kiedyś opelkiem astrą i też było mniej na urlopie niż w kraju, niektórzy mówią, że to temperatura, a ja twierdzę, że czystsze paliwko i powietrze
.png)
.png)
ghorgh napisał(a):W tym roku wybieram się Renią (Megane I kombi, 2000r., silnik 1,4 16V).
czy ktoś ma jakieś dośwaidczenie z takim samochodem? Na jakie spalanie się nastawić??
.png)
Seba51a napisał(a):W 2008 Rybnik - Brela Golf III 1,4i AEX 6,5 l (prędkość 120-140km/h). Brat jechał za mną Clio II 1,2i i spalił mu 5,2l (samochody pełne). W tym roku zmieniłem Golfa III na IV kombi i w trasie z Leverkusen do Rybnika wyszło 6,3l (max 130km/h w porywach do 140km/h) pojemność rownież 1,4l . Są tacy co twierdzą, że ta benzyna schodzi poniżej 6l, ale ja w to wątpię. Może ktoś ma doświadczenie z tym silnikiem i spalaniem do CRO.
.png)
darek1 napisał(a):Seba51a napisał(a):W 2008 Rybnik - Brela Golf III 1,4i AEX 6,5 l (prędkość 120-140km/h). Brat jechał za mną Clio II 1,2i i spalił mu 5,2l (samochody pełne). W tym roku zmieniłem Golfa III na IV kombi i w trasie z Leverkusen do Rybnika wyszło 6,3l (max 130km/h w porywach do 140km/h) pojemność rownież 1,4l . Są tacy co twierdzą, że ta benzyna schodzi poniżej 6l, ale ja w to wątpię. Może ktoś ma doświadczenie z tym silnikiem i spalaniem do CRO.
Oczywiście. Mnie z Norymbergi do Warszawy spalił 4,7 litra. Cały czas jechałem 120 na godzinę, równo, rytmicznie, a zgórki wyłanczałem silnik. Pozdrawiam kolegę serdecznie.
.png)
.png)

.png)
gaceq napisał(a):darek1 ja również pozdrawiam i noga z gazu a z górki na luzie i spalanie będzie git.
Buhahhaaa !! Mnie jeszcze fascynuje temat czy można jechać bez klimy do cro
.png)
.png)
strowger napisał(a):darek1 napisał(a):Oczywiście. Mnie z Norymbergi do Warszawy spalił 4,7 litra. Cały czas jechałem 120 na godzinę, równo, rytmicznie, a zgórki wyłanczałem silnik.
Nie mając przy tym hamulców. Serwo nie działa przy wyłączonym silniku.
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.