Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?
napisał(a) travel » 26.01.2016 12:11
black_lord napisał(a):Ja przeliczam sobie na złotówki, bo ceny sprawdzam na bookingu.
Apartamenty w Promajna:
W lipcu 2015 - apartament 2+2 - 2700 zł
W lipcu 2016 - apartament 2+2 - 4200 zł
(ten sam apartament),
zalazłem kilka innych ofert co podobnie zdrożały.
Celowałem też w Hvar ale...:
W lipcu 2015 - apartament 2+2 - 2800 zł
W lipcu 2016 - apartament 2+2 - 4500 zł
Takie przynajmniej są cenniki w bookingu.
I to nie są odosobnione przypadki.
To jakiś kosmos cenowy!!!!
Z cenami na booking bywa różnie . Zależy kiedy rezerwujesz - jak w styczniu mogą być wyższe a jak miesiąc przed wyjazdem niższe.
W 2015r w styczniu apartament w Dubrowniku kosztował 520euro z 6 noclegów a w sierpniu - miesiąc przed wyjazdem 350euro.
I radzę sprawdzać ceny w euro a nie w złotówkach , bo przez osłabienie złotego ceny w złotówkach będą wyższe. A z Chorwatem rozliczasz się głównie w euro - przynajmniej ja tak robię.
Krysztalowy napisał(a):Ale czy to nie jest tak że na booking.com ceny są bardzo wygórowane ??? Ponadto znikomy procent właścicieli ogłasza się na tym serwisie, nie ?
Ceny są bardzo różne , w zależności od standardu.
Akurat przez booking na Hvarze w mieście Hvar mam zarezerwowany apartament z 1 sypialnią ,klimą, wi-fi i balkonem z widokiem na morze , ok.700m od centrum dla 2 osób za 40euro za noc. Rezerwowałam go w październiku 2015 na wrzesień 2016r.
Nie muszę płacić żadnej zaliczki i mogę bezpłatnie odwołać tą rezerwację 14dni przed przyjazdem.
Bezpłatne odwołanie rezerwacji to też jest pewien komfort - nie sądzisz?
Dla porównania za podobny apartament na Murterze rezerwowany bezpośrednio u właściciela płacę 35euro za noc, ale w styczniu musiałam zapłacić 60euro zaliczki i gdybym zrezygnowała to wątpie czy właściciel oddałby mi zaliczkę