Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krysztalowy
Turysta
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 14:29

Janusz Bajcer napisał(a):Nie ma u mnie żadnej emocji w tym, że napisałem o blokadach, Ty to stwierdzasz i masz problem z rezerwacją z tego powodu. :arrow:
:papa:

To fakt. Mam problem, chyba raczej zrezygnuję z rezerwacji i poczekam jak sytuacja się rozwinie.
Myślałem że tacy użytkownicy forum jak ( może nie Ty) ale kolega ze śląska (co głupkowato się przed chwilą śmiał i nabijał) reprezentuje trochę wyższy poziom kultury. - Jeśli nie wierzysz w to co powiedziałem wcześniej to ok - masz prawo. Ja tylko podkreślę że nie jest moją intencją sianie paniki i wprowadzanie nikogo w błąd. Niech każdy traktuje informację (którą przekazałem) - w jaki sposób chce. Sądziłem jednak że info te będzie przydatne.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.01.2016 14:43

Lednice napisał(a):
Krysztalowy napisał(a):Koleżanka wracała w połowie lipca z Crikvenicy. Kilkuset emigrantów zrobiło sobie "miasteczko" nieopodal autostrady i co jakiś czas wbiegali na trasę.

PS: w połowie lipca nikt nie widział imigrantów na trasie z Crikvenicy do Polski, w żadnym miejscu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Oczywiście Lednice ma rację. . :!:
Do 15 września oni szli przez Serbię, Węgry a dopiero po zamknięciu granicy węgierskiej (postawili ogrodzenie) zmienili trasę i zaczęli iść przez Chorwację.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,141674,titl ... aid=1165e7

Tak się składa, że w tym czasie byliśmy w Chorwacji i mieliśmy aktualne informacje.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.01.2016 14:44

Krysztalowy napisał(a):Sądziłem jednak że info te będzie przydatne.

To info jest tak samo przydatne jak to, że mi wiało i lało przez trzy dni na Rabie 10 lat temu, czy ma to wpływ na kolejną wakacyjną pogodę? Wątpię.

A co do wyższego poziomu kultury to proszę bardzo

Krysztalowy napisał(a):Stwierdziłem że były w 2015 roku. Informację o tym posiada od osoby która wracała wtedy z wakacji. Na forum tego nie znalazłem - nie jest to jedyne źródło informacji o podróży - wyluzuj kłaczek
Krysztalowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 14:57

Widzę że Pani tez nie potrafi się kulturalnie odzywać.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.01.2016 15:05

Krysztalowy napisał(a):Widzę że Pani tez nie potrafi się kulturalnie odzywać.

Znajdź bardzo proszę - we wpisie do Ciebie chociaż jeden niekulturalny zwrot.
Krysztalowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 15:10

Bea.ta napisał(a):

Nie chodzi o konkretne słowo czy zdanie. Ogólnie Pani wypowiedź nacechowana jest pejoratywnie wobec mnie.
Skoro nie wierzy mi Pani w to co podałem wcześniej to ok - rozumiem to ( i nawet nie ma zamiaru ani celu dalszego przekonywania Pani ani kogo innego). Podejrzewam, że gdybym miał "więcej słoneczek" i był użytkownikiem z długoletnim stażem to pewnie zastanowiłaby się Pani czy w taki akurat sposób do mnie pisać.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.01.2016 15:20

Krysztalowy napisał(a):Nie chodzi o konkretne słowo czy zdanie. Ogólnie Pani wypowiedź nacechowana jest pejoratywnie wobec mnie.
Skoro nie wierzy mi Pani w to co podałem wcześniej to ok - rozumiem to ( i nawet nie ma zamiaru ani celu dalszego przekonywania Pani ani kogo innego). Podejrzewam, że gdybym miał "więcej słoneczek" i był użytkownikiem z długoletnim stażem to pewnie zastanowiłaby się Pani czy w taki akurat sposób do mnie pisać.

A ile osób już napisało, że nie było żadnych problemów z uchodźcami w 2015?
Zwracając się do użytkowników, nie patrzę na ilość słoneczek, czy długość stażu, tylko na to co piszą.
No chyba, że ktoś ewidentnie się czepia.
I jeśli użytkownik zarzuca mi w wypowiedzi brak kultury, lub nacechowanie pejoratywne - chciałabym wiedzieć o co chodzi, żeby na przyszłość nikt się przyczepić do mnie nie mógł.
Krysztalowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 15:29

Bea.ta napisał(a):
Krysztalowy napisał(a):Nie chodzi o konkretne słowo czy zdanie. Ogólnie Pani wypowiedź nacechowana jest pejoratywnie wobec mnie.

A ile osób już napisało, że nie było żadnych problemów z uchodźcami w 2015?
Zwracając się do użytkowników, nie patrzę na ilość słoneczek, czy długość stażu, tylko na to co piszą.
No chyba, że ktoś ewidentnie się czepia.
I jeśli użytkownik zarzuca mi w wypowiedzi brak kultury, lub nacechowanie pejoratywne - chciałabym wiedzieć o co chodzi, żeby na przyszłość nikt się przyczepić do mnie nie mógł.

Polubiłem Panią Pani Beatko :-)
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 26.01.2016 15:33

Krysztalowy napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

Nie chodzi o konkretne słowo czy zdanie. Ogólnie Pani wypowiedź nacechowana jest pejoratywnie wobec mnie.

Kryształowy, tutaj to norma, tak że się nie dziw :) Niby kultura ale wiesz... funkcja, staż i ilość wypisanych komentarzy jest jak woda sodowa - uderza :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.01.2016 15:33

Krysztalowy napisał(a):Polubiłem Panią Pani Beatko :-)

Normalnie się wzruszyłam Panie Norbercie :D
chyba, że w zdrobnienia idziemy :)

grzesiek-swidnica napisał(a):Kryształowy, tutaj to norma, tak że się nie dziw :) Niby kultura ale wiesz... funkcja, staż i ilość wypisanych komentarzy jest jak woda sodowa - uderza :)

No a w Twojej wypowiedzi jak zawsze samo dobro :) Jednak ludzie się nie zmieniają :)
Krysztalowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 15:33

grzesiek-swidnica napisał(a):
Krysztalowy napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

Kryształowy, tutaj to norma, tak że się nie dziw :) Niby kultura ale wiesz... funkcja, staż i ilość wypisanych komentarzy jest jak woda sodowa - uderza :)

Hehe no ba :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.01.2016 15:37

Te dywagacje są w tej chwili pozbawione sensu.
To +/- tak, jak pisanie o zdarzeniu na drodze, jej zablokowaniu i jaki to będzie miało wpływ za dwa tygodnie na przejezdność w tym miejscu.

Idźcie na spacer, pobiegać, pokochajcie się, wina napijcie.
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 26.01.2016 15:47

Bea.ta napisał(a):
Krysztalowy napisał(a):Polubiłem Panią Pani Beatko :-)

Normalnie się wzruszyłam Panie Norbercie :D
chyba, że w zdrobnienia idziemy :)

grzesiek-swidnica napisał(a):Kryształowy, tutaj to norma, tak że się nie dziw :) Niby kultura ale wiesz... funkcja, staż i ilość wypisanych komentarzy jest jak woda sodowa - uderza :)

No a w Twojej wypowiedzi jak zawsze samo dobro :) Jednak ludzie się nie zmieniają :)

Nie będę się zmieniał dla jednej osoby na tym forum :D
Ale dziękuję że jeszcze nie dostałem banana :twisted:
Lubię się podroczyć
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 26.01.2016 16:00

Chorwacja żyje z turystyki i z pewnością władze tego kraju zrobią wszystko by zapewnić gościom bezpieczeństwo a swoim obywatelom możliwość zarobkowania. Bądźmy dobrej myśli-sam mam rezerwacje na lipiec i mam nadzieje ,że z niej skorzystam.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 26.01.2016 16:05

Świat się kurde zmienia 8O

Dawniej do tego typu dywagacji, to trzeba było pewnie flaszkę "na łebka" wypić.
Teraz już na trzeźwo jest "jazda" :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone