piotr.zdz napisał(a):... No ... prawie mnie przekonałeś. Założenia może były słuszne , tylko metody według mnie nie do przyjęcia. Ja niestety jestem sierotą POPiS-u. W swej naiwności wierzyłem , że to się uda. Skoro nie to też wybieram swoje mniejsze zło.
Poza tym nie wierzę w czyste intencje Kaczorów , bo tak jak pisałem wcześniej , uczestniczą w tym od 89 r. I nie wierzę w tak cudowną przemianę. I tyle ...
No to teraz ty mnie przekonałeś.. (prawie
ale kto wie, kto wie...
Większość metod Braci K. też mi nie bardzo leży, ale skłaniam się do zaakceptowania kilku ich "założeń":
1. Restrykcyjne i rygorystyczne przestrzeganie oraz egzekwowanie prawa
2. "Czystka" (że tak użyję tego brzydkiego słowa) w resorcie sądownictwa i restrukturyzacja sądownictwa
3. Stanowcza i bezwzględna walki z korupcją, wszelkimi dopuszczalnymi metodami, czyli włącznie z prowokacjami i zakładaniem podsłuchów.
Pkt. 1-3 = państwo policyjne
4. Promowanie suwerenności Polski względem UE (na modłę p. Prezydenta Czech)
Oczywiście pierwsze 3 punkty tylko do czasu skutecznego zwalczenia syndromu korupcji w szeregach władzy (tej na najniższym poziomie jak i na najwyższym). Myślę, że kilka lat intensywnej "walki" przyniosłoby niezmiernie pozytywne efekty dla Państwa i dla całego społeczeństwa!
i tylko i zaledwie tyle..

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)