janniko napisał(a):jeśli spytasz, co mam na myśli, pisząc, że "dzieje się źle".. to mnie "pokonasz".. i padnę trupem!
![]()
Kusząca propozycja
.png)
janniko napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a): Janie, zakładaj partię (np. PJD), zdobądź wyborców i zmieniaj.
POwodzenia
Januszku!
A poprzesz ty mnie, czy tylko tak podpuszczasz?
![]()
PS
i nadal POwcom udaje się zwieść społeczeństwo "antypisowskimi" numerami... he he.. to jest jest głębsze zaburzenie niż li tylko zwykła naiwność i lęk przed zmianami... to jest chyba przejaw bardzo głębokiej frustracji, lęku i poczucie niemożności..
![]()
![]()
Piotrze.zdz.
pisałem już kilka razy o tym jakie mam poglądy i co moim zdaniem można byłoby zmienić i jak to zrobić.. więc nie chce mi się powtarzać.. wyłapujesz tylko to, co można prześmiać i skrytykować...
Na pewno nie są to pomysły zgodne z socjalistycznym programem PIS lub pseudo-liberalno-socjalistycznym programem PO
![]()
pozdrav
.png)
piotr.zdz napisał(a):W takim razie przyłączam się do apelu Janusza , bo innego wyjścia nie masz. (UPR jest za słaba). Przedstaw program , kto wie może za 2 lata - pan premier Janniko,Jak program będzie sensowny to masz mój głos
janniko napisał(a):Gdyby tzw. "komunizm" został od razu ogłoszony systemem zbrodniczym, równym faszyzmowi i nazizmowi (a nawet i gorszym, bo nikt tyle własnych obywateli nie wykończył co władze komunistyczne!).
Gdyby nastąpiła natychmiastowa deubekizajca i solidne rozliczenie przestępców.
Gdyby peerelowscy prominenci partyjnie byli odsunięci natychmiastowo od nakradzionych pieniędzy
Gdyby zostali należycie ukarani (nie mam na myśli wieszania na słupach), gdyby sądy potraktowały ich jak normalnych najzwyklejszych przestępców gospodarczych i złodziei
Gdyby z sądownictwa usunięto od razu cały element partyjny i prominencki
Gdyby od razu ustanowiono za korupcję i nepotyzm najwyższe z możliwych kar
Gdyby uniemożliwiono byłym partyjniakom ( i ich rodzinom) prowadzenie jakichkolwiek biznesów i sprawowania nawet najmniejszych funkcji przewodniczących (dyrektorzy, prezesi itp)
.png)
JacYamaha napisał(a):janniko napisał(a):jeśli spytasz, co mam na myśli, pisząc, że "dzieje się źle".. to mnie "pokonasz".. i padnę trupem!
![]()
Kusząca propozycja
.png)
janniko napisał(a):JacYamaha napisał(a):janniko napisał(a):jeśli spytasz, co mam na myśli, pisząc, że "dzieje się źle".. to mnie "pokonasz".. i padnę trupem!
![]()
Kusząca propozycja
Wiedziałem! Wiedziałem, że to napiszesz..
ale i tak mi się zrobiło smutno, bo myślałem, że mnie lubisz....![]()
![]()
![]()
No to Panowie, mając tak zdecydowane Wasze poparcie, biorę się do spisania programu!
Muszę tylko zadzwonić do Kononowicza po kilka porad ... no, logistyczno-prawnych..
Ale hasło wyborcze już mam!
OBY ŻYŁO SIĘ WESELEJ!
A propagować będę, jako stary hippies, POLITYKĘ WOLNEJ MIŁOŚCI
Na zebrania (zloty) wskazane przychodzić z żonami (tymi młodymi i ładnymi oczywiście!) i z marychą... ostatecznie z piwem.
potrawy wegetariańskie (dla wybrednych - golonko)
Zastanawiam się, czy wziąć sobie na tzw. celownik jakąś znaną partię i się na niej powyżywać (popastwić) i tym samym przyciągnąć elektorat, bo to w Polsce działa, jak mało co!
Ale program wyborczy mam tak bogaty w różne atrakcje, że to chyba będzie zbędne... zostawię to cieniasom (niech każdy sobie sam zgadnie kogo mam na myśli.. )
Hepiku, szanowny kolego, Ciebie niestety nie mogę zaprosić do "naszej" partii PJD, bo musimy mieć jakąś godną i sensowną opozycję! Więc wybacz.. ale myślę, że w opozycji lepiej się będziesz realizował.
No, to tyle tytułem wstępu.
Wyniki swojej pracy twórczej (pisanie programu itp) ogłoszę na łamach Gazety Wyborczej.
pozdrav
.png)
janniko napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):janniko napisał(a):Nie chodzi o to, czy będzie PO czy PIS czy inne siurki!
Chodzi o to, by ktoś zaczął zmieniać ten nasz umęczony korupcją kraj!
Janie, zakładaj partię (np. PJD), zdobądź wyborców i zmieniaj.
POwodzenia
Januszku!
A poprzesz ty mnie, czy tylko tak podpuszczasz ?![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):... nie po drodze mi z Twoimi poglądami.
.png)
piotr.zdz napisał(a):W takim razie przyłączam się do apelu Janusza , bo innego wyjścia nie masz. (UPR jest za słaba). Przedstaw program , kto wie może za 2 lata - pan premier Janniko,Jak program będzie sensowny to masz mój głos
.png)
janniko napisał(a):
Ale z pewnością to też jest winą Kaczuchów i Pisiorów.
żałosne.. i smutne