JacYamaha napisał(a):Nie wiem, do której grupy mnie zaliczasz ale do meritum.
1. Kto będzie pilnował porządku i wywalał zakazane tematy (dacie radę, jest chęć)?
2. Jakie kary za notoryczne łamanie zakazu?
3. Czy zakaz będzie na próbę czy na stałe?
4. Czy wynik na TAK podzieli los wcześniejszej ankiety (jej wyniku)?
1. Piotr i Rysiu zdeklarowali się (czyt. w temacie "Do Adminów/lub Modów"), że będą stanowczo pilnowali takiego zakazu jeśli "przejdzie" w głosowaniu demokratycznym
oto tak Rysiu napisał:
Rysio napisał(a):... zapewniam Cię, że będę bardziej radykalny niż Wielki Otto

2. Pisałem już o swoim pomyśle..
3. Na stałe
4. Piotr_B obiecał, że nie podzieli losu poprzedniej ankiety!
PS
krutom napisał(a):Co do demokracji, to chyba nie wymyślono niczego lepszego. Może janniko coś zaproponuje?
Nie muszę nic wymyślać, bo już wymyślono...
Proszę na spokojnie przyjrzeć się ustrojom w państwach świata.
Tam gdzie zachowano (choćby symbolicznie) monarchię parlamentarną - tam jest dobrobyt (W.Brytania, Szwecja, Norwegia, Holandia, Belgia, Dania).
Tam gdzie zrezygnowano z monarchii już jakiś czas temu - tam jest wieczny lewacki burdel - Francja, Włochy
Tam gdzie próbowano wprowadzić socjalizm i gdzie do urn dorwali się robotnicy i chłopi - tam była i pomimo "upadku" socjalizmu nadal jest bieda i ogromna korupcja - ZSRR, cały blok socjalistyczny, obecnie Rosja, Białoruś, Kuba itp.
A tam gdzie próbowano wprowadzić komunizm - tam jest zupełna nędza i degrengolada - np. Korea płn., Chiny,
USA, Kanada i Australia są w specyficznej sytuacje geopolitycznej i nie porównywałbym zupełnie tych krajów do Euroazji.
Podsumowując powyższe - MONARCHIA PARLAMENTARNA jest jedynym współczesnym ustrojem, które jest w stanie zapewnić dobrobyt i ład społeczny.
Oczywiście można z tą tezą polemizować, ale proszę mi podać fakty, które świadczą o wyższości demokracji nad monarchią w Euro-azji.
Niestety Unia Europejska podąża wyraźnie w kierunku zmian na rzecz socjalizmu i odejścia od monarchii, czego negatywne skutki już obecnie odczuwają Hiszpania i Portugalia, a za chwilę odczują pozostałe kraje tego nowotworu społecznego!
Z porannym politycznym pozdrowieniem
wasz wierny towarzych monarchista!