Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 21.10.2009 06:34

I kto tu jest zindoktrynowany...
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 21.10.2009 08:27

hepik napisał(a): ... za 9 dni będę na siemianowickim cmentarzu,mogę napluć w twoim imieniu na grób tej "nieuczciwej kobiety",która ośmieliła się popełnić samobójstwo,by skompromitować świetlany okres IV RP.

Hepiku, chyba i tobie coś zaszkodziło. :(
Dotąd uważałem cię za w miarę opanowanego adwersarza, choć o dziwnych poglądach.
A tu takie babole!???
8O

A traktowani jak powietrze wciąż popierdują!
Muszę trochę podsycić ich żar, bo jeszcze zniknął stąd i zrobi się nudno..
:D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2009 08:34

Każda zabawa ma swoje granice.
Jeśli ktos żeruje na trupach(wcześniej na tym forum,był to temat o ZOMO i górnikach z Wujka) dla mnie granice sa przekroczone.
Z Hanysami żartów w tematach nie ma.

Hienom STOP!
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 21.10.2009 09:00

jp napisał(a):
pablo2222 napisał(a):A skąd wiesz że nie w słupku PISu?

Bo to jest ta sama ekipa głosująca na zwycięskie partie. W Polsce elektorat bez własnego zdania i przekonań pływa od lewa do prawa, głosując na ludzi obiecujących najwięcej. Nie ma różnicy czy to jest PO, PiS, komuniści, czy inne twory przez lata rządzące krajem.

Ekipa głosująca na zwycięskie partie głosowała na Tymińskiego? Wolne żarty! Co Tymiński miał wspólnego z wygraną? To elektorat samoobrony i lpr-u na niego głosował. Zresztą to był początek demokracji w wolnej Polsce i pewnie nie jest tak łatwo wytłumaczyć fenomenu Tymińskiego. To zadanie dla socjologa, ja nim nie jestem.
A pamiętasz kto stworzył koalicję z tymi partiami i zaprosił ich do rządzenia naszym krajem? Wicepremier Lepper i Giertych (ten Pan chociaż miał stosowne wykształcenie). W podręcznikach historii będą o tym pisać!
Zapomniałem dodać nie reaguj na zaczepki pewnego Pana. Szkoda sie denerwować. Wielu już próbowało. Traktuj to jak Janniko
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 21.10.2009 09:19

hepik napisał(a):Jeśli ktos żeruje na trupach

Jakie żerowanie na trupach do k...y nędzy!?
Czy widział ktoś kiedyś, żeby niewinna osoba, po którą przyszli "chłopcy" strzelała sobie w łeb? Mnie to ani ziębi, ani grzeje, bo jeden członek mafii mniej, lub więcej nie ma większego znaczenia. Mam nadzieję, że nie chcesz jej beatyfikować?

Ps. jp - może nie powinienem się wtrącać, ale dziwnie wyglądasz rozmawiając z nikim. :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2009 09:22

Hienom STOP!
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 21.10.2009 09:34

Proponuję zmienić nazwę tego wątku na : "Skończyła się IV RP i miejmy nadzieję , że nie wróci ..."
Chociaż jak widać powyżej jeszcze niedobitki czasami podnoszą łby i szczekają.

Można tylko powtórzyć za klasykiem , który w podobnej sytuacji powiedział: "Pan jest ZEREM Panie janniko".
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2009 09:44

Mozna sobie z ran puszczać przemówienia Gebelsa a wieczorem konferencje prasowe Ziobry.
Efekt podobny.
Zawsze ktoś uwierzy.

Grudzień 2007
Ziobrowska prokuratura kieruje sprawe do sądu sprawę "mafii weglowej":

Zarzuty postawiono czterem osobom.
Na ławie oskarżonych zasiądą:

Wiesław K., były wiceprezes Rudzkiej Spółki Węglowej (podejrzany o przyjęcie 420 tys. zł łapówki od "Alexis"),

Jerzy H., były prezes Nadwiślańskiej Spółki Węglowej (150 tys. zł łapówki),

Jacek W., asystent Barbary Kmiecik (w jej imieniu miał dawać łapówki),

Henryk D.[/b], były poseł AWS.-niezwiązany z branżą górniczą

Zdaniem prokuratury miał on pośredniczyć w przekazaniu 100 tys. dol. łapówki dla Jacka Dębskiego, b. ministra sportu. W zamian zięć "Alexis" miał zostać doradcą ministra.

Z zarzutów oczyszczono prezesa Rudzkiej Spółki Węglowej, któremu Barbara Blida miała wręczyć łapówkę.
- Uznaliśmy, że materiał dowodowy nie daje podstaw do wniesienia przeciwko niemu aktu oskarżenia - przyznaje prokurator Marta Dybek, rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Katowicach.

Nie udało się też utrzymać zarzutów wobec Bogdana G., wiceprezesa Rudzkiej Spółki Węglowej.

Obciążające go zeznania "Alexis" także uznano za niewiarygodne.

Do winy przyznał się tylko asystent Barbary Kmiecik.

W nagrodę za współpracę z prokuraturą "Alexis" pozostanie bezkarna.
Musi jednak podtrzymać przed sądem swoje zeznania złożone w śledztwie.

Nawet nie wiem czy ten proces sie juz zakończył.

Czyli jedynym efektem całej afery z mafia weglową jest śmierć Barbary Blidy.
I na tym żerują pisowskie hieny do dzisiaj.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 21.10.2009 09:46

piotr.zdz napisał(a):Proponuję zmienić nazwę tego wątku na : "Skończyła się IV RP i miejmy nadzieję , że nie wróci ..."
Chociaż jak widać powyżej jeszcze niedobitki czasami podnoszą łby i szczekają.

Można tylko powtórzyć za klasykiem , który w podobnej sytuacji powiedział: "Pan jest ZEREM Panie janniko".

Kolejny post w podobnym tonie i z podobnym tekstem może być ostatnim Twoim na tym forum :idea:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 21.10.2009 10:04

hepik napisał(a):.... Nawet nie wiem czy ten proces się juz zakończył.... .

Jak zwykle, Hepiku, niczym :(

Tak samo jak wiele spraw dotyczących ludzi związanych z lewicą i post-komunistyczną hołotą... nie chcę używać nazwisk, co by nie być posądzonym o szkalowanie "nieskalanych"!

Nie widzisz, że te "stare" struktury są nie do ruszenia, że nikt ich nawet nie che ruszać?!

Rozumiem, że może cię wkurzać mój malnkontencki ton, moje na skroś antykomunistyczne i antysowieckie poglądy dinozaura, pełne nienawiści i złości pod adresem post-komuny posty... to może wkurzać :P

Ale skąd u ciebie tyle zaciekłości w kwestii obrony obecnie rządzącej koalicji?
Przecież gołym okiem widać, że to cwaniaczki i przekręciarze powiązani niejednokrotnie z mafią i "szemranym" biznesem. Oczywiście nie wszyscy, ale większość tak czy śmak jest "umoczona".
A poza tym to jedyna bezideowa partia, która tak na prawdę nic nie robi dla kraju, nie wywiązała się dotychczas właściwie z żadnych z tych najważniejszych obietnic, chociaż mają większość w parlamencie i raczej zgodę w koalicji!

Skąd ta zawziętość w krytyce poprzedniej nieudolnie rządzącej partii?

Wiele przykrego można rzec o PIS i LPR, za wiele ich można krytykować, ale w kwestii przekrętów finansowych to nawet do pięt nie dorastali członkom obecnie panujących. Owszem było kilka przypadków w szeregach PIS, ale co by nie mówić o Braciach K. to mają jednak czyste ręce!
I dlatego pomimo wszystko często ich bronię.
A jeśli uważasz, że mają na sumieniu przekręty i byli czy też są podejrzani o związki mafijne lub z "szemranymi" biznesmenami, tak jak np. są podejrzewani o to najwyżsi urzędnicy obecnie rządzących, to wymień szczegółowo.

Skąd u ciebie tyle zaciekłości w obronie ewidentnych przekręciarzy?

8O
piotr.zdz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr.zdz » 21.10.2009 10:14

Kolejny post w podobnym tonie i z podobnym tekstem może być ostatnim Twoim na tym forum

Nie za bardzo rozumiem co w moim poście tak zdenerwowało admina? Powyżej można przeczytać gorsze i bardziej dosadne hasła " hieny , oszołomy , głupi jak but , matoł do kwadratu ..."
Proszę o traktowanie wszystkich jedną miarą i pozwolenie na wyrażanie nawet skrajnych opinii bez represji. Tekst janniko o Blidzie był niesmaczny a nawet obrzydliwy więc nie można na to ostro nie reagować. Ja tylko posłużyłem się cytatem , który w tej sytuacji jest adekwatny jeśli weźmiemy pod uwagę kontekst postu janniko i jeśli jeszcze pamiętacie w jakich okolicznościach zostały wypowiedziane te słowa.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 21.10.2009 10:31

Zaznaczyłem wyraźnie przez pogrubienie czego tolerować nie zamierzam a polityka w tym zarówno przeszłość, teraźniejszość i przyszłość Pani BB mnie nie interesuje.

Tak więc proszę wszystkich o używanie argumentów (w Twoim poście Piotrze nie było ani jednego) zamiast wzajemnego obrzucania się łajnem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.10.2009 10:34

janniko napisał(a):co by nie mówić o Braciach K. to mają jednak czyste ręce!
A jeśli uważasz, że mają na sumieniu przekręty i byli czy też są podejrzani o związki mafijne lub z "szemranymi" biznesmenami, tak jak np. są podejrzewani o to najwyżsi urzędnicy obecnie rządzących, to wymień szczegółowo.

Najnowszy news 8O
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 21.10.2009 10:37

Janusz Bajcer napisał(a):
janniko napisał(a):co by nie mówić o Braciach K. to mają jednak czyste ręce!

Najnowszy news 8O

Właśnie czytam o tym w Polityce
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 21.10.2009 10:39

Zaraz janniko ich wybieli...

To już fanatyzmem trąca
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone