Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Postnapisał(a) Ural » 23.01.2016 13:27

Bea.ta napisał(a):
FUX napisał(a):Panie Admin, Weź Pan zlikwiduj Moderatorów, bo po co oni. :wink:

Żenada.

Zanim zgłoszę Twoje killerskie zlecenie poproszę jednak - zlituj się ... moja córka kończy dopiero podstawówkę, chciałabym dożyć jej zamążpójścia .... albo przynajmniej matury da się??? pliiisssssssssss

Masz koleżanko jedno wyjście. Wyjść za mąż za mnie. Wtedy ja przejmę obowiązki Moderatora. Nawet chętnym żem jest :papa:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.01.2016 13:33

Ural napisał(a):Masz koleżanko jedno wyjście. Wyjść za mąż za mnie. Wtedy ja przejmę obowiązki Moderatora. Nawet chętnym żem jest :papa:

Czytanie ze zrozumieniem albo lepsze okulary :)
Córkę za mąż .... córkę .... :)
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 23.01.2016 14:18

Bea.ta napisał(a): moja córka kończy dopiero podstawówkę, chciałabym dożyć jej zamążpójścia .... albo przynajmniej matury da się??? pliiisssssssssss

Moja dopiero w podstawówce... też chciałbym tak jak ty tego dożyć, mam nadzieję że ciapatych do nas nie wpuszczą bo inaczej to trzeba będzie ochroniarzy nająć do jej pilnowania :). Lepiej niech oni wracają do siebie do swoich kochanych kóz :). Co do zabezpieczeń, rozmawiałem ostatnio ze znajomym który w pewnym okresie życia sporo spędzał czasu w RPA, opowiadał że musiał mieć broń aby chodzić w miarę bezpiecznie po ulicach tak czarni polowali na białych, a wielu bogatych białych miało ogrodzenia w domach wysokie i pod wysokim napięciem aby bronić się przed nimi, masakra jakaś.
slavko.v
Cromaniak

Postnapisał(a) slavko.v » 23.01.2016 14:23

[quote="anakin"][quote="slavko.v"]
Ludzie obudźcie się![/quote]
Rozwiniesz odezwę?[/quote]
Chcę wywołać dyskusję w temacie, bo wiele osób nie zna tego problemu, a problem jest... trzeba być świadomym tego, w co się człowiek pakuje, jadąc w 2016 roku na Bałkany.
slavko.v
Cromaniak

Postnapisał(a) slavko.v » 23.01.2016 14:26

[quote="petit"]Witaj Slavko, skąd masz informacje, że przez Mursko Sredisce napuszczają ciapatych. Czy na innych przejściach ich nie ma?[/quote]
Z tego co wiem, Chorwaci przewożą autokarami imigrantów z przejścia gr. z Serbią Tovarnik/Sid, na przejście graniczne w Mursko Sredisce - jest to najbliższe przejście HR ze SLO.
slavko.v
Cromaniak

Postnapisał(a) slavko.v » 23.01.2016 14:29

[quote="Ural"][quote="slavko.v"]
Sytuacja na Bałkanach w miejscach gdzie mieszkają muzułmanie tez się radykalizuje (BIH, Serbia wraz z Kosowem, Czarnogóra, Albania, Macedonia), poczytajcie sobie o salafitach i wahabitach, o zamachach jakie miały miejsce w 2015 r, w Bośni (niedaleko Mostaru zamach na generała wojsk BIH, przed jadące auto ktoś rzucił ładunek wybuchowy, zabójstwa żołnierzy BIH przez dżihadystów z BIH) zatrzymania wielu osób za kontakty z ISIS i udział w walkach po stronie ISIS, rekrutacja do ISIS... handel i przemyt broni i handel narządami ludzkimi, poczytajcie sobie artykuły w internecie, jest tego trochę, włos na głowie się jeży...
Ludzie obudźcie się![/quote]

Nie panikuj Slavko jak by co to cię obronię przed uchodżcami. Jedż do Dobrej Vody i nie przejmuj się. :papa:[/quote]
Hej Ural! w tym roku do Dobra Voda nie jadę... siedzę w Polsce, ewentualnie zahaczę lekko o Słowację...
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 23.01.2016 14:45

Jak będzie dużo muslimów w Chorwacji to ceny poleca na łeb i szyję. Skończy się Eldorado.
slavko.v
Cromaniak

Postnapisał(a) slavko.v » 23.01.2016 14:48

oni nie dość, że mają muzułmanów z importu, to mają również po sąsiedzku w Bośni, Serbii i Albanii...
slavko.v
Cromaniak

Postnapisał(a) slavko.v » 23.01.2016 14:56

Austria w pobliżu przejścia granicznego - Spielfeld ze SLO wybudowała kilkukilometrowe ogrodzenie.
Słowenia na granicy z Chorwacją zbudowała kilkadziesiąt km ogrodzenia... jest chęć obrony przed zalewem, ale musi być jeszcze większa determinacja...
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 23.01.2016 14:58

Czemu wszyscy poprańcy chcą do Niemiec. Do Rosji niech jadą do Arabii Saudyjskiej i do roboty zero zasiłku..
slavko.v
Cromaniak

Postnapisał(a) slavko.v » 23.01.2016 15:00

Niemcy mają największy socjal. Zlikwidować wysoki socjal i po problemie...
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 23.01.2016 15:03

Jestem za.
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 23.01.2016 15:05

Bea.ta napisał(a):
Ural napisał(a):Masz koleżanko jedno wyjście. Wyjść za mąż za mnie. Wtedy ja przejmę obowiązki Moderatora. Nawet chętnym żem jest :papa:

Czytanie ze zrozumieniem albo lepsze okulary :)
Córkę za mąż .... córkę .... :)

Nieeeeeeee ja myślałem o Tobie :D
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.01.2016 16:53

Ural napisał(a):Nieeeeeeee ja myślałem o Tobie :D

Aleś wymyślił :lool:

yzedef napisał(a):Moja dopiero w podstawówce... też chciałbym tak jak ty tego dożyć, mam nadzieję że ciapatych do nas nie wpuszczą bo inaczej to trzeba będzie ochroniarzy nająć do jej pilnowania :).

Ty ... ale moja blondyna ..... więc podwójnych ochroniarzy mi trzeba do niej :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
klerjeser
zbanowany

Postnapisał(a) klerjeser » 23.01.2016 19:17

FUX napisał(a):Popularna nazwa na imigrantów z Południa/Północy Afryki.

No właśnie nie, nasi janusze nawet nie wiedzą kogo się tak nazywa i jaka jest etymologia :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone