napisał(a) arkona » 28.04.2010 11:02
Serce w pasy napisał(a):Po pierwsze
arkona napisał(a):Nigdy też nie głosowałem na PO, ani na żadną z partii zasiadającą w tym czy w poprzednim sejmie.
Nie chodzisz na wybory nie masz prawa krytykować kogokolwiek, a powiedziałbym nawet, że wypowiadać się na tematy polityki.
Po pierwsze. Nie przyszło Ci do glowy, że można głosować na kogoś kto nie przekroczył progu wyborczego? To, że nie głosowałem na kogoś z głównego ścieku politycznego to nie znaczy, że w ogóle nie głosowałem.
Po drugie. Przy obecnej ordynacji wyborczej to możliwość głosowania jest przywilejem nie obowiązkiem. Gdybyś wystartował w wyborach do Sejmu jako pan Kowalski i zdobył byś w swoim okręgu wyborczym 100% głosów to i tak byś się do Sejmu nie dostał. Coś nie tak z tą ordynacją.
Serce w pasy napisał(a): Po drugie
arkona napisał(a):Hmm sama wikipedia nie może się zdecydować czy Pośpieszalski jest dziennikarzem czy nie. Przewin na sam dół i zobaczysz, że Pospieszalski znajduje się m.in. w kategorii polscy dziennikarze. To więc jest on wg wikipedii dziennikarzem czy nie jest? Poza tym Nie odpowiedziałeś kto wg Ciebie jest dziennikarzem
Bez komentarza
Jednak ciężko od Ciebie wyciągnąć listę prawdziwych dziennikarzy co też jest komentarzem.