Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 25.10.2009 21:40

MorskiPas napisał(a):Chyba przodkowie, matołku.

:twisted:

oooo....
...
Admiralicja czuwa, brawo, szacun...

:wink: :wink: :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.10.2009 21:42

jacky6 napisał(a):
MorskiPas napisał(a):Chyba przodkowie, matołku.

oooo....
...
Admiralicja czuwa, brawo, szacun...

Nie przymilaj się fałszywcu. :D
MorskiPas
Cromaniak

Postnapisał(a) MorskiPas » 26.10.2009 13:26

AndrzejJ. napisał(a):Myślałem ,że nikt nie zauważy bo podobno nikt tego nie czyta. :D

Panem et circenses!

AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.10.2009 19:47

MorskiPas napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Myślałem ,że nikt nie zauważy bo podobno nikt tego nie czyta. :D

Panem et circenses!

Igrzysk, igrzysk. :wink:
Ostatnio edytowano 26.10.2009 20:09 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 26.10.2009 19:56

jacky6 napisał(a):
mkm napisał(a):Gdyby nie ta religia, to by nie było pielgrzymek :wink:

...
z jaką nostalgią wspominamy owe pochody pierwszomajowe...
...
owe msze .... eee... akademie rocznicowe rewolucji październikowej w listopadzie...

Iszy PRLu - wróć ...

... Z wielką nostalgią :wink: :!:
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 26.10.2009 20:36

you tube nie jest moją specjalnością, ale czyżby nikt tam nie zamieścił pielgrzymki don Tusco w Łagiewnikach ( tak przez POniektórych wyśmiewanych ) w owych czasach, gdy starał się o namaszczenie niekoniecznie chorych ?

przyjdzie wnioskować o przydział relikwii w Patriarchacie Moskiewskim po świętym W.I.L. u ?

:lol: :lol: :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.10.2009 21:01

jacky6 napisał(a):
you tube nie jest moją specjalnością, ale czyżby nikt tam nie zamieścił pielgrzymki don Tusco w Łagiewnikach ( tak przez POniektórych wyśmiewanych ) w owych czasach, gdy starał się o namaszczenie niekoniecznie chorych ?

przyjdzie wnioskować o przydział relikwii w Patriarchacie Moskiewskim po świętym W.I.L. u ?

:lol: :lol: :P :P

Wrogom Polski STOP.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 27.10.2009 19:12

No a ja już wiem, kto mnie w te maliny "cro-POlityczne" wpuścił!!!!!

Jedna z osób na tym forum, do której czuję dużą sympatię!
To prawie jak nóż w plecy!

Kolego Januszu, przeczytaj to uważnie, "podpuszczaczu" wstrętny!
Swego czasu o mało nie wypadłem z forum... ech ty..

O TUTAJ

:( :evil: :twisted: :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.10.2009 20:13

janniko napisał(a):No a ja już wiem, kto mnie w te maliny "cro-POlityczne" wpuścił!!!!!

Jak Cię zapraszałem, nie wiedziałem co z Ciebie za ziółko :wink: :wink: :wink:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 27.10.2009 20:35

Janusz Bajcer napisał(a): ... Jak Cię zapraszałem, nie wiedziałem co z Ciebie za ziółko :wink: :wink: :wink:

Jak to nie wiedziałeś?
A zobacz kolego poprzednią stronę tamtego tematu, tuż przed tym, jak mnie zaprosiłeś to od razu pokazałem to swoje "ziółko"!
Od samego początku nie owijałem nic w bawełnę!
:P

O TU!

No i właśnie tak, właśnie tak, Januszu drogi, postępują niektórzy panowie POlitycy: najpierw coś mówią, a potem się wypierają i zarzekają, że to nie oni..
:P :twisted: :P
wstyd..
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2009 20:49

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.10.2009 20:55

janniko napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a): ... Jak Cię zapraszałem, nie wiedziałem co z Ciebie za ziółko :wink: :wink: :wink:

Jak to nie wiedziałeś?

A mordki :wink: :wink: :wink: na końcu zdania widziałeś :?:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 28.10.2009 09:26

hepik napisał(a):Prawi i Sprawiedliwi IV RP za 6 tys miesięcznie
http://www.dziennik.pl/polityka/article468708/Zona_posla_PiS_na_lewych_zwolnieniach_.html

Hepik, z bólem serca, ale przyznaję ci rację. To typowe dla naszego narodu cwaniackie gówno wsączyło się teraz już wszędzie, w szeregi Pisiaków również. I to jest smutne :(
Problem w tym, że my, Polacy, dajemy sobie nawzajem przyzwolenie na takie zachowania, bo myślę, że wielu z nas tutaj (forumowiczów) ma na swoim koncie jakieś tam "niedokońcauczciwe" zagrywki życiowe, np. w stylu lewych zwolnień itp.
To co w większości krajów cywilizowanych nazywa się złodziejstwem, oszustwem, korupcją, nepotyzmem, u nas "w narodzie" nosi miano "zaradności", "umiejętności ustawienia się w życiu", "mądrości życiowej" itp. itd., a jeśli nie daj Boże, ktoś zwróci komuś uwagę, że nieładnie jest np. oszukiwać państwo, omijając podatki, to usłyszy... oj usłyszy... że "policjant", że "durny pisior", że "nieżyciowy" itp itd.

Np. Anglicy wychodzą z założenia, że skoro wszyscy korzystamy z "wspólnej lodówki", jaką jest budżet państwowy, to jeśli ktoś tylko bierze a unika wkładania swojej części, to taki ktoś jest złodziejem. A u nas? Zaraz usłyszymy, że "oni" (ci u żłoba) kradną, oszukują, i "nachapują się", to nam też wolno... i szara strefa rośnie za ogólnym przyzwoleniem i końca nie widać temu poróbstwu... A obecny rząd zapewnia niezmienność tej sytuacji i ma "wielkie poparcie" w narodzie. I niestety rozumiem naród.. a któż by chciał zacisnąć pasa dla jakichś górnolotnych wyższych idei?!..
:(
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 28.10.2009 09:33

Niech się święci Medialny Sojusz PiS i SLD czyli jak podzielono telewizję
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2009 10:25

"Obsługiwała bieżącą działalność spółki w Warszawie, to znaczy to, czym spółka zajmuje się na co dzień, ale szczegółów jej codziennych zajęć nie znam" - powiedział nam Adam Hofman

Dosyć rozkoszne tłumaczenie.Może poseł Hofman ,codziennie na ekranie tivi z gębą pełna frazesów ,powinien więcej czasu poświęcić na rozmowe z żoną,zainteresowac sie jej karierą zawodową? ;)

To teraz czekamy,że prezes Jarek,stosujący wysokie standardy moralne ,porozmawia z swoim partyjnym kolegą i zwróci uwage na niestosownośc nepotyzmu .
Albo uzna,że to tylko kolejna nagonka medialna na opozycję a wychowanie potomka pana Hofmana na dobrego pisiorka przez mamę przebywającą w domu zamiast pracy jest ze wszech miar usprawiedliwione. ;)

"Widać władze KGHM ukochały sobie ten środek nadzoru. Cóż czasem złośliwość ludzka jest silniejsza niż zdrowy rozsądek" - mówi Hofman. Zaznacza, że jego żona pozostaje na zwolnieniu, gdyż przygotowuje się do zabiegu lekarskiego

Tak z medycznego punktu to musi byc poważny zabieg lekarski(sic) do którego trzeba sie przygotowywać dwa miesiące bedąc na L-4 :wink:
Ostatnio edytowano 28.10.2009 10:36 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone