Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2016 12:56

:wink: :wink: :wink:

Obrazek

Jak każdego roku co innego - to każdego roku zaliczka :wink:
Koenig
Cromaniak

Postnapisał(a) Koenig » 26.01.2016 12:59

Oczywiste, że stali klienci płacą mniej. Mam kolegę, który od chyba 15 lat jeździ w to samo miejsce do Kołobrzegu. Owszem, płaci grosze, ale ile można jeździć w jedno miejsce? Ja byłem dwa razy w jednym, było fajnie, ale trzeci raz już bym nie pojechał. Po prostu ciągle chcę zobaczyć coś więcej.
Krysztalowy
Turysta

Postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 13:03

Ja ponownie chciałbym się wybrać do Primosten. Cena kwatery, w porównaniu do 2015, wzrosła o 15 %.
Od innych właścicieli otrzymuję oferty w podobnej cenie. Jeśli chodzi o zaliczkę - zawsze wystarczyło zapłacić za 1 dzień. Teraz - 20% a nawet 30%. Rezerwując z takim wyprzedzeniem przy niepewności co do przejezdności na autostradach to trochę duże ryzyko.
Pozostaje jazda ciemno ale w sierpniu w takim mieście jak Primosten to jeszcze większe ryzyko :P)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2016 13:07

Krysztalowy napisał(a):Ja ponownie chciałbym się wybrać do Primosten. Cena kwatery, w porównaniu do 2015, wzrosła o 15 %.
Od innych właścicieli otrzymuję oferty w podobnej cenie. Jeśli chodzi o zaliczkę - zawsze wystarczyło zapłacić za 1 dzień. Teraz - 20% a nawet 30%. Rezerwując z takim wyprzedzeniem przy niepewności co do przejezdności na autostradach to trochę duże ryzyko.
Pozostaje jazda ciemno ale w sierpniu w takim mieście jak Primosten to jeszcze większe ryzyko :P)

W 2015 roku nie było informacji na forum, aby autostrady były zablokowane przez uchodźców :idea:
Przeczytaj kilka pierwszych stron tego wątku.
Krysztalowy
Turysta

Postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 13:11

Nie bardzo rozumiem o czym teraz do mnie rozmawiasz.
travel
Cromaniak

Postnapisał(a) travel » 26.01.2016 13:15

Koenig napisał(a):Oczywiste, że stali klienci płacą mniej. Mam kolegę, który od chyba 15 lat jeździ w to samo miejsce do Kołobrzegu. Owszem, płaci grosze, ale ile można jeździć w jedno miejsce? Ja byłem dwa razy w jednym, było fajnie, ale trzeci raz już bym nie pojechał. Po prostu ciągle chcę zobaczyć coś więcej.

Dokładnie :D

W tym roku jadę 2 raz na Murter , ale to wyjątek od reguły - poświęcam się dla nurkującego męża. Za 3 razem umarła bym z nudów.

Ale druga część urlopu w innym miejscu - wyspa Hvar :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2016 13:16

Krysztalowy napisał(a):Nie bardzo rozumiem o czym teraz do mnie rozmawiasz.

To zadam pytanie - masz jakieś sprawdzone i pewne info były, że zablokowanie i nieprzejezdne autostrady przez uchodźców na trasie do Chorwacji wcześniej i obecnie :?:
Krysztalowy
Turysta

Postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 13:21

Janusz Bajcer napisał(a):
Krysztalowy napisał(a):Nie bardzo rozumiem o czym teraz do mnie rozmawiasz.

To zadam pytanie - masz jakieś sprawdzone i pewne info były, że zablokowanie i nieprzejezdne autostrady przez uchodźców na trasie do Chorwacji wcześniej i obecnie :?:

Stwierdziłem że były w 2015 roku. Informację o tym posiada od osoby która wracała wtedy z wakacji. Na forum tego nie znalazłem - nie jest to jedyne źródło informacji o podróży - wyluzuj kłaczek
travel
Cromaniak

Postnapisał(a) travel » 26.01.2016 13:24

Krysztalowy napisał(a):Stwierdziłem że były w 2015 roku. Informację o tym posiada od osoby która wracała wtedy z wakacji. Na forum tego nie znalazłem - nie jest to jedyne źródło informacji o podróży - wyluzuj kłaczek

Wracałam w połowie września i żadnych uchodźców nie widziałam a tym bardziej jakiś blokad
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2016 13:30

Krysztalowy napisał(a):Stwierdziłem że były w 2015 roku. Informację o tym posiada od osoby która wracała wtedy z wakacji. Na forum tego nie znalazłem - nie jest to jedyne źródło informacji o podróży - wyluzuj kłaczek

Stwierdzam, że siejesz panikę - więc to raczej Ty wyluzuj :idea:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 26.01.2016 13:45

Krysztalowy napisał(a):- wyluzuj kłaczek

Następny forumowy bystrzak :?: 8O
Nieźle zaczyna.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2016 13:50

greenrs napisał(a):
Krysztalowy napisał(a):- wyluzuj kłaczek

Następny forumowy bystrzak :?: 8O
Nieźle zaczyna.

Pierwszego dnia wiosny wróci belona :wink: :idea:
Ciekawe co wtedy napisze :?: :oczko_usmiech:
Krysztalowy
Turysta

Postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 13:51

Janusz Bajcer napisał(a):

Stwierdzam, że siejesz panikę - więc to raczej Ty wyluzuj :idea:

Hmmm..... Ja tylko podzieliłem się faktem sprzed roku. To Ty trochę panikujesz skoro na słowo "blokada autostrad" tak reagujesz (w sposób emocjonalny się wypowiadając). Być może nikt z użytkowników tego forum do tej pory tego nie zaobserwował (blokada) i tym samym nie podzielił się na forum. Przecież nie każdy kto podróżuje do Cro musi być użytkownikiem tego forum.
Koleżanka wracała w połowie lipca z Crikvenicy. Kilkuset emigrantów zrobiło sobie "miasteczko" nieopodal autostrady i co jakiś czas wbiegali na trasę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2016 13:58

Nie ma u mnie żadnej emocji w tym, że napisałem o blokadach, Ty to stwierdzasz i masz problem z rezerwacją z tego powodu. :arrow:
:papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2016 14:09

Krysztalowy napisał(a):Koleżanka wracała w połowie lipca z Crikvenicy. Kilkuset emigrantów zrobiło sobie "miasteczko" nieopodal autostrady i co jakiś czas wbiegali na trasę.

A poza tym spotkała kosmitów na plaży 8)

A w centrum Crikvenicy spcerowały sobie niedźwiedzie i jadły lody :wink:

PS: w połowie lipca nikt nie widział imigrantów na trasie z Crikvenicy do Polski, w żadnym miejscu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone