w licytacji zabrakło Czerwonych Khmerów...
.png)
Darmar napisał(a):spoko .mimo wszysto pozdawiam. troche chumoru nie zawadzi.narka
.png)
janniko napisał(a):Hitler, Stalin, Lenin, Fidel Castro, ten od Korei Północnej, Mao Tse Tung itp.. wcale religią się nie podpierali, a "dali" o wiele wiele więcej zła..
przebili inkwizycję..
.png)
jan_s1 napisał(a): ... Tobie muszę zwrócić uwagę na niefortunność zestawienia powyższych nazwisk z inkwizycją i to bynajmniej nie z powodu uczuć religijnych, ale zwykłej prawdy historycznej.
.png)
janniko napisał(a):
A co miałeś na myśli, odwołując się do zwykłej prawdy historycznej?
.png)
janniko napisał(a):Janie, faktycznie, pisząc o inkwizycji, operowałem ogólnie utartymi pojęciami, ale i tak wydaje mi się, że od czasu, gdy Kościół wyszedł "z podziemia" i stał się oficjalną i urzędową religią, to zaczęto sprzeniewierzać idee Jezusa i to z wiekami narastało, aż do takich niegodziwości, jakie mamy w Kościele dziś.
.png)
AndrzejJ. napisał(a):janniko napisał(a):Janie, faktycznie, pisząc o inkwizycji, operowałem ogólnie utartymi pojęciami, ale i tak wydaje mi się, że od czasu, gdy Kościół wyszedł "z podziemia" i stał się oficjalną i urzędową religią, to zaczęto sprzeniewierzać idee Jezusa i to z wiekami narastało, aż do takich niegodziwości, jakie mamy w Kościele dziś.
Gydyby nie ta religia to by cię nie było matołku.Choc kto wie , wydaje mi się ,że może twoi potomkowie szli na Wiedeń ,a Nasz Sobieski ich stłukł ........niegodziwcze.