Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 09.11.2009 21:52

hepik napisał(a):Prezydent Lech Wałęsa i prezydenci Jaruzelski i Kwasniewski ... opowiadają ... żenada ;)

I tu się z Tobą zgadzam. :wink:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 09.11.2009 22:17

Dobrze ktoś kiedyś powiedział - stracone pokolenie lat 80-tych, czyli Michnikowców..
:(
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 09.11.2009 22:29

janniko napisał(a):Dobrze ktoś kiedyś powiedział - stracone pokolenie lat 80-tych, czyli Michnikowców..
:(

A co Ty robiłeś w latach 80-tych ? Bo 20 lat temu pewnie płakałeś po murze berlińskim. I po nieboszczce PZPR? :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 22:33

Z góralskiego na polski tłumaczenie symultaniczne

Obrazek
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 09.11.2009 22:36

Ikona IV RP

Obrazek
"Koniec drogowych szarży Jacka Kurskiego. Eurodeputowany z PiS nie będzie już przekraczał dozwolonych prędkości, bo nie będzie siadał za kierownicą. - Immunizowałem się na media i zatrudniłem kierowcę "

- za naszą kasę .... :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 22:39

piotr.zdz napisał(a):A co Ty robiłeś w latach 80-tych ?

coś pan robił w wigilię '83, co?
-nie pamiętam
-karpia żeś pan wpierdalał, wie pan, a ja pod peweksem stałem.
-I w '84 stałem i w '85 stałem ...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 10.11.2009 07:54

zebik napisał(a):
piotr.zdz napisał(a):A co Ty robiłeś w latach 80-tych ?

coś pan robił w wigilię '83, co?
-nie pamiętam
-karpia żeś pan wpierdalał, wie pan, a ja pod peweksem stałem.
-I w '84 stałem i w '85 stałem ...

...dzielił się tradycyjnym jajeczkiem...
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 10.11.2009 07:56

piotr.zdz napisał(a): ... A co Ty robiłeś w latach 80-tych ? Bo 20 lat temu pewnie płakałeś po murze berlińskim. I po nieboszczce PZPR? :wink:

Piotrze.zdz.
Argumentów zabrakło, że wpadasz w nutkę tego ... Andrzeja-Banity?
Czy też wychodzisz z założenia, że najlepszą obroną jest atak?

Raczej mnie tym nie obrazisz, bo i tak wszyscy tu znają moje zbyt radykalne poglądy co do komunizmu, aparatczyków, ubeków i innego pomiotu PRL-owskiego... często mi zarzucano tu, że na pewno chętnie bym wieszał ich na słupach. Więc twoje teksty są jakieś śmieszne.. chyba, że ci jakaś amba PeOwska ogarnęła!?

Jakbyś nie oponował to i tak nie da się ukryć prawdy o całym tym różowym gównie, które wypłynęło z chorych postkomunistycznych łbów panów MM (Mazowiecki-Michnik) i innych zdrajców i się przeobraziło w UW a potem w PO.. błeee....

A skro cię to tak bardzo interesuje, to w 80-tym i w następnych kilku latach często bywałem na Placu Litewskim w Lublinie skąd nas często zabierano na Północną by przepuścić przez Ścieżkę Zdrowia.

Spytaj Lubelskiego, może zna historię tych miejsc...

Zastanawiam się skąd w tobie tyle zawziętości w bronieniu różowych i post-komuny?
:roll:
Ostatnio edytowano 10.11.2009 09:45 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 10.11.2009 08:22

No coż po zakazie wstępu do Hyde Parku dla dwóch osób to Janniko przejmuje miano wielkiego popierdywacza. Czas zacząć go ignorować. Niech pisze sam do siebie.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 10.11.2009 08:35

pablo2222 napisał(a):No coż po zakazie wstępu do Hyde Parku dla dwóch osób to Janniko przejmuje miano wielkiego popierdywacza. Czas zacząć go ignorować. Niech pisze sam do siebie.

Pablo2222
fajnie że tak bardzo dbasz o "czystość" w Hyde Parku, ale zauważ kto znów wzniecił wątek!

Skoro Hepik czy ktoś inny z ekipy POprawnych zaczyna znów wyśmiewać prezydenta lub robi jakieś inne aluzje w stosunku do innych niż PO opcji, to dlaczego czepiasz się do mnie, że ośmieliłem się odpowiedzieć?
Poza tym to Zebik zrobił pierwszy niezbyt elegancką sugestię pod moim adresem, a ja tylko zripostowałem.
Ale tego zapewne nie jesteś w stanie dostrzec.

MORSKI PASIE!
Napisz wreszcie, że w Hyde Parku tolerowane są tylko poglądy zgodne z POprawnym myśleniem, czyli z partią obecnie sterującą i wtedy będzie jasne, że nie wolno się wychylać i że trzeba olewać wszelkie paszkwile na tematy prezydencko-pisiorskie itp.

pzodro
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 10.11.2009 09:37

janniko napisał(a):Skoro Hepik czy ktoś inny z ekipy POprawnych zaczyna znów wyśmiewać prezydenta lub robi jakieś inne aluzje w stosunku do innych niż PO opcji, to dlaczego czepiasz się do mnie, że ośmieliłem się odpowiedzieć?

Mam wrażenie że Kancelaria Prezydenta płaci Ci grube pieniądze.

janniko napisał(a):Poza tym to Zebik zrobił pierwszy niezbyt elegancką sugestię pod moim adresem, a ja tylko zripostowałem.
Ale tego zapewne nie jesteś w stanie dostrzec.

Jesteś przeczulony pod własnym adresem.

janniko napisał(a):MORSKI PASIE!
Napisz wreszcie, że w Hyde Parku tolerowane są tylko poglądy zgodne z POprawnym myśleniem, czyli z partią obecnie sterującą i wtedy będzie jasne, że nie wolno się wychylać i że trzeba olewać wszelkie paszkwile na tematy prezydencko-pisiorskie itp.

pzodro

Człowieku wyluzuj. Jeśli prezydent zapragnie, to naśle tu swoich prawników i wszystkich niepoprawnych pozamyka, ale daj sobie Ty z tym spokój, no chyba że jak wspomniałem wcześniej masz z tego wymierne korzyści.

:!:

janniko napisał(a):tego ..................

Plujesz nawet na nieobecnych, więc jak dla mnie w tym miejscu Twoja kariera powinna się zakończyć. Morski zdecyduje wg własnego uznania.
Ostatnio edytowano 10.11.2009 10:04 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 10.11.2009 09:45

Rysio napisał(a):
janniko napisał(a):tego ... Andrzeja-Banity?

Plujesz nawet na nieobecnych, więc jak dla mnie w tym miejscu Twoja kariera powinna się zakończyć. Morski zdecyduje wg własnego uznania.

Hm... ?
ciutkę mnie poniosło..
już wykasowałem..
A jeśli Morski uzna, że już nadszedł mój "czas" no to cóż... będzie mi was brakowało..
:papa:

Rysiu, czyżbyś mnie nie lubił?
:cry:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.11.2009 09:50

janniko napisał(a):
Skoro Hepik czy ktoś inny z ekipy POprawnych zaczyna znów wyśmiewać prezydenta lub robi jakieś inne aluzje w stosunku do innych niż PO opcji, to dlaczego czepiasz się do mnie, że ośmieliłem się odpowiedzieć?
pzodro

Janniko!
A coz było takiego osmieszającego w tym poście,który "wzniecił" po trzech dniach ten wątek:

Tusk weźmie udział w przyjęciu wydawanym przez prezydenta Horsta Koehlera.
Następnie będzie uczestniczył w oficjalnych uroczystościach przed Bramą Brandenburską.
Późnym wieczorem weźmie udział w obiedzie wydanym przez kanclerz Niemiec dla szefów delegacji.

Podczas uroczystości przed Bramą Brandenburską głos zabiorą prezydenci: Rosji i Francji - Dmitrij Miedwiediew i Nicolas Sarkozy, premier Wielkiej Brytanii Gordon Brown oraz sekretarz stanu USA Hillary Clinton.

Lech Wałęsa przewróci pierwszą kostkę ogromnego domina, co ma pokazać, że przemiany, które doprowadziły do obalenia komunizmu w Europie, rozpoczęły się w Polsce.

.Z kolei Lech Kaczyński odbierze dziś honorowe obywatelstwo Nowego Sącza

Chyba,że uważasz ,że sam prezydent sie ośmieszył takim a nie innym kierunkiem swojej peregrynacji w tym dniu ? ;)
Ostatnio edytowano 10.11.2009 10:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.11.2009 09:55

janniko napisał(a):Poza tym to Zebik zrobił pierwszy niezbyt elegancką sugestię pod moim adresem, a ja tylko zripostowałem. pzodro

Wiesz co Janniko najgorzej w życiu ludziom wychodzi politykowanie, ale chyba jeszcze gorsze w ty wszystkim jest to jak paru podstarzałych panów dyskutuje zawzięcie o polityce w wydaniu dziennika telewizyjnego. Macie do tego prawo i chyba nikt wam tego nie odbierze, ale jak przynudzacie to liczcie się z tym, że ktoś tu zajrzy i wam czasami przysra dla zabawy. Wiem, że w swojej zapalczywości i miłości do polityki macie lekkie klapki na oczach, ale cóż to portal społecznościowy i czasami przyda wam się kubełek wody dla ochłody.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 10.11.2009 10:08

janniko napisał(a):.............

Pierwotna wersja postu była całkiem zabawna ;)
Szczególnie o utylizacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone