Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 19.10.2009 19:00

Hepiku, szanowny.
Wiem to już nie od dziś, że pospulstwo dało się totalnie nabić w butelkę, ale nie pomoże chyba już Donciowi nawet umieszczanie w prasie tak "wspaniałych" wyników.

Chyba nie wierzysz sam w to, że nasz naród aż tak zupełnie zdurniał.

Raczej nie wzejdzie już nasze Słonko Peru-Kaszub i nie dana mu będzie wymarzona prezydentura, do której bidny buraczek pcha się nawet po trupach niedawnych kolegów.

Jakby co to jestem gotów iść o zakład, że Don Tusconi nie długo zupełnie zniknie ze sceny politycznej i raczej za kilka lat niewiele osób będzie o nim pamiętać. Jest zbyt niemrawy i mało wyrazisty.

Zakładamy się ? ot tak , o zasadę?
kto przegra stawie wszystkim forumowiczom piwo!!!
:P :P :P
Ostatnio edytowano 19.10.2009 19:02 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 19.10.2009 19:01

Rysio napisał(a):Proszę o wskazanie miejsca w którym wyraziłem się że forum nie jest moderowane albo odpuszczenia sobie dalszej części wypowiedzi ...

Poza tym wiesz ... nie sztuką jest wejście na ring i po pierwszym muśnięciu rękawicą przeciwnika oczekiwać wybawienia ze strony sędziego. Chcesz to walcz w tym szambie nie to rzuć samodzielnie biały ręcznik i zakończ bezsensowną paplaninę.

właśnie uczyniłem to w tym jednym cytowanym zdaniu...
ale widać rozmijamy się w naszym widzeniu moderowania...
...
coby uniknąć dwuznaczności - za przedmiotową czynność uważam działania podobne do dobrego barmana w knajpie, naleje, wysłucha, zabawi, jak zobaczy rozrabiakę, to z lokalu wyprosi...
...
lokal z "niedowidzącym-niedosłyszącym" jednostronnie barmanem wkrótce traci klientelę...
"pijacy" zawsze zostaną...

PS - widzę, że też masz ciągoty do zamykania ust innym, skąd to jest znane ?

:wink: :wink: :roll: :roll: :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.10.2009 19:12

janniko napisał(a):Wiem to już nie od dziś, że pospulstwo dało się totalnie nabić w butelkę,

Żebyś ty po polsku umiał pisac .... plebejski arystokrato z ziemianki ze Lwowa.Oczywiście z ziemianki obitej miedzianą blachą i płotem ze srebra.

:idea:
Pospólstwo - grupa społeczna zamieszkująca miasta w okresie feudalnym. Średniozamożni rzemieślnicy i drobni kupcy. Jedna z trzech grup obok plebsu i patrycjatu tworząca mieszczaństwo.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2009 19:27

janniko napisał(a):Raczej nie wzejdzie (...)

Jakby co to jestem gotów iść o zakład (...)

Jakąś taką niespójnośc emocjonalną dostrzegam ;)

Co do "bidnego buraczka" to już całkowity brak konsekwencji...było sie użalać na onetowski poziom ?
;)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.10.2009 19:54

jacky6 napisał(a):"pijacy" zawsze zostaną...

P

i co pijaku masz na swoje usprawiedliwienie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.10.2009 20:23

janniko napisał(a):Zakładamy się ? ot tak , o zasadę?
kto przegra stawie wszystkim forumowiczom piwo!!!

Zbieraj na 20035 piw :wink: :D

forum/memberlist.php?mode=&order=ASC&start=20025
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 19.10.2009 20:31

Odnośnie zamieszczonego sondażu.

Proszę mnie wytłumaczyć, bo pojąć mi nie dane, z czego Wy się cieszycie? Czy Wam naprawdę się tak dobrze żyje i dostrzegacie tak ogromne różnice w rządach obecnych w odróżnieniu do ostatnich 20 lat? Czy to tylko radość z porażki Kaczorów?
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 19.10.2009 20:36

przed nami jeszcze 2 lata...
browary nieźle jeszcze POwarzą...
...
a póki co obserwuje się pewien ciekawy "trynd" medialny...
otóż kolegowie i kolegówny z TPPR ( nie bynajmniej towarzystwa przyjaźni polsko - radzieckiej ale z towarzystwa przyjaźni partii rządzącej ) POwoli chyba trąbią na odwrót, czyli puszczają sygnały o zmianie kierunków wiatrów...
...
ale dla mnie ( i nie tylko ) jest to zrozumiałe...
...
media żyją z czegoś tam, więc rzucają się jak sępy na wieści, które przyniosą jej "czytelników"...
...
a na tym rynku - nie ma "zlituj"...
...
o czym się swego czasu przekonało tak hołubione przez te same media towarzystwo przyjaciół SLD...

:wink: :wink: :roll: :roll: :P :P :P :P :P :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.10.2009 20:46

jacky6 napisał(a):[
...
o czym się swego czasu przekonało tak hołubione przez te same media towarzystwo przyjaciół SLD...
P

czyli twoje towarzystwo :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2009 20:58

jp napisał(a):Odnośnie zamieszczonego sondażu.

Proszę mnie wytłumaczyć, bo pojąć mi nie dane, z czego Wy się cieszycie?

A jakaś jedna przesłanka,która pozwala wysnuć wniosek ,że sie cieszymy?
Ewidentnie cieszył sie szanowny janniko(patrz emotki pod tekstem
"Powoli acz stanowczo zachodzi Słońce Peru i jego najjaśniejsze promyczki
nic nie trwa wiecznie "

Wynik sondażu najnowszego jest tylko suchym,żeby nie powiedzieć dosadnie,że namacalnym dowodem,ze słoneczko nie zachodzi a wręcz przeciwnie :wink:

Czy to tylko radość z porażki Kaczorów?

Ale gdybyś jednak znalazł tą w/w przesłankę,to powiem- tak.
Jak ktos kibicuje Lechowi,to sie cieszy z porażki Wisły.
Mimo,że mu sie nie żyje lepiej a bilety na mecz coraz droższe.
Proste? ;)
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 19.10.2009 21:17

hepik napisał(a):Ale gdybyś jednak znalazł tą w/w przesłankę,to powiem- tak.
Jak ktos kibicuje Lechowi,to sie cieszy z porażki Wisły.
Mimo,że mu sie nie żyje lepiej a bilety na mecz coraz droższe.
Proste? ;)

No i właśnie o to chodzi Donaldowi i jego ekipie od PRu - ludziki nie mają myśleć i analizować, wyciągać wniosków.

Oni mają kibicować!

Cała sztuka rządzenia wg nich to podgrzewanie konfliktu i zagrzewanie swoich "kiboli" do walki.
A żeby było z kim walczyć musi być przeciwnik.
Jak jest zbyt mało straszny, to trzeba go demonizować.
Kibol nie potrzebuje używać intelektu - to nawet mu przeszkadza w wypełnianiu jego "misji".
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 19.10.2009 21:30

turan napisał(a):Cała sztuka rządzenia wg nich to podgrzewanie konfliktu i zagrzewanie swoich "kiboli" do walki.
A żeby było z kim walczyć musi być przeciwnik.
Jak jest zbyt mało straszny, to trzeba go demonizować.
Kibol nie potrzebuje używać intelektu - to nawet mu przeszkadza w wypełnianiu jego "misji".

Bardzo dobry post. Tak samo postępuje się na świecie. Chociażby USA, które zawsze miały wroga. Czy to komuniści, czy to Fidel, Saddam czy Osama. Strach w narodzie musi być, aby trzymać za mordę i zmuszać do irracjonalnych działań. Obywatel przestraszony zrzeknie się dóbr, wolności i własnych pieniędzy, byle tylko walczyć z wrogiem. A że go nie ma, to inna sprawa, która nie jest istotna.

I u nas to samo. Podatki wysokie, dług publiczny niemożebnie ogromny, ale mamy wroga. Wszechpotężne Kaczory i ich oszołomowi wyznawcy chcący pozbawić nas światowych salonów, wprowadzić średniowiecze i czołobitność. O zgrozo!
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 19.10.2009 21:44

Janusz Bajcer napisał(a): ...Zbieraj na 20035 piw :wink: :D

Januszu!
8O
Czy ty aż takim pesymistą jesteś, czy też masochistą?
Wierzysz w to, że ja przegram?

JP
Nie jestem pewien czy cię to ucieszy, ale szacunek ode mnie.. :P
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 19.10.2009 21:56

janniko napisał(a):JP
Nie jestem pewien czy cię to ucieszy, ale szacunek ode mnie.. :P

Dziękuję. Co prawda to miłe, ale wolałbym mądrzejszych wyborów dokonywanych przez krajanów. :)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 19.10.2009 22:19

jp napisał(a):... ale wolałbym mądrzejszych wyborów dokonywanych przez krajanów. :)

a gdzie się podział elektorat Tymińskiego ?

:wink: :roll: :roll: :P :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone