Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 05.11.2009 15:29

janniko napisał(a):Panowie, to, że rząd chce jakoś zasypać dziurę budżetową, to jest OK. W końcu rząd musi dbać o takie rzeczy.

Gdyby p. Fedak czy pan Wicek powiedzieli, że tak i tak, kasy brak, robimy taki "manewr", by jakoś podreperować budżet, bo inaczej dupa zbita itp.. to byłoby OK.

Tak, czy siak, to by nie było OK, bo kto tą dziurę budżetową zmajstrował? Marsjanie?
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 05.11.2009 15:48

jan_s1 napisał(a):
Tak, czy siak, to by nie było OK, bo kto tą dziurę budżetową zmajstrował? Marsjanie?

Marsjanie to zmajstrowali czarną dziurę , a budżetową "tanie państwo".
Jak się nie oszczędza kiedy jest koniunktura to w czasie recesji trzeba łatać.
Do reformy budżetu trzeba jaj i tego PO brakuje. Ale z drugiej strony trudno kopać się z koniem i narażać się na weto każdej ustawy i obrazy PSL-u (KRUS). Obiektywnie łatwo nie jest.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2009 15:57

Leszek Skupin napisał(a):O tego z lewej Ci chodzi :?:

Obrazek

:lool:

Na początku nie wiedziałem o co Ci chodzi.
Przecież jest wyraźnie obrazek.
Tak.
A swoją drogą to ciekawe-na pracowym komputerze obrazek widać a na domowym już nie :?:

Już nie będe poprawiać.
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 05.11.2009 20:57

piotr.zdz napisał(a):
jan_s1 napisał(a):

Marsjanie to zmajstrowali czarną dziurę , a budżetową "tanie państwo".
Jak się nie oszczędza kiedy jest koniunktura to w czasie recesji trzeba łatać.
Do reformy budżetu trzeba jaj i tego PO brakuje. Ale z drugiej strony trudno kopać się z koniem i narażać się na weto każdej ustawy i obrazy PSL-u (KRUS). Obiektywnie łatwo nie jest.

Obiektywnie to politycy PO nie pojawili się w 2005 roku. Przyczynili się z SLD i PiS do obecnego długu. Twoje kibicowanie jest naiwne.
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 06.11.2009 10:40

jp napisał(a):Obiektywnie to politycy PO nie pojawili się w 2005 roku. Przyczynili się z SLD i PiS do obecnego długu. Twoje kibicowanie jest naiwne.

Jedynym klubem któremu kibicuję jest Barcelona. :D
Ja nie napisałem , że to nie jest wina PO , bo do becikowego się dołożyli i kilku innych tego typu bzdur. Ale trzeba zachować proporcje w obdzielaniu odpowiedzialnością za ten syf.
Ktoś to musi posprzątać , ale raczej nie ta ekipa , przynajmniej nie w tej sytuacji politycznej.
I tego , że jestem naiwny to mi nie zarzucaj bo nie jestem ślepym wyznawcą PO. Tylko twierdzę , że w tej chwili nie ma dla PO realnej alternatywy. Jeśli będzie to się będę zastanawiać , na razie wolę kibicować żeby nie było gorzej.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.11.2009 11:26

piotr.zdz napisał(a):... w tej chwili nie ma dla PO realnej alternatywy. Jeśli będzie to się będę zastanawiać , na razie wolę kibicować żeby nie było gorzej.

Piotrze!
No to się prawie w zupełności zgadzamy, z tą maluśką różnicą, że dla mnie nie ma realnej alternatywy dla PIS... a reszta kropka w kropkę się podpisuję pod twoimi wywodami...

A żeby zachować odpowiednie proporcje, to skoro ty kibolisz Barcelonie to ja bendem za Real Madryt lub P. D. Pcim!
:P
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 06.11.2009 11:36

janniko napisał(a):Piotrze!
No to się prawie w zupełności zgadzamy, z tą maluśką różnicą, że dla mnie nie ma realnej alternatywy dla PIS... a reszta kropka w kropkę się podpisuję pod twoimi wywodami...

A żeby zachować odpowiednie proporcje, to skoro ty kibolisz Barcelonie to ja bendem za Real Madryt lub P. D. Pcim!

Ta różnica między nami nie jest "maluśka" tylko zasadnicza. Jakby było inaczej to tych politycznych wątków by po prostu nie było. Byłby POPiS i byśmy się klepali po pleckach. A tak musimy trochę powalczyć , tym bardziej , że wyjechałeś z tym Realem :evil:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.11.2009 17:54

janniko napisał(a):Pani Fedak błysnęła genialnym pomysłem! Oczywiście wszystko dla "dobra" przyszłych emerytów, którzy wedle p. Fedak zyskają na tym "przekręcie" ok. 45 zł rocznie!

Przyszli emeryci (których na tym forum jest przytłaczająca większość) jakoś nie wykazują zainteresowania losem własnych pieniędzy, do których już parę lat temu chciał się dobrać niejaki Lepper, ale nic nie wskórał. Przy tej okazji nieźle go obsobaczono, nazywając ów zamiar złodziejstwem. To bardzo ciekawe: coś, co jeszcze niedawno było złodziejstwem, dziś już nim nie jest.
I te 45zł. z kapelusza, jako przynęta dla kretynów - jak w podrzędnej farsie!
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 06.11.2009 21:23

piotr.zdz napisał(a):Ale trzeba zachować proporcje w obdzielaniu odpowiedzialnością za ten syf.
Ktoś to musi posprzątać , ale raczej nie ta ekipa , przynajmniej nie w tej sytuacji politycznej.

A propos proporcji, politycy PO są czwarty raz u władzy w ostatnim dwudziestoleciu. Zwalanie na PiS i "obecną" sytuację jest właśnie naiwne. Pisanie, że nie ma alternatywy dla PO nie jest żadnym wytłumaczeniem, bo w ostatnim 20-leciu rządy pod względem gospodarczym niczym się od siebie nie różniły.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.11.2009 21:47

piotr.zdz napisał(a):... tym bardziej , że wyjechałeś z tym Realem :evil:

No bo w Realu najczęściej robię zakupy.. ale jakby co, to czasem też w Carefure.. (czy jak tam to gówniane centrum sie nazywa.. )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 12:20

Tusk weźmie udział w przyjęciu wydawanym przez prezydenta Horsta Koehlera.
Następnie będzie uczestniczył w oficjalnych uroczystościach przed Bramą Brandenburską.
Późnym wieczorem weźmie udział w obiedzie wydanym przez kanclerz Niemiec dla szefów delegacji.

Podczas uroczystości przed Bramą Brandenburską głos zabiorą prezydenci: Rosji i Francji - Dmitrij Miedwiediew i Nicolas Sarkozy, premier Wielkiej Brytanii Gordon Brown oraz sekretarz stanu USA Hillary Clinton.

Lech Wałęsa przewróci pierwszą kostkę ogromnego domina, co ma pokazać, że przemiany, które doprowadziły do obalenia komunizmu w Europie, rozpoczęły się w Polsce.

.Z kolei Lech Kaczyński odbierze dziś honorowe obywatelstwo Nowego Sącza
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 09.11.2009 12:55

hepik napisał(a):
.Z kolei Lech Kaczyński odbierze dziś honorowe obywatelstwo Nowego Sącza

Nie prowokuj bo Lechosław gotów wziąć taborecik i lecieć do Berlina :)

PS. I zapomniałeś o spotkaniu Tuska z Zapatero , które właśnie trwa w Sopocie.
A swoją drogą to skandal , że nikt nie zaprosił "prezydęta" do Berlina :twisted: SKANDAL
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 09.11.2009 15:12

hepik napisał(a):
Z kolei Lech Kaczyński odbierze dziś honorowe obywatelstwo Nowego Sącza

hepik, Nowy Sącz się Wam nie podoba? Ciekawe, że pierwszy forumowy Nowosądeczanin jak na razie milczy. :lol:

A swoją drogą dla mnie osobiście ważniejsze jest honorowe obywatelstwo Nowego Sącza, niż jakaś europejska szopka, w dodatku z udziałem takich śmiesznych figur, jak Wałęsa, czy Zapatero.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 09.11.2009 15:19

jan_s1 napisał(a): ...A swoją drogą dla mnie osobiście ważniejsze jest honorowe obywatelstwo Nowego Sącza, niż jakaś europejska szopka, w dodatku z udziałem takich śmiesznych figur, jak Wałęsa, czy Zapatero.

Jeszcze do tego towarzystwa brakuje Putina, jako gorącego zwolennika zburzenia muru berlińskiego, i kompania będzie doborowa!
A jakby jeszcze dojechał Obamajaja to w dupę zarąbista impreza bedzie!

Szopka - to zbyt łagodne określenie tej farsy!

Hepik, nie zaczynaj, bo nie pozostanę dłużny!
Nie wiem czy Admin i inni zwolennicy POprawnej partii zauważyli, że gdy nie stało na forum jednego z najgorliwszych "popierdywaczy", to i waśnie polityczne jakoś zbladły.
A teraz Hepik znów wywołuje wilka z lasu.

Zostaw te swoje durne komentarze dot. prezydenta itp dla siebie. Chyba już mało to kogo dziś obchodzi.. oczywiście poza mną.. bo ja zawsze jestem gotów do walenia łopatką po głowie kolegi z piaskownicy!

A tak apropos, to Tusk to se może jedynie pod Mur Berliński pojechać, bo żadne szanujące się polskie miasto nie uczyni tego szwabskiego wnusia sowim honorowym obywatelem!
ot tak.. kolego Hepiczku!
:twisted: :P :P :papa:
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 09.11.2009 15:30

janniko napisał(a):A tak apropos, to Tusk to se może jedynie pod Mur Berliński pojechać, bo żadne szanujące się polskie miasto nie uczyni tego szwabskiego wnusia sowim honorowym obywatelem!
ot tak.. kolego Hepiczku!
:twisted: :P :P :papa:

http://www.leczyca.info/index.php?tyt=10
Ale Łęczyca to nie "szanujące się miasto" , w końcu działał tam agent Boruta :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone