Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Barcelona, Maraton i Montserrat

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.12.2025 10:56

Gosiu dziękuję za piękną Barcelonę. Przypomniała mi się nasza krótka wizyta w mieście i widzę jak mało wtedy zobaczyliśmy. Kto wie, może za jakiś czas wrócimy - może będzie więcej czasu żeby pożeglować w dalsze rejony :tak:
I jeszcze raz gratuluję Maratończykowi maratonu - nie wiem jak można tyle przebiec, zawsze szczerze podziwiam :tak:
crooopka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crooopka » 16.12.2025 16:08

Dziękuję za bardzo ciekawą relację i czekam na kolejne :hearts:
Bardzo lubię Twoje relacje przez to że są takie dokładne i dodajesz w nich mnóstwo zdjęć.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.12.2025 11:03

Super, że dokończyłaś relację. No i sama relacja mega ciekawa, dużo zobaczyliście... Momentami aż łezka wspomnień w oku się zakręciła... Jak już pisałam. Barca jest w planie, na kiedyś, na razie czekam aż skończą budować Sagradę, niby to będzie w przyszłym roku :mg:

Mam nadzieję, że pokażesz nam teraz Cypr swoim okiem...
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 17.12.2025 12:24

Bardzo dziękuję za relację :serduszka:
Szczegółowa, pełna opisów, aż człowiek się wstydzi, że tak mało zobaczył w Barcelonie w trakcie pobytu :oops:
Ale może kiedyś jeszcze się uda odwiedzić i nadrobić jak widzę wiele super miejsc ... :proszedzieki:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 17.12.2025 17:05

Serdecznie dziękuję za tę relację - jest naprawdę świetna, bardzo pomocna, z mnóstwem praktycznych informacji. Do Barcelony wybieram się po raz kolejny w lutym, tym razem z córką, więc aktualne wskazówki i linki będą dla mnie ogromnie przydatne.
Pozdrawiam! :)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 20.12.2025 05:33

Nawał pracy w pracy sprawił, że dopiero teraz mogłem dokończyć czytanie relacji.
Miło było towarzyszyć, relacja przebogata w słowo pisane i zdjęcia. Megarobota, za którą bardzo dziękuję. :)
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 25.12.2025 13:17

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa, które z wielką przyjemnością przeczytałam :verryhappy:.
Właśnie takie podziękowania są motywujące i zachęcają do pracy nad kolejnymi relacjami.

Mikromir napisał(a):Do Barcelony wybieram się po raz kolejny w lutym, tym razem z córką, więc aktualne wskazówki i linki będą dla mnie ogromnie przydatne.
Życzę Wam udanego zwiedzania.

morgana napisał(a):No i czekam na kolejną relację skądś :mg: .
Dawniej, kiedy wyjeżdżaliśmy tylko raz w roku, pisanie relacji było łatwiejsze. Teraz, gdy wyjazdy się mnożą, mam za dużo materiału a za mało czasu i nie wiem, na opisywanie którego wyjazdu się decydować.

piekara114 napisał(a):Mam nadzieję, że pokażesz nam teraz Cypr swoim okiem...
Wróciliśmy z Cypru w niedzielę. Może faktycznie warto rozpocząć relację teraz, póki mam tę wyspę świeżo w głowie.

Kapitańska Baba napisał(a):I jeszcze raz gratuluję Maratończykowi maratonu - nie wiem jak można tyle przebiec, zawsze szczerze podziwiam :tak:
Dziękuję w imieniu Grześka :verryhappy:.
AgaGy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaGy » 25.12.2025 15:58

A Paryż? Ja tam ciągle zaglądam do działu Francja z nadzieją, ze zaczęłaś pisać.
Może mało komentuję, ale są użytkownicy, których relacji nie pomijam :tak:
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 28.12.2025 11:25

AgaGy napisał(a):A Paryż?
No faktycznie, Paryż jest pierwszy w kolejce. Po nim Włochy, Praga i dopiero na końcu Cypr. Klęska urodzaju :oczko_usmiech:.

AgaGy napisał(a):Ja tam ciągle zaglądam do działu Francja z nadzieją, ze zaczęłaś pisać.
To chyba muszę ruszyć z Paryżem :D.

AgaGy napisał(a):Może mało komentuję, ale są użytkownicy, których relacji nie pomijam :tak:
Miło mi :verryhappy:.
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 03.02.2026 10:19

Co prawda już dawno podróżujemy z autorką po Paryżu, ale...
W nawiązaniu do serników JonCake zamarzył mi się taki sernik w domu :mg: .
Znalazłam przepis i wczoraj król wjechał na stół.
No pochwalę się, że wyszedł super i goście brali dokładki :serduszka: .

barca.jpg
Barceloński oryginał

całość.jpg

sernik mój.jpg
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 03.02.2026 10:49

Dej przepis, dej :proszedzieki: :verryhappy:
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 03.02.2026 10:53

majkik75 napisał(a):Dej przepis, dej :proszedzieki: :verryhappy:

Oczywiście, bardzo proszę. Trza się dzielić dobrem :mg: .

https://www.rozkoszny.pl/sernik-quattro-formaggi-cztery-sery/
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 03.02.2026 12:20

morgana napisał(a):
majkik75 napisał(a):Dej przepis, dej :proszedzieki: :verryhappy:

Oczywiście, bardzo proszę. Trza się dzielić dobrem :mg: .

https://www.rozkoszny.pl/sernik-quattro-formaggi-cztery-sery/

Dziękuję :proszedzieki: Muszę zrobić :piwo:
Poprzednia strona

Powrót do Hiszpania - España

Barcelona, Maraton i Montserrat - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone