Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

autostrada Zagrzeb - Split

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PITER74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PITER74 » 23.06.2006 19:31

Czy może ktoś orientuje się jak sytuacja na tej trasie pod koniec czerwca, czy są jakieś wąskie gardła i dłuższe przestoje czy lepiej jechać od Karlowacza przez Plitwice - ta trasa pewnie teraz odciążona i może nie jest na niej źle. Szczerze - nie lubię monotonii autostrad - wolę ciekawsze drogi byle nie zatłoczone by jechać szybko - w miarę rozsądku oczywiście, nie jestem kaskaderem - samobójcą. Jak było w zeszłym roku na przełomie czerwiec/lipiec?
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 23.06.2006 19:54

Piter...albo widoczki (magistrala-tam nie pognasz więcej niż 60 km/h)
albo szybko w miarę rozsądku (bez widoczków na autostradzie)
pozdrawiam
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 23.06.2006 22:19

Jechałem wczoraj A1 na całej długości jest w 100% ,,drożna". Cały czas 140 km/h tylko 80-100km/h w niektórych tunelach. całą CRO zrobiłem w 5 godzin.( tzn z riwiery do granicy w Mursko).
Autocesty które robią w CRO to poezja :D :D :D
Answer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Answer » 24.06.2006 09:25

Autostrada dalej do splitu, nie dalej?
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 24.06.2006 09:49

PITER74 napisał(a):Czy może ktoś orientuje się jak sytuacja na tej trasie pod koniec czerwca, czy są jakieś wąskie gardła i dłuższe przestoje czy lepiej jechać od Karlowacza przez Plitwice - ta trasa pewnie teraz odciążona i może nie jest na niej źle. Szczerze - nie lubię monotonii autostrad - wolę ciekawsze drogi byle nie zatłoczone by jechać szybko - w miarę rozsądku oczywiście, nie jestem kaskaderem - samobójcą. Jak było w zeszłym roku na przełomie czerwiec/lipiec?

Witaj!!
To zależy w jaki dzień tygodnia jedziesz. W soboty jak dzisiaj to zobacz na http://www.hak.hr/cpage.aspx?page=thak.html są korki. Ja jeżdżę zawsze trasą Gorican – Zagreb – Karlowac i stara droga. Do jezior większy ruch ale to 100 km, a dalej bez najmniejszego problemu.
Pozdrawiam JurekG
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 24.06.2006 09:59

Autostrada nadal sięga do Dugopolja i dalej broń P.Boże jechać na Makarską ( fatalna wąska droga . Można wylądować na placu budowy - co uczyniłem), lepiej skręcić na Split !!!

Rzeczywiście dużo zależy czy jedzie się w tygodniu, czy w weekend...
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 24.06.2006 18:49

właśnie cały czas zastanawiam się nad starą drogą - dystans praktycznie taki sam, a opłaty (w tą i zuruck) za autostradę to prawie połowa kosztów paliwa w jedną stronę. Może lepiej przespać się normalnie słowenia/początek chorwacji a jechac starą drogą. W chorwacji bede rano w poniedziałek więc z drugiej strony na tej drodze zacznie się ruch ... sam nie wiem. Co myślicie??
AgaMP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 26.06.2006 15:49

Ja radzę wydać te kilkadziesiat kun i jechać cudowną autostrada.
Dwa tyg temu jechałam autostrada do Splitu w niedziele i było pusto.
Wczoraj wracałam i było prawie pusto, choc musze przyznać ze ruch na granicy był jakby większy.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 26.06.2006 18:02

maciej1969 napisał(a):Autostrada nadal sięga do Dugopolja i dalej broń P.Boże jechać na Makarską ( fatalna wąska droga . Można wylądować na placu budowy - co uczyniłem), lepiej skręcić na Split !!!

Rzeczywiście dużo zależy czy jedzie się w tygodniu, czy w weekend...

No właśnie jaką drogę wybrać ze Splitu dp Ploce??
Rozumiem, że jechałeś górą i nie byłto dobry pomysł.
Proszę o szczegóły.
Pozdrowienia

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone