Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

05 sierpień 2012 w ciemo na wyspę Korcula co radzicie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bartek_chtk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek_chtk » 24.07.2012 11:46

Witam, jedziemy do Chorwacji pierwszy raz, cztery osoby, zdecydowaliśmy się niedawno i wszystko już praktycznie jest tam zajęte a mianowicie ogłoszenia internetowe a wiec zdecydowaliśmy się na wyjazd w ciemno.Po długich czytaniach tego forum bardzo spodobała mi się wyspa Korcula lecz są obawy co do znalezienia kwatery w ciemno i ryzyko przeprawiania się na wyspę ponieważ jak nic nie znajdziemy to trzeba będzie wracać na stały ląd a z tym się wiążą straty pieniędzy.Bardzo bym prosił o pomoc mianowicie o jakieś sugestie i podpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam Bartek

PS. czy to prawda ze na tej wyspie produkty spożywcze są droższe niż w innych regionach Chorwacji?
$$
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) $$ » 27.07.2012 10:00

forum/viewtopic.php?t=36210&highlight=

Tutaj sporo pisałem o Korculi.
Zależy w jakim terminie jedziecie, my we dwoje rok temu chwilę biegaliśmy po mieście żeby coś znaleźć. Ale jechaliśmy pierwszy raz w ciemno. Byliśmy troszkę późno ,bo wieczorem. To też utrudniło szukanie ,ale znaleźliśmy w samym miasteczku Korcula na ul. Put Svetog Nicole. A co do jedzenia ,hmmm w sumie to nie zwróciłem uwagi , wcinałem ciągle te ich pizze bo są tam takie pyszne :D No i plaża w Lumbardzie ,ta piaszczysta ,najfajniejsza ze wszystkich do snoorkowania ,bo trochę pisku i skał , piękne rybki :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 27.07.2012 13:41

Do ostatniej chwili piszcie do wszystkich,
http://www.korcula-larus.com/pl/korcula-prizba.html
podawajcie liczbę osób i co Was interesuje. W odpowiedzi mogą podać nr tel. lub e-maila do sąsiadów lub rodziny, których dom nie jest na żadnej stronie www. Prizba - Karbuni.

Jak nic nie znajdziecie to przed nocą zdążycie w Orebicu coś wynająć. :idea:

Ps. Podobno spanie na plaży przy blasku księżyca jest całkiem romantyczne :wink:
KamiKami_111
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KamiKami_111 » 31.07.2012 13:47

Jak na Korculę to do Korculi - jak dla mnie Dubrownik w miniaturze. Byłam zachwycona i żalowałam, że zatrzymaliśmy się na stałe w Velej Luce - portowa mieścinka, przyjemna, ale urok i architektura Korculi zapierająca dech w piersiach. Chętnie tam wrócę kiedyś.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone