Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.01.2016 19:23

klerjeser napisał(a):
FUX napisał(a):Popularna nazwa na imigrantów z Południa/Północy Afryki.

No właśnie nie, nasi janusze nawet nie wiedzą kogo się tak nazywa i jaka jest etymologia :)

chlebki indyjskie proszę pana, takie jak twarde naleśniki - i nazwa od tego ale obejmująca Pakistańczyków i Hindusów - tak, na fizyce kwantowej się nie znam ale w Indiach spędziłam turystycznie trochę czasu :)
klerjeser
zbanowany

Postnapisał(a) klerjeser » 23.01.2016 19:28

Bea.ta napisał(a):
klerjeser napisał(a):

No właśnie nie, nasi janusze nawet nie wiedzą kogo się tak nazywa i jaka jest etymologia :)

chlebki indyjskie proszę pana, takie jak twarde naleśniki - i nazwa od tego ale obejmująca Pakistańczyków i Hindusów - tak, na fizyce kwantowej się nie znam ale w Indiach spędziłam turystycznie trochę czasu :)

Pełno tych Hindusów na granicach :D

Ale co tam, janusze sobie poplują na forum, bohaterscy wojoffnicy sieci :D
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 23.01.2016 20:04

klerjeser napisał(a):

Tak ważna jest etymologia ? Nie wystarczy, że wszyscy wiedzą o co chodzi w tym określeniu? Po kiego uja wszystko tak rozkminiasz ?

klerjeser napisał(a):......

Ładnie opisałeś swoje zachowanie.
klerjeser
zbanowany

Postnapisał(a) klerjeser » 23.01.2016 21:50

baunty napisał(a):
klerjeser napisał(a):

Tak ważna jest etymologia ? Nie wystarczy, że wszyscy wiedzą o co chodzi w tym określeniu? Po kiego uja wszystko tak rozkminiasz ?

klerjeser napisał(a):......

Ładnie opisałeś swoje zachowanie.

Tjaaa..."ciapaci" i zadrapane zderzaki :D

Swoją drogą tematy polityczne są zakazane na forum, a tu jednak widzimy tfurczośc polityczno-narodowo-rasową januszy pełnom gembom. Ciekawe skąd ta niekonsekwencja.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 23.01.2016 21:54

Pier*** tu jakieś farmazony ... Możecie podać mi definicję tego "janusza", bo może się zaliczam, a nie jestem świadomy. :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 23.01.2016 22:05

walp napisał(a):Pier*** tu jakieś farmazony ... Możecie podać mi definicję tego "janusza", bo może się zaliczam, a nie jestem świadomy. :oczko_usmiech:

Niestety nie załapiesz się, bo typowy janusz musi dostać bana albo usunąć konto, zakładając nowe i wtedy może głosić jedynie słuszne "prawdy i teorie".
Oczywiście nieodłącznym elementem janusza jest wszechobecne poczucie krzywdy i niesprawiedliwości społecznej, wedle której wszyscy są w stosunku do janusza w uprzywilejowanej pozycji.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 23.01.2016 22:25

klerjeser napisał(a):]

Tjaaa..."ciapaci" i zadrapane zderzaki :D

Swoją drogą tematy polityczne są zakazane na forum, a tu jednak widzimy tfurczośc polityczno-narodowo-rasową januszy pełnom gembom. Ciekawe skąd ta niekonsekwencja.

Coś Ci się bardzo nie podoba, ale nie zdradzasz o co Ci konkretnie chodzi , to pisownia, to etymologia , to jakiś uraz do imienia Janusz ( ktoś o tym imieniu Cię gnębił i został ślad w psychice ?) - a może po prostu jesteś wku...ny na cały świat, bo czujesz, że nie jesteś odpowiednio przezeń doceniany ?

Napisz konkretnie jaki masz problem, może wtedy ktoś Ci pomoże.
kojacek
Cromaniak

Postnapisał(a) kojacek » 24.01.2016 00:22

MWN napisał(a):Znacie?

8O 8O 8O
No nie mogę-powiedz, że żartujesz.
Ale żeby nie było zupełnie OT (choć wątek i tak już mocno popłynął)-jeśli teraz nikt się nie wybiera nad nad Adriatyk-to w zasadzie przez najbliższych kilka miesięcy dywagacje o tym, ilu i gdzie uchodźców jest-to sprawa mocno płynna w perspektywie czasu, kiedy zaczniemy się tam wybierać.
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 24.01.2016 06:37

Bea.ta napisał(a):[

To krowy święte widziała w Indiach. :roll:
majchrzy
Croentuzjasta

Postnapisał(a) majchrzy » 24.01.2016 07:38

Swoja drogą ciekawy sposób na uchodźców znaleźli Bułgarzy, a mianowicie napadają i grabią ze wszelkich kosztowności przemierzających przez ich poniekąd bardzo piękny kraj uchodźców.
I co da się? Da się tylko trzeba ruszyć głową i z każdej trudnej sytuacji coś uzyskań pozytywnego.
Myślę że jak fama się rozejdzie to szlak tranzytowy może okazać się bardzo mało popularny :)
kojacek
Cromaniak

Postnapisał(a) kojacek » 24.01.2016 23:25

majchrzy napisał(a):Swoja drogą ciekawy sposób na uchodźców znaleźli Bułgarzy, a mianowicie napadają i grabią ze wszelkich kosztowności przemierzających przez ich poniekąd bardzo piękny kraj uchodźców.
I co da się? Da się tylko trzeba ruszyć głową i z każdej trudnej sytuacji coś uzyskań pozytywnego.
Myślę że jak fama się rozejdzie to szlak tranzytowy może okazać się bardzo mało popularny :)

Brawo Bułgarzy! :D
Domyślam się, że przy okazji pewnie w gratisie jeszcze jakiś wp... się znajdzie. I pewnie policja nim przyjedzie to po sprawcach już nie ma śladu.
Wiem, bardzo to niehumanitarne itepe, ale z nimi inaczej się nie da-innych argumentów nie rozumieją.
Jeśli i w innych państwach trafialiby na takie wypadki to może okazałoby się, że nie warto pchać się do Niemiec po zasiłki?
Rozmarzyłem się... :hut:
Krysztalowy
Turysta

Postnapisał(a) Krysztalowy » 26.01.2016 09:28

Witam
Jak Waszym zdaniem obecna sytuacja z uchodźcami przekłada się na ceny apartamentów w Chorwacji. Myślicie, że właściciele czują obawy że znacznie spadnie im ilość turystów i ceny pójdą w dół ??? Trochę się obawiam rezerwować cokolwiek już w styczniu bo sytuacja jest dynamiczna i wszystko może się zdarzyć. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę z tego że w maju czy czerwcu najlepsze apartmani będą pozajmowane.....
Andzia*
Cromaniak

Postnapisał(a) Andzia* » 26.01.2016 09:40

Nie zauważyłam, żeby Chorwaci wystraszyli się obecnej sytuacji, a na pewno nie ma to wpływu na ceny, wręcz przeciwnie uważam , że już przesadzają z cenami za apartamenty. Wysłałam już ponad 20 zapytań i masakra.... W 2013 kiedy jechałam pierwszy raz rezerwację robiłam dopiero w lipcu tego samego roku i tak przez kolejne 2 lata w tym samym apartamencie, w tym samym terminie. Niestety w tym roku już się spóźniłam. Nie poddaję się , szukam dalej coś odpowiedniego na moją kieszeń......
North Slav
Croentuzjasta

Postnapisał(a) North Slav » 26.01.2016 09:45

Ja bym się bardziej obawiał, że na wskutek wzrostu zagrożenia w Afryce północnej i na szeroko pojętym Bliskim Wschodzie (poza Izraelem) turyści skupią się na Bałkanach i popyt na apartmany w Cro wzrośnie - a wraz z nim bezlitośnie wzrosną i ceny... :?
Koenig
Cromaniak

Postnapisał(a) Koenig » 26.01.2016 09:49

Ja też mam wrażenie, że sytuacja na razie nie wpłynęła na ceny. Im dalej na południe tym ceny wyższe. I ja na prawdę rozumiem, że chcą zarobić, że standard może być wysoki, ale ceny 120-160€ za sam nocleg dla rodziny 2+2 to jednak jest sporo. No a przecież nie jedziemy tam, żeby siedzieć w apartamencie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone