły zbyt dobrze. W katedrze jest niestety niewystarczające oświetlenie, żeby telefonem zrobić fajne zdjęcia.Kapitańska Baba napisał(a):Katedra przepiękna!!! Właśnie razem z Ewą zachwycałyśmy się Twoimi zdjęciami![]()
Gąski są bardzo miłym przerywnikiem podczas zwiedzania katedryKapitańska Baba napisał(a):A gąski i ich gęganie z pewnością tylko dodają uroku
Barcelona obfituje w takie obowiązkowe miejsca, a ponieważ czas szybko ucieka, to zawsze na coś go zabraknie. Nam niestety z powodu braku czasu nie dało się zobaczyć wszystkich zaplanowanych miejsc.piotrf napisał(a):Katedra jest kolejnym obowiązkowym miejscem do odwiedzenia![]()
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Mam identyczne zdaniemegidh napisał(a):Barcelona obfituje w takie obowiązkowe miejsca, a ponieważ czas szybko ucieka, to zawsze na coś go zabraknie.
megidh napisał(a): Nam niestety z powodu braku czasu nie dało się zobaczyć wszystkich zaplanowanych miejsc.
Tyle zobaczyliście... I jeszcze więcej miałaś w planie? Z ciekawości czego nie udało Ci się zrealizować?O tym miejscu nigdzie wcześniej nie czytałam.megidh napisał(a): Wchodzimy w wąskie uliczki, aby dojść do kolejnego upatrzonego miejsca, którym jest Casa de l'Ardiaca, czyli Dom Archidiakona.
megidh napisał(a):Architekta twierdził, że sprawiedliwość powinna być szybka i wspierać wolność (jaskółki), jednak z uwagi na skomplikowane procedury administracyjne i biurokratyczne, które ją oplatają (bluszcz), jest ona mocno spowalniana (żółw).
Szczera prawda. I dalej aktualna, niestety... Wejście to tego Pałacu jest free czy w ramach biletu do Katedry?.png)
.png)
Wszystko co dobre, szybko się kończypiotrf napisał(a):Na wycieczkach , wczasach czy innej formie odpoczynku wakacyjnego , czas biegnie zwykle bardzo szybko , zdecydowanie zbyt szybko w porównaniu do potrzeb![]()
Cała nasza grupa była zachwycona Pałacem Muzyki Katalońskiej. Na domy Gaudiego też byśmy wydali kasę, gdybyśmy mieli na to czas.piekara114 napisał(a):Pałac Muzyki ciekawy, fajnie, że go pokazałaś, bo ja raczej tam nie zajrzę. Raz, że takie miesiąca nie specjalnie mnie interesują, a dwa - cena...wolałabym tą kasę przeznaczać na któryś z domów Gaudiego, które mnie niezmiernie fascynują...
Ja ponownie bym nie zajrzała, bo jednak bilety trzeba tam kupić. Wolałabym te pieniądze przeznaczyć na obejrzenie miejsca, w którym jeszcze nie byłam.piekara114 napisał(a):Katedra i gąski - no cudo![]()
uwielbiam takie wnętrza...po zdjęciach nie widać, aby było tam bardzo ciemno, dla mnie taki fajny klimat gotyckich kościołów.... Przy ponownej wizycie w Barcelonie (tylko nie wiem kiedy) ponownie tam zajrzę...
Niestety nie udało nam się wejść do żadnego domu Gaudiego. Nie dotarliśmy też do dzielnicy Raval, a tak chciałam zobaczyć kota El Gat de Botero. No i nie dotarliśmy na Tibidabo. Teraz wiem, że plan był przeładowany i na Tibidabo nie dalibyśmy rady dotrzeć. Ale jeden z domów Gaudiego oraz dzielnicę Raval dalibyśmy radę zobaczyć, gdyby planów nie pokrzyżował nam deszcz, przez który sobotnie popołudnie spędziliśmy w apartamencie.piekara114 napisał(a):megidh napisał(a): Nam niestety z powodu braku czasu nie dało się zobaczyć wszystkich zaplanowanych miejsc.![]()
Tyle zobaczyliście... I jeszcze więcej miałaś w planie? Z ciekawości czego nie udało Ci się zrealizować?
Możesz przeczytać TUTAJ.piekara114 napisał(a):O tym miejscu nigdzie wcześniej nie czytałam.megidh napisał(a): Wchodzimy w wąskie uliczki, aby dojść do kolejnego upatrzonego miejsca, którym jest Casa de l'Ardiaca, czyli Dom Archidiakona.
Niestety masz rację.piekara114 napisał(a):megidh napisał(a):Architekta twierdził, że sprawiedliwość powinna być szybka i wspierać wolność (jaskółki), jednak z uwagi na skomplikowane procedury administracyjne i biurokratyczne, które ją oplatają (bluszcz), jest ona mocno spowalniana (żółw).![]()
Szczera prawda. I dalej aktualna, niestety...
Wejście jest bezpłatne.piekara114 napisał(a):Wejście to tego Pałacu jest free czy w ramach biletu do Katedry?
Jako miłośniczka ptaków masz dodatkowy powód do zachwytów nad tą skrzynką.Kapitańska Baba napisał(a):Skrzynką na listy z jaskółkami zrobiłaś mi dziś dzień, jest prześliczna
.png)
.png)
..png)
.