Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 29.04.2010 10:13

Bocian napisał(a):
Panuje u nas atosfera, że na temat "wielkiej polityki", każdy może zabierać głos

To bardzo mądre zdanie, jest tu wiele przykładów na to stwierdzenie... To jakaś samokrytyka?

Łatwiej u kogoś zobaczyć drzazgę w oku niż u siebie belkę :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.04.2010 10:23

Ja o polityce się nie wypowiadam stosując zasadę, że mądry wie co mówi a głupi mówi co wie...
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 29.04.2010 10:28

arkona napisał(a):W demokracji wygrywa ten kto ma lepszą propagandę. Prawda się nie liczy liczy się większość.

"Dziadek z Wehrmachtu" przesądził 5 lat temu o zwycięstwie Lecha Kaczyńskiego nad Donaldem Tuskiem w wyborach prezydenckich bo "ciemny lud to kupił".

ale

W ostatnich wyborach parlamentarnych "numerek" z agentem Tomkiem służbowo dymającym posłankę na sejm RP już nie przeszedł.

Wniosek: naród powoli się edukuje. Powoli ale jednak.

P.S.
W/w chwyty poniżej pasa są domeną zwolenników IV-tej RP właśnie...
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 29.04.2010 10:34

niezawodny napisał(a):
arkona napisał(a):W demokracji wygrywa ten kto ma lepszą propagandę. Prawda się nie liczy liczy się większość.

"Dziadek z Wehrmachtu" przesądził 5 lat temu o zwycięstwie Lecha Kaczyńskiego nad Donaldem Tuskiem w wyborach prezydenckich bo "ciemny lud to kupił".

ale

W ostatnich wyborach parlamentarnych "numerek" z agentem Tomkiem służbowo dymającym posłankę na sejm RP już nie przeszedł.

Wniosek: naród powoli się edukuje. Powoli ale jednak.

P.S.
W/w chwyty poniżej pasa są domeną zwolenników IV-tej RP właśnie...

Na spotkaniu przedwyborczym do Sejmu w Poznaniu Donald Tusk powiedział, że tylko człowiek bez prawa jazdy może w Polsce stawiać fotoradary, zamiast budować drogi. A teraz odpowiedz sobie czego powstało więcej przez 2,5 roku rządów PO

A skoro jesteśmy w tematach około Wehrmachtowych (choć to nie Wehrmacht). To ja mam pytanko , ktoś kojarzy tego gościa - pierwszy z dołu od prawej... Jakaś taka znajoma gęba...

Obrazek[/url]
Ostatnio edytowano 29.04.2010 10:57 przez arkona, łącznie edytowano 1 raz
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 29.04.2010 10:36

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.04.2010 11:03

arkona napisał(a):... Jakaś taka znajoma gęba...

Bruner?
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 29.04.2010 11:10

Kurski ,Migalski ?
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 29.04.2010 11:10

arkona napisał(a):Na spotkaniu przedwyborczym do Sejmu w Poznaniu Donald Tusk powiedział, że tylko człowiek bez prawa jazdy może w Polsce stawiać fotoradary, zamiast budować drogi. A teraz odpowiedz sobie czego powstało więcej przez 2,5 roku rządów PO

Trafiłeś kulą w płot. Samych autostrad jest aktualnie w budowie ponad 600 km - czyli najwięcej w historii. Na drugie tyle są już rozpisane przetargi - też najwięcej w historii.
Wystarczy ruszyć się gdziekolwiek w Polskę żeby zobaczyć to na własne oczy. Dla porównania za rządów Kaczyńskiego program budowy dróg utknął całkowicie.

P.S.
Radary mi nie przeszkadzają - brak dróg przeszkadza mi bardzo.
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 29.04.2010 11:18

Co oznaczają wyłogi na klapach tego dziwnie znajomego bohatera?
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 29.04.2010 11:25

niezawodny napisał(a):
arkona napisał(a):Na spotkaniu przedwyborczym do Sejmu w Poznaniu Donald Tusk powiedział, że tylko człowiek bez prawa jazdy może w Polsce stawiać fotoradary, zamiast budować drogi. A teraz odpowiedz sobie czego powstało więcej przez 2,5 roku rządów PO

Trafiłeś kulą w płot. Samych autostrad jest aktualnie w budowie ponad 600 km - czyli najwięcej w historii. Na drugie tyle są już rozpisane przetargi - też najwięcej w historii.
Wystarczy ruszyć się gdziekolwiek w Polskę żeby zobaczyć to na własne oczy. Dla porównania za rządów Kaczyńskiego program budowy dróg utknął całkowicie.

P.S.
Radary mi nie przeszkadzają - brak dróg przeszkadza mi bardzo.

Krótko rząd PIS rządził tak długo, mniej więcej, jak rząd PO rządzi teraz, więc pokaż mi jaką miażdżącą przewagę ma PO w km oddanych do użytku drogach. Nie jestem fanem żadnej z tych partii, ale trochę obiektywizmu jest potrzebne.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.04.2010 11:32

arkona napisał(a):Krótko rząd PIS rządził ...

Lepiej walnąć focha i powiedzieć pier########le nie robię po czym rozpisać nowe wybory.

Nie jestem fanem żadnej z tych partii.
Post mój nie jest personalnym atakiem na Ciebie.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 29.04.2010 11:44

arkona napisał(a):Krótko rząd PIS rządził tak długo, mniej więcej, jak rząd PO rządzi teraz, więc pokaż mi jaką miażdżącą przewagę ma PO w km oddanych do użytku drogach. Nie jestem fanem żadnej z tych partii, ale trochę obiektywizmu jest potrzebne.

Autostrady powstają w wyniku budowy a nie w wyniku "oddawania do użytku". PiSowi świetnie szło to drugie - przecinanie wstąg + święcenia przez arcykapłanów a wszystko oczywiście w obiektywach kamer.

Chcesz "trochę obiektywizmu"? To najpierw cokolwiek poczytaj a później wyrażaj sądy. Możesz zacząć choćby tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Autostrady_w_Polsce
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 29.04.2010 12:27

arkona napisał(a):
Krótko rząd PIS rządził tak długo, mniej więcej, jak rząd PO rządzi teraz, więc pokaż mi jaką miażdżącą przewagę ma PO w km oddanych do użytku drogach. Nie jestem fanem żadnej z tych partii, ale trochę obiektywizmu jest potrzebne.

Od 16 listopada 2007 r. do 7 kwietnia 2010 r. podpisano umowy na budowę ponad 1220 km dróg krajowych, w tym na 485 km autostrad oraz ok. 740 km dróg ekspresowych, obwodnic i dużych przebudów dróg.
http://www.mi.gov.pl/2-48203f1e24e2f-1792388-p_1.htm

A tak działał PiS;
z opracowania BCC:
"W kadencji parlamentarnej 2005-2007 kolejny rząd postanowił odejść od programu koncesyjnego (choć nie wyraził tego w formie projektu stosownej ustawy, nadal obowiązuje system autostrad płatnych, zgodnie z ustawą z 1994 roku). Rząd odmówił podpisania umowy realizacyjnej na budowę odcinka autostrady A-1 Nowe Marzy – Toruń (60 km), wypowiedział koncesję na ten odcinek i postanowił, że odcinek ten wybuduje GDDKiA w systemie budżetowym. GDDKiA zleciła prace projektowe. Sąd administracyjny unieważnił jednak decyzję o cofnięciu koncesji. Obecnie istnieje tu stan zawieszenia i bez dalszych rozstrzygnięć budowa tego odcinka nie będzie prawdopodobnie możliwa ani przez GDDKiA ani przez koncesjonariusza. W odniesieniu do autostrady A-2, rząd przez półtora roku odmawiał podpisania umowy na realizację odcinka od Nowego Tomyśla do Świecka na granicy z Niemcami (105 km) uznając, że uzgodniona wcześniej cena 6,1 mln euro za 1 km jest za wysoka. W międzyczasie gwałtownie wzrosły ceny prac budowlanych na rynku i niespodziewanie tuż przed wyborami 2007 rząd ogłosił, że zaakceptował cenę 9,6 mln euro za 1 km i zamierza podpisać umowę koncesyjną na ten odcinek."
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.04.2010 12:38

Witold P. napisał(a):Co oznaczają wyłogi na klapach tego dziwnie znajomego bohatera?

To patka kołnierzowa SS-Sturmmanna. Dziwnie znajomy? Mi jakoś nikogo nie przypomina. To ktoś od ciebie?
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 29.04.2010 13:21

Drogi Piotrze!

Właściwie to mógłbym bez wielkiej szkody zakończyć rozmowę z Tobą już jakiś czas temu. Jeśli tego nie zrobiłem, to tylko dlatego, że pomimo wszystko traktuję Cię poważnie.
Słowo przelane na papier posiada swoją wagę i trzeba umieć wziąć za nie odpowiedzialność. Niedawno byłeś uprzejmy napisać:

piotr.zdz napisał(a):Tak na marginesie jakby nie veto króla LK to już by TVP nie było

Powiedziane mocno i jednoznacznie.
Wyglądało na to, że wiesz coś, czego nikt inny nie wie, podjąłem więc próbę skłonienia Cię, żebyś podzielił się ze wszystkimi tymi informacjami. Niestety była to próba nieudana. Być może przytrafiło Ci się coś, co trafia się czasem każdemu: niechcący strzeliłeś głupotę i nie bardzo wiesz, jak się z tego wycofać. Tym bardziej, że zaatakowałeś mnie w stylu małego Jasia, czym trochę mnie rozśmieszyłeś:

piotr.zdz napisał(a):Nie spodziewałem się po Tobie innej odpowiedzi :(
Tak odpowiadasz zawsze jak Ci się kończą argumenty.

Jeśli to wyjaśnisz, to ja ze swej strony obiecuję zawiadomić Ciebie pierwszego, jak tylko rzeczywiście skończą mi się argumenty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone