Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.10.2009 20:09

janniko napisał(a):A tak mniej więcej wygląda "urabianie opinii publicznej", co w przełożeniu ma jakiś tam wpływ na tzw. "słupki".. jeśli uznamy te "słupki" za iście rzetelne.

Cytuję fragment artykułu (z sieci):

Dziś oglądając „Wiadomości”. Uderzyły mnie dwie kwestie:

Rozpaczliwy wysiłek, by przerzucić odium „afery gier hazardowych” z przekupnych polityków, na... właścicieli automatów, sprzedajnych naukowców wydających fałszywe certyfikaty itd. Jeszcze trzy dni takiej propagandy i przeciętny telewidz na dźwięk słów „afera – gry hazardowe” będzie święcie przekonany, że to właśnie była ta afera.

Tymczasem te oskarżenia właścicieli to kompletna LIPA!

Przede wszystkim: zauważyli Państwo dwie wiadomości: do automatów „nisko-hazardowych” Polacy wrzucili 2,15 mld złotówek. A ponieważ właściciele oszukują, to fiskus mógł na tym stracić „nawet miliard”.

Co oznacza, że fiskus miałby zabrać kapitalistom połowę pieniędzy!! A przecież to oni – nie reżym – kupują te automaty, płacą za wynajęcie sali – wreszcie: płacą podatki. Jeśli wynoszą one 30%, to jest to 30% z 2,15 = 0,65 – czyli właścicielom pozostaje 1,5 mld z czego mieliby oddać jeszcze miliard!

Jednak to tylko część prawdy.

Ludzie, owszem – wrzucają do automatów te 2,15 mld – ale ponad 80% tego odzyskują!! Automat przecież wypłaca wygrane. Zatrzymuje dla siebie średnio 20% - w odróżnieniu od Toto-Lotka, który zabiera 50%!!!

Gdzie ci ... dziennikarze widzą ten miliard, który właściciele automatów ukryli przed fiskusem??!!?

Cóż: gdy w PRL walczono z kapitalistami, to też w prasie podawano wyssane z palca dane.

Oszołom. Nie zmieniaj tematu .
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 20.10.2009 20:29

janniko napisał(a):Biedna ofiara Beata Sawicka!
:(
Paskudnie sprowokowana przez obleśnie przystojnego utracjusza-bawidamka, bezczelnie trwoniącego nasze ciężko wypracowane państwowe pieniądze..
:twisted:

Pani Blida też z pewnością popełniła samobójstwo z powodu nękania przez paskudnych Pisiaków z Zerrem na czele!

Biedni słabi ludzie, ot, ulegną sobie czasem, jak to ludzie, pokusie, a wredni agenci z ekipy Braci K. czepiają się i narażają ich na tyle przykrości!

Wstydźcie się brzydkie Kaczuchy!

:twisted:

Zgadzam się w całości. Należy to mówić i pisać wszystkim i wszędzie zanim zniknie obłuda i fałsz. Nie ma usprawiedliwienia dla przestępstwa, nawet jeśli dopuściłby się go Premier, Prezydent, aktor, znany reżyser czy moja żona. Nie mogę znieść rozczulania się nad kobietą, która popełniła samobójstwo, bo miała nieczyste sumienie. Zgroza!

Robienie wody z mózgu i odwracanie kota ogonem to metoda na każdego, nawet uczciwego człowieka. Fałszem, pomówieniami można zniszczyć każdego. Niestety czynione jest to w imię obrony złego elementu.

pablo2222 napisał(a):A skąd wiesz że nie w słupku PISu?

Bo to jest ta sama ekipa głosująca na zwycięskie partie. W Polsce elektorat bez własnego zdania i przekonań pływa od lewa do prawa, głosując na ludzi obiecujących najwięcej. Nie ma różnicy czy to jest PO, PiS, komuniści, czy inne twory przez lata rządzące krajem.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.10.2009 20:33

jp napisał(a):[
Nie mogę znieść rozczulania się nad kobietą, która popełniła samobójstwo, bo miała nieczyste sumienie. Zgroza!
.

Klonik janniko się objawił.Zgroza i niesmak.
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 20.10.2009 20:36

To rozwiń proszę myśl, co Ciebie tak zniesmaczyło?
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 20.10.2009 21:13

jp napisał(a):Bo to jest ta sama ekipa głosująca na zwycięskie partie. W Polsce elektorat bez własnego zdania i przekonań pływa od lewa do prawa, głosując na ludzi obiecujących najwięcej. Nie ma różnicy czy to jest PO, PiS, komuniści, czy inne twory przez lata rządzące krajem.

a potem zostaje żelazny elektorat...
od kilku już (s)elekcji widzimy, jaki jest on silny przy PSL, przy SLD....
teraz widzimy go przyPISanego...
jeszcze dwa lata do kolejnej (s)elekcji...
ile przechwyci z niego SD ?
:wink: :wink: :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.10.2009 21:19

jacky6 napisał(a):[
ile przechwyci z niego SD ?
[/color] :wink: :wink: :P :P

bierzesz SLD czy wiagrę ? czy inne niebieskie pigułki ? :D
czemu tak bełkocisz na niebiesko?
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 20.10.2009 21:20

Jeśli afery przycichną, to SD nie ma szans. Poparcie mają znikome. Ale to najlepszy dowód, że wystarczyło kilka lat, aby taki Piskorski po aferach w stolycy wracał w glorii na salony, gdy już nikt tego nie pamięta.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.10.2009 21:23

jp napisał(a):Jeśli afery przycichną, to SD nie ma szans. Poparcie mają znikome. Ale to najlepszy dowód, że wystarczyło kilka lat, aby taki Piskorski po aferach w stolycy wracał w glorii na salony, gdy już nikt tego nie pamięta.

klonik się rozkręca :D
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 20.10.2009 21:31

Rozumiem, że zamiast rozwinąć swoją wypowiedź i odpowiadać na pytania będziesz na mnie naskakiwał i mnie obrażał? Lata mi to, bo tylko sobie wystawiasz laurkę kolego.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.10.2009 21:33

jp napisał(a):Nie mogę znieść rozczulania się nad kobietą, która popełniła samobójstwo, bo miała nieczyste sumienie. Zgroza!

.

Cmentarne hieny IV RP tak mają.
Nie przejmuj się,to typowe.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.10.2009 21:38

hepik napisał(a):
jp napisał(a):Nie mogę znieść rozczulania się nad kobietą, która popełniła samobójstwo, bo miała nieczyste sumienie. Zgroza!

.

Cmentarne hieny IV RP tak mają.
Nie przejmuj się,to typowe.

Zgoda jp to hiena .Klonik jn.
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 20.10.2009 21:38

Cieszę się, że zdążyłeś mnie zaszufladkować w swoim czarno-białym umyśle. Mam nadzieję, że jest Ci lepiej.

Powiedzcie mi koledzy, czy potraficie napisać posta krytykującego wypowiedź, a nie adwersarza? Bo to trochę dziecinne co uprawiacie. Ale to Wasz problem.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.10.2009 21:41

jp napisał(a): Ale to Wasz problem.

Raczej wasz . :D Poczytajcie trochę historii i zapamiętajcie co to jest przemijanie. :D
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 20.10.2009 21:49

Poprosiłbym Ciebie o rozwinięcie, ale nie wiem czy warto, skoro i tak tego nie uczynisz.

Trochę samokrytycyzmu życzę.
Dobranoc.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2009 05:27

jp napisał(a):Cieszę się, że zdążyłeś mnie zaszufladkować w swoim czarno-białym umyśle. Mam nadzieję, że jest Ci lepiej.

W drodze rewanżu, aby i Tobie było lepiej,uwzgledniając, fakt,że za 9 dni bedę na siemianowickim cmentarzu,mogę napluć w twoim imieniu na grób tej "nieuczciwej kobiety",która ośmieliła się popełnić samobójstwo,by skompromitować świetlany okres IV RP.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone