Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ap. 6 os. w Dalmacji Środ. u rodziny która mówi po polsku

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ayashi21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ayashi21 » 18.01.2012 10:25

Witam, zamierzam ze znajomymi jechać do Chorwacji na początku września 2012 r., dokładnie 6 osób.
Że żadne z nas niezbyt potrafi dogadać się po angielsku :oops: a na wakacjach liczy się komfort psychiczny to szukamy apartamentu gdzie właściciele mówią po polsku.
Znalazłam parę adresów na tym forum ale ciężko znaleźć apartament do 3 par. Czy ktoś może polecić jakiś nocleg w środkowej części Chorwacji (między Trogirem a Makarska).
Za wszelką pomoc z góry dziękuje
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 18.01.2012 10:48

Z właścicielami apartamentu dogadacie się po... polsku troszkę wspomagając się rękoma. Na szukaniu apartamentów również bym się koncentrował jeśli jedziecie we wrześniu.

Po prostu, w samochód i przed siebie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2012 11:32

Krzysztof i Lidia napisał(a):Z właścicielami apartamentu dogadacie się po... polsku troszkę wspomagając się rękoma. Na szukaniu apartamentów również bym się koncentrował jeśli jedziecie we wrześniu.

Chyba raczej nie koncentrował,
zapewne to Krzysztof chciał napisać.

Jadąc we wrześniu najmądrzejszym rozwiązaniem jest jechanie w ciemno, kwaterę znajdziecie bez problemu. A co do angielskiego to do września jest masa czasu aby się nauczyć kilku prostych zwrotów po angielsku czy nawet po chorwacku.
8)

ewentualne namiary na kwaterę w Primośten lub na Ciovo(obok Trogiru) mam 8)
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 18.01.2012 11:50

arturac napisał(a):
Krzysztof i Lidia napisał(a):Z właścicielami apartamentu dogadacie się po... polsku troszkę wspomagając się rękoma. Na szukaniu apartamentów również bym się koncentrował jeśli jedziecie we wrześniu.

:oops: Tak właśnie chciał napisać, tylko nie gdzieś mu wcięło :roll:

:wink:
ayashi21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ayashi21 » 18.01.2012 12:37

arturac napisał(a):

Jadąc we wrześniu najmądrzejszym rozwiązaniem jest jechanie w ciemno, kwaterę znajdziecie bez problemu. A co do angielskiego to do września jest masa czasu aby się nauczyć kilku prostych zwrotów po angielsku czy nawet po chorwacku.
8)

ewentualne namiary na kwaterę w Primośten lub na Ciovo(obok Trogiru) mam 8)

to bardzo bym prosiła o te namiary :D jak narazie to mam namiar na nocleg w Marina u państwa Najev.
Jazda w ciemno odpada...na pierwszy raz za dużo stresu... zreszta po 1800 km nie wiem czy będą siły na szukanie noclegu :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2012 12:49

że niby z Trójmiasta bez noclegu po drodze chcecie jechać??? :evil:

namiar na Primośten
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

namiar na Ciovo

poczytajcie sobie o obu miejscach(Primośten i Ciovo), żeby nie było na mnie, bo nie wiem, czego oczekujecie od miejsc w których chcecie spędzić urlop.
moim zdaniem obie lokalizacje mają + i minusy, tyle, że te minusy są zwykle dodatnie :)
jakby co to służę radą i polecam nocleg po drodze!!!

w obu miejscach byłem we wrześniu, bez rezerwacji, z 1,5 rocznym a potem z 2,5 rocznym dzieckiem :) więc co Ty wiesz o zabijaniu :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.01.2012 12:58

arturac napisał(a):że niby z Trójmiasta bez noclegu po drodze chcecie jechać??? :evil:

A czemu by nie ?
Jestem z Trójmiasta i też jeżdzę bez noclegu , w dodatku jestem jedynym kierowcą .
Nie uważam się za jakiegoś super "drivera" , ale 3-4 godzinno kimanko w samochodzie w zupełności mi wystarczy. :)
Tak jak napisał Krzysztof i Lidia we wrześniu tylko w ciemno , żaden to stres nawet jak jedziecie pierwszy raz.
W ciemno ma tą zaletę,że taniej i możliwośći negocjacji na miejsu.
Ponadto możliwość wyboru.......nie podoba się wybieram co innego.
We wrześniu nie szukacie apartamentów i tylko on sam was znajdzie. :lol:
Ewentualnie w mojej relacji jest namiar na super apartament w Tucepi. :wink:
Ostatnio edytowano 18.01.2012 13:15 przez maniust, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2012 13:05

maniust napisał(a):
arturac napisał(a):że niby z Trójmiasta bez noclegu po drodze chcecie jechać??? :evil:

A czemu by nie ?
:wink:

dla mnie to chore, ale każdy orze jak może :)
wstaw proszę link to Twojej relacji z Tucepi :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.01.2012 13:13

arturac napisał(a):dla mnie to chore, ale każdy orze jak może :)
wstaw proszę link to Twojej relacji z Tucepi :)

Eeeeeeee tam chore.
Co roku startuję z Gd o 3:00 , koło 22-23:00 dojeżdzam do Karlovaca ,tu kimam 3-4 godzinki i sruuuuuuu dalej.
Nie czuję wielkiego zmęczenia , a za Sveti Rok dostaję zawsze jakiegoś dodatkowego "Powera" ..........wiadomo czemu. :lol:

Link do relacji :wink:
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 18.01.2012 13:34

Jest kilka źrodeł wyszukiwania apartamentow najprostszy to wpisanie w google apartmani ... i nazwa miejscowości, ktora was interesuje
no i strony w kontaktem do wlaścicieli kwater
w korespodencji pomoże tłumacz google
Możecie na spokojnie pooglądać kwatery i ustalić warunki jakie was interesują: czy klimatyzacja jest konieczna, jak daleko do plaży rozmieszczenie apartamentów.
Z konwersacją na miejscu " ne ma problema"
A nocleg po drodze polecam bo po co się zarzynać, podróż to też mój urlop i jak widzę mojego męża po kilkunastu godzinach podróży (spocony, zarośnięty) to wiem że szaleństwo dobre jest tylko w sportach ekstremalnych ale i w nich i w dalekich wyjazdach wazny jest rozsądek.
Ja jadę w tym roku w 10 osób (zeszły rok 15) i już apartament zarezerwowany a spotkanie w celu wybrania kwatery było bardzo owocne i skończyło sie nad ranem. Pozdrawiam
ayashi21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ayashi21 » 18.01.2012 14:03

[quote="arturac"]że niby z Trójmiasta bez noclegu po drodze chcecie jechać??? :evil:

Jeszcze się zastanowimy nad noclegiem ale mamy 4 kierowców więc myślę że damy rade :)

Dzięki za namiary...czytając forum stwierdzam że język to faktycznie nie problem (w końcu każdy z nas coś tam wyduka po angielsku)
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 18.01.2012 15:22

Dacie rade na raz z przejazdem ,młodzi, energiczni ,wzrok dobry to jakos pojdzie

W zeszłym roku tez wracałem bez spania i jakoś poszło 16,5godz z Vodic

W tym roku tez wrzesień w Vodicach albo Tribunj u Daria , wiec może do zobaczyska na szlaku chorwackim
:lol:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 18.01.2012 15:23

Z czterema to na koniec świata można jechać :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 18.01.2012 21:31

A ja proponuję zajrzeć zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :D
Pozdrav.
gemišt
Odkrywca
Rozmowa w języku polskim na kwaterze

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemišt » 14.02.2012 18:56

Ja też mam problem z angielskim. Przykro mi, ale nawet w szkole nie uczyłem się tego języka ( takie były czasy)
Ponieważ do Cro jeżdżę co roku, kupiłem kurs języka chorwackiego dla początkujących ( dwie płyty). Rewelacja! Już po kilku miesiącach nauki nie miałem problemów z dogadaniem się z właścicielem kwatery. W zeszłym roku bez problemów rozmawiałem z Chorwatami, w tym roku mam nadzieję, będzie jeszcze lepiej.... :P Żona pyta mnie czy Cro to moja druga ojczyzna... Teraz też piszę w przerwie lektury książki z językiem chorwackim. Szczególnie polecam tym, którzy uczyli się rosyjskiego.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone