Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.11.2009 08:28

janniko napisał(a):
JacYamaha napisał(a):W którym byłym pokomunistycznym to się udało?

Jacku, Czechom się trochę udało..
:?

Oni tak samo myślą o nas...
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 23.11.2009 08:43

Nie chodzi o to, czy będzie PO czy PIS czy inne siurki!
Chodzi o to, by ktoś zaczął zmieniać ten nasz umęczony korupcją kraj!

cytat:
38 milionów - taką kwotę w 2007 roku wydał Narodowy Fundusz Zdrowia na zakup usług informatycznych i sprzętu komputerowego. Pieniądze trafiły do dwóch śląskich firm. Rok później wydatki na ten cel przekroczyły 40 milionów, a w tym roku zbliżyły się do 50 milionów. Co w tym złego? To, że NFZ dokonał tego zakupu w trybie "z wolnej ręki" to znaczy nie poprzedzając go procedurą przetargową.
Pieniądze od lat trafiają do tych samych firm. - Uzyskały one pozytywną opinię MSW - tak oficjalnie uzasadnia to rzecznik NFZ Edyta Grabowska - Woźniak. Ale NFZ od lat inwestuje pieniądze podatników nie tylko w sprzęt komputerowy. Dla przykładu: w maju tego roku NFZ podpisał z renomowaną warszawską kancelarią prawną umowę dotyczącą trzyletniej obsługi mało istotnego sporu prawnego. Zapłacił za to... 390 tysięcy złotych.
Na liście wydatków NFZ dokonanych bez procedury przetargowej znalazła się też konferencja zorganizowana w luksusowy hotelu SAS Radisson w Warszawie (45 tys. zł)[/b], oraz konserwacja jednego samochodu służbowego (18,5 tys. zł). Do tego cały szereg wydatków na usługi internetowe.

lind do art.

Patrząc na działania (czy jak kto woli - niedziałania) tego rządu nasuwa się teza, że rząd ów daje "ciche" przyzwolenie na tego typu akcje, nie reagując na nie. Biuro Antykorupcyjne pod wodzą pani Pitery - to czysta fikcja i mydlenie oczu.

I tylko dlatego swego czasu przychylałem się do Pisiaków, że oni wyraźnie deklarowali chęć zajęcia się tymi sprawami i obiecywali choć trochę ruszyć fundamenty takiego systemu, który przymyka na to oczy!

Ciekaw jestem czy na takie "spożytkowanie" waszych pieniędzy (NFZ) macie zgodę?
8O 8)

pzodro
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2009 10:21

Wiekopomne dzieło powstaje -prerząd cieniasów-jak mawiał pierwszy premier IV RP a tu żadnego entuzjazmu ? ;)

Obrazek

Mamy mieć międzykontynentalne lotnisko i szuflady pełne a tu odrobiny radości z szans na powrót IV RP?

Jedno martwi...wysyłał prezes Zbycha do Brukseli by języka łyknął a ten lyka tylko pensję europosła , a w parlamencie UE ani be ,ani me ,kukuryku natomiast na konferencjach prasowych w ojczyźnie.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.11.2009 10:39

hepik napisał(a):Obrazek

*********************************************A kto to?

Obrazek
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.11.2009 10:44

Polska podwójnie nowoczesna.
Kto to gdzie?
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 23.11.2009 10:49

weldon napisał(a):A kto to?

Obrazek

Jak to kto ?? sld ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2009 10:57

Z koroną w d..ie?

Prepremier gabinetu cieni w produkcji cienia jest samowystarczalny :

Obrazek
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 23.11.2009 11:50

janniko napisał(a):
piotr.zdz napisał(a):
janniko napisał(a):I nie byłoby ani Kaczuchów, ani Donaldinów .. nie wiem co by było, ale na pewno było by o niebo, o wielkie niebo, lepiej niż teraz! Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.

Nie byłoby niczego ... :)
Hmm ... dziwna zbieżność poglądów :wink:

Piotrusiu!
Czyżby dla ciebie brak Kaczuchów i Donka-Kondomka oznaczałby NIC!?
Dziwne podejście do sprawy... ale teraz już zaczynam pojmować, dlaczego wszystkich, którzy są przeciwni beznadziejnym rządom PO i ośmielają sie ich krytykować zaliczacie od razu do PIS
PO prostu według Was poza Kaczuchami i Donkiem nie istnieje NIC.. he he.. dobre.. rozkminiłem wreszcie tę zagadkę.
:P :P :P

Tytan intelektu , brawo !
Niestety źle zrozumiałeś mój wpis. "Nie byłoby niczego ..." to kontynuacja Twojej wyliczanki. W Twoich postach za dużo jest zaprzeczeń i gdybania.
A gdzie alternatywa. "Było by o niebo lepiej" , tylko jak i z kim , tego już nie piszesz!
Przeszłości już nie zmienisz a pomysłów na przyszłość brak. :lol:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.11.2009 11:57

No i intencje dość czytelne ...

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.11.2009 11:59

janniko napisał(a):Nie chodzi o to, czy będzie PO czy PIS czy inne siurki!

Janie, zakładaj partię (np. PJD :wink: ), zdobądź wyborców i zmieniaj.

POwodzenia :D
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.11.2009 12:02

hepik napisał(a):Z koroną w d..ie?

Prepremier gabinetu cieni w produkcji cienia jest samowystarczalny :

Obrazek

Pan Premier stosuje tylko instrukcję Sanepidu bo szczepionek dalej brak...
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.11.2009 12:12

JacYamaha napisał(a):Pan Premier stosuje tylko instrukcję Sanepidu bo szczepionek dalej brak...

A może to tej pani cóś się wymskło ... ?
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 23.11.2009 13:15

Janusz Bajcer napisał(a):
janniko napisał(a):Nie chodzi o to, czy będzie PO czy PIS czy inne siurki!

Janie, zakładaj partię (np. PJD :wink: ), zdobądź wyborców i zmieniaj.
POwodzenia :D

Januszku!
A poprzesz ty mnie, czy tylko tak podpuszczasz?
:P

PS
i nadal POwcom udaje się zwieść społeczeństwo "antypisowskimi" numerami... he he.. to jest jest głębsze zaburzenie niż li tylko zwykła naiwność i lęk przed zmianami... to jest chyba przejaw bardzo głębokiej frustracji, lęku i poczucie niemożności..
:( :( :(

Piotrze.zdz.
pisałem już kilka razy o tym jakie mam poglądy i co moim zdaniem można byłoby zmienić i jak to zrobić.. więc nie chce mi się powtarzać.. wyłapujesz tylko to, co można prześmiać i skrytykować...

Na pewno nie są to pomysły zgodne z socjalistycznym programem PIS lub pseudo-liberalno-socjalistycznym programem PO
:oops:

pozdrav
Ostatnio edytowano 23.11.2009 13:19 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.11.2009 13:19

A jaki to jest/są "antypisowski" numer?
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 23.11.2009 13:25

JacYamaha napisał(a):A jaki to jest/są "antypisowski" numer?

Miałem na myśli te fotki i teksty powyżej...
he he..
tak to sobie nazwałem..
może być "antypisowska propaganda uników"

co to wnosi? czym grozi nam teraz PIS?
wiadomo, że ta partia nie wielki ma teraz wpływ (a właściwie żaden) na to, co się dzieje, a dzieje się źle.. żeby nie rzec - do d....

jeśli spytasz, co mam na myśli, pisząc, że "dzieje się źle".. to mnie "pokonasz".. i padnę trupem!
:( :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone