) czegoś innego. Po iluśtam mailach i wpięciu do poszukiwań map z dobrze zorientowanego wujaszka Google padło na Čelinę za Omišem. Čelina-Zavode czyli Zawodząca Celina.Poprosiłem właściciela o podanie koordynat GPS, żeby się wspomóc dobrą radą Krzysztofa H. gadającego z nawigacji. Wbijam dane do navi i coś nie za bardzo wiem jak się dostać do tego miejsca- co jest? Mapy Googla na tapetę i znowu konsternacja- koordynaty wskazują na lokalizację między Jadranką a morzem ale ni diabła nie widać, którędy można tam zjechać. Właściciel potwierdza, że koordynaty są OK, kwatera między Jadranką a Adriatykiem i zgadza się ze zdjęciem- no dobrze, zobaczymy na miejscu. Na fotach wygląda to tak jak w linku: http://www.croatiaapartments.net/croatia_apartments/apartments_351.htm (jeśli podany link "podpada" pod reklamę to proszę o info- usunę go). Przy samym morzu? Za piękne, żeby było prawdziwe. Aż nie chcę wierzyć.
W każdym razie kwatera zaklepana więc teraz standardowo kartka na stół i robimy listę co zabieramy. W poprzednim roku bazowaliśmy na tym, co udało się nam kupić na miejscu ale trochę czasu traciliśmy na takie podróże między plażą a kwaterą i sklepem. Postanawiamy zabrać ze sobą co-nieco i wg nas był to bardzo dobry ruch. Do tego ciuchy (mniej niż poprzednio), dymane gumowe materace, „statek” na pompkę i takie tam niezbędne pierdoły- które później okazują się zbędne- ale bagażnik skutecznie zapełniły
Teraz ciężka decyzja: jedziemy na jeden strzał czy z noclegiem? Poprzednio mogłem liczyć tylko na siebie, w tym roku moja najlepsza żona (bo jedyna) deklaruje, że „pomożemy!”. Dodatkowo chłonę lekturę z dobrymi radami od innych Cromaniaków jeżdżących „na raz” ale jeszcze długo zastanawiam się czy to dobry wybór. Zeszłoroczny wyjazd wypompował mnie jak cholera a mieliśmy postój u Pana Józefa w Moenichkirchen, jak będzie teraz?... Ale raz kozie śmierć- w razie czego zjeżdżam na parking i śpię a jeśli żona nie będzie na tyle zmęczona to ona poprowadzi a ja i tak śpię. W każdym razie litrowy energetyk na liście wyposażenia dopisany.
cdn.

.png)
.png)

.png)
.png)
.png)