Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.01.2014 07:37

A to ku zastanowieniu...

anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.01.2014 08:30

realista2 napisał(a):To nie takie proste. Po pierwsze z odległości, w zaciemnionym pomieszceniu, za zasłoną, łatwo pomylić osoby. Po drugie gdyby ta parszywa instytucja stała się faktem, to przestępca mógłby się postarać żeby wyglądało tak jakby on to ja, a ja to on, a ja mam jedno życie i wolę negocjacje i długie życie niż szybkie jego zakończenie z kulką snajpera głowie.

Trochę Ci się chyba miesza sf z rzeczywistością.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 09.01.2014 08:56

realista2 napisał(a):
slapol napisał(a):Debile zajmują Twój dom, jeden z nich chwycił Twoja żonę i grozi jej śmiercią poprzez pociachanie nożem. Policja ma techniczną możliwość, by snajper zlikwidował gościa strzałem w potylicę

To nie takie proste. Po pierwsze z odległości, w zaciemnionym pomieszceniu, za zasłoną, łatwo pomylić osoby. Po drugie gdyby ta parszywa instytucja stała się faktem, to przestępca mógłby się postarać żeby wyglądało tak jakby on to ja, a ja to on, a ja mam jedno życie i wolę negocjacje i długie życie niż szybkie jego zakończenie z kulką snajpera głowie.

Bzdura. Strzał oddaje się w jasno określonych sytuacjach. Po zidentyfikowaniu i określeniu celu. Po selektywnym wyborze. Opowiastki o przebierankach to filmowy farmazon. Czyli co? Terrorysta staje w oknie z zakładnikiem, przebrany za zkładnika, oddaje mu broń bo to terrorysta ją przecież ma i snajper strzela zamiast do terrorysty to do zakładnika? Śmiech na sali. I co do negocjacji to one nie zawsze są skuteczne.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 09.01.2014 08:58

greenrs napisał(a):Podobno mamy w Polsce 22 mln samochodów... Pomnóż to przez średnią cenę alkomatu... i już wiadomo o co toczy się gra.

Czyli jak zwykle spisek. A z okopów zawsze tak dobrze widać spiski. :) Oczywiście procedura przetargowa także ustawiona, bo jakżeby inaczej...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.01.2014 09:03

rodaivuk napisał(a):Czyli jak zwykle spisek.

Daleki jestem od tego....
Ale OK. Ty pozostań przy swoim zdaniu, ja pozostanę przy swoim...
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 09.01.2014 09:07

W ten sposób można podchodzić do każdej rzeczy która była nieobowiązkowa a stała sią obowiązkowa. Jak wprowadzali prawe lusterka w samochodach to też pewnie czyjś szwagier coś zyskał, pewnie Tuska :) Choć wtedy był nikim. Jak wprowadzali obowiązkowe foteliki dla dzieci też czyjś zięć coś ugrał... :lol: Zapewne jak wprowadzą obowiązkowe kamizelki na autostrady to bedzie złoty interes dla kogoś z rodziny kogoś z rządu :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.01.2014 09:17

Nie można popadać w jakąś paranoję w tym temacie, ale.......
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.01.2014 09:18

realista2 napisał(a):Najwięksi opoje za kierownicą mieszkają na zachodzie Polski. Co ciekawe najlepiej wypadają Krakusy, Warszawiacy I Ślązacy. Kto by pomyślał ?

Myślę, że takie badania są trochę bez sensu.
To nie badanie sympatii politycznych.

Zatrzymanych pijanych na 100 kilo mieszkańców.

Wynik byłby wiarygodny, gdyby zbadano taką sama część społeczeństwa w każdym województwie.

A tak zapewne nie było.
No chyba, że przealkomatowano taką samą ilość kierowców w przeliczeniu na 100 tys mieszkańców w każdym woj.

Jeśli chodzi o alkomaty, to obstawiam, że pomysł upadnie, pozostałe założenia są ok.
:hut:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 09.01.2014 09:36

anakin napisał(a):Nie można popadać w jakąś paranoję w tym temacie, ale.......

Tak, wiem kolego, oczywiście jak wprowadzili skórzane etui na szmaty to też produkował je szwgier brata zięcia Komendanta Głównego :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.01.2014 09:41

greenrs napisał(a):

Jacku, ja oczywiście nie uważam, że jesteś zwolennikiem teorii spiskowych, czy jakimś buntownikiem. :wink:
Każdy zostaje przy swoim, ja również, w myśl sentencji, która mi ostatnio wpadła w ucho:
anakin napisał(a):I choćby skały srały - zdania nie zmienię.

:oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.01.2014 09:43

rodaivuk napisał(a):
anakin napisał(a):Nie można popadać w jakąś paranoję w tym temacie, ale.......

Tak, wiem kolego, oczywiście jak wprowadzili skórzane etui na szmaty to też produkował je szwgier brata zięcia Komendanta Głównego :mrgreen:

Poważnie? 8O
:mrgreen:
walp napisał(a):Każdy zostaje przy swoim, ja również, w myśl sentencji, która mi ostatnio wpadła w ucho:

:smo:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 09.01.2014 09:50

Tak ogólnie to idź na patrol i zrób pościg operacyjny :mrgreen: Może być wewnątrz Fabryki ;) Tylko uważaj na przebierańców 8)
Ostatnio edytowano 09.01.2014 10:05 przez rodaivuk, łącznie edytowano 2 razy
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.01.2014 09:56

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):

Jacku, ja oczywiście nie uważam, że jesteś zwolennikiem teorii spiskowych, czy jakimś buntownikiem. :wink:
Każdy zostaje przy swoim, ja również, w myśl sentencji, która mi ostatnio wpadła w ucho:

I tu się wszyscy zgadzamy :!: :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.01.2014 09:59

rodaivuk napisał(a):Tak ogólnie to idź na patrol i zrób pościg operacyjny :mrgreen: Może być wewnątrz Fabryki ;) Tylko uważaj na przebierańców 8)

Pieszy pościg operacyjny to je to! :mrgreen:
Pójdziesz ze mną?
Będziemy się............śledzić. :mrgreen:
A jak nastaną sprzyjające okoliczności to Ci yebnę....albo Ty mnie.....sie zobaczy. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.01.2014 10:00

greenrs napisał(a):I tu się wszyscy zgadzamy :!: :D

Jakie zgodne towarzystwo!
Cud jakiś. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone