Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 11.12.2009 10:27

hepik napisał(a):Prezydentowi skoczyło w sondażach.
Z 17 do 18 %
Biorac pod uwagę,że nikt go nie widział i nie słyszał od 11 listopada ,jest pomysł,bo schować go na cały rok ,do wyborów.
Może mu jeszcze skoczy o kilka procent ;)

Ale Tuskowi spada , moim zdaniem może wygrać ten trzeci czyli Cimoszko :? Sondaż: Cimoszewicz coraz bliżej Tuska

Hepik - mniejszy brat to już historia , więc jest coś na rzeczy z tą Twoją obsesją , o której pisał janniko :wink:
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 11.12.2009 10:43

piotr.zdz napisał(a):
hepik napisał(a):.......

. jest coś na rzeczy z tą Twoją obsesją

Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma...

Hepik, nic się nie przejmuj, niech gadają ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2009 13:54

Nazywanie obsesją ,troskę o stan notowań i zdrowie Najlepszego Prezydenta Polski po 996 roku, to jakaś kompletna aberracja,brak patriotyzmu i w ogóle skandal!

:wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.12.2009 17:39

piotr.zdz napisał(a):Ale Tuskowi spada , moim zdaniem może wygrać ten trzeci czyli Cimoszko :?

Ale te trzeci to na razie kandydat mediów, bo On sam uparcie twierdzi, że nie kandyduje.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 11.12.2009 20:09

Janusz Bajcer napisał(a): ... Ale te trzeci to na razie kandydat mediów, bo On sam uparcie twierdzi, że nie kandyduje.

I niech tak pozostanie... :?
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 11.12.2009 20:53

Może to lepiej pasuje do wątku "Trochę humoru", ale zapodam jednak w tym miejscu:

Senator PO Krzysztof Piesiewicz po premierze najnowszego filmu ze swoim udziałem w roli głównej:

"- To nie była żadna kokaina, tylko lek, który sproszkowałem! - mówi w rozmowie z "SE" Piesiewicz. Pytany, czy poddałby się badaniom na obecność narkotyków w organizmie, wykręca się od odpowiedzi. Nie ukrywa jednak, że wcześniej miał kontakt z kokainą.

- Tak, ale proszę mnie zrozumieć, w jakim środowisku się obracałem"

Ja rozumiem senatora PO... :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2009 00:06

Na Krzysztofa Piesiewicza rzuciły się hieny, które zwęszyły kawał świeżego mięsa - ocenił w programie "24 Godziny" aferę wokół senatora Kazimierz Kutz.

Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językiem przestępców

Przyjąłem z bólem i szokiem sposób potraktowania dramatu Krzysztofa Piesiewicza przez część polskich mediów - powiedział arcybiskup Józef Życiński, komentując sprawę znanego scenarzysty i senatora pomawianego o posiadanie narkotyków.
W tym tkwi wielka satysfakcja: wykończyć kolejny autorytet - to wielkie osiągnięcie pewnego środowiska

ten sposób "środowisko dziennikarskie, tak zasłużone dla rozwijania polskiej kultury, zmienia radykalnie swoją tożsamość, przemawiając językiem przestępców, identyfikując się z szantażystami". - I to jest zasadniczy krok świadczący o odejściu od etosu dziennikarskiego - stwierdził metropolita lubelski.

Zaapelował także, aby "środowiska twórców kultury nie pozwoliły na ten etap barbaryzacji naszej kultury, żeby szantażystki czuły się osamotnione, a ci, którzy chcą tworzyć sojusz z szantażystami, by kończyć autorytety, uświadomili sobie, że szantażowani mają także rodziny, które cierpią, są ludźmi". Dodał, że "obowiązują nas minimalne zasady humanizmu, które jeśli zlekceważymy w naszej prasie, to nie będzie ona godna miana nawet tabloidu".

A durniom wystarczy,że reprezentuje PO...mozna gnoic człowieka.
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 14.12.2009 10:38

turan napisał(a):

A co ... też wciągasz sproszkowane leki ? :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.12.2009 11:03

turan napisał(a):Senator PO Krzysztof Piesiewicz po premierze najnowszego filmu ze swoim udziałem w roli głównej:

.... Nie ukrywa jednak, że wcześniej miał kontakt z kokainą.

- Tak, ale proszę mnie zrozumieć, w jakim środowisku się obracałem"

Kilka faktów dla przypomnienia środowiska senatora:

-był oskarżycielem posiłkowym w procesie zabójców ks. Jerzego Popiełuszki.

-22 lipca 1989 82-letnia matka Krzysztofa Piesiewicza, Aniela, została zamordowana; jej ciało skrępowano w taki sposób, jak skrępowano Jerzego Popiełuszkę.

-był obrońcą w sprawie pułkownika Ryszarda Kuklińskiego.

-na początku lat 90. zaangażował się w działalność polityczną.

Był m.in. członkiem naczelnej rady politycznej Porozumienia Centrum i z ramienia tej partii zasiadał w Senacie II kadencji (1991-1993)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2009 11:36

Eee to niemozliwe.
W środowisku PC używki tylko w tv na amerykanskich filmach widzieli,seks uprawiają w piżamach,tylko z własnymi małżonkami,w ciemnosciach i pod pierzyną ;)

Choć...ci ci szantażowali,specjalizowali sie w ludziach ze świecznika...wróble w kuluarach sejmowych ćwierkają,że nie był jedyną ofiarą wśród polityków.

Może sie okazać za chwilę, że ktoś ze świętojeb...wej opozycji zagrał główną rolę w filmiku...i kol turan bedzie w kłopocie ;)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.12.2009 12:08

Wam się na żarty zbiera, a tu "naszych biją":

Niemcy: Jest nakaz aresztowania Jana Rokity

Szable w dłoń, Panowie, "hej, szable w dłoń ..."
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 14.12.2009 12:19

hepik napisał(a):Na Krzysztofa Piesiewicza rzuciły się hieny, które zwęszyły kawał świeżego mięsa - ocenił w programie "24 Godziny" aferę wokół senatora Kazimierz Kutz.

Życiński broni Piesiewicza

Jak "autorytety" pokroju Kutza, lub Życińskiego w dzień słoneczny mówią, że świeci słońce, to idę do okna i sprawdzam, bo zaczynam mieć wątpliwości.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 14.12.2009 12:59

Janusz Bajcer napisał(a):Kilka faktów dla przypomnienia środowiska senatora:
-był oskarżycielem posiłkowym w procesie zabójców ks. Jerzego Popiełuszki.
-22 lipca 1989 82-letnia matka Krzysztofa Piesiewicza, Aniela, została zamordowana; jej ciało skrępowano w taki sposób, jak skrępowano Jerzego Popiełuszkę.
-był obrońcą w sprawie pułkownika Ryszarda Kuklińskiego.
-na początku lat 90. zaangażował się w działalność polityczną.
-Był m.in. członkiem naczelnej rady politycznej Porozumienia Centrum i z ramienia tej partii zasiadał w Senacie II kadencji (1991-1993)

Miał więc chłopak po tylu przeżyciach prawo zaciągnąć sobie do nochala malutką kreseczkę na odstresowania ..
A hieny paskudne się rzucili i chcą porządnemu kolesiowi gardło rozszarpać!
:evil:
Niegodzicy
:twisted:

A POza tym to na pewno święto.. bliwa opozycja sfabrykowała te paskudne oszczerstwujące filmiki...
a fe..
:roll:
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.12.2009 13:50

no to po ajerkoniaczku :D setunia na trzech :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2009 14:10

jan_s1 napisał(a):
Jak "autorytety" pokroju Kutza, lub Życińskiego w dzień słoneczny mówią, że świeci słońce, to idę do okna i sprawdzam, bo zaczynam mieć wątpliwości.

Wiadomo.
Kutz to Kuc i volksdojcz a Życiński to Żydziński-na bank obrzezany...czytam posty radiomaryjnych pisiorków to wiem ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone