Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2009 05:31

Bocian napisał(a):Znowu gestapowska Policja bije niewinnych ludzi... :twisted:

A warszawski lud kontynuuje powstańcze tradycje (z butelką na czołgi) :wink:

Obrazek
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 04.08.2009 20:08

"miałem sen tak straszny, że... ledwo mogę o nim mówić... jechałem sobie tyłem na autostradzie...

... i należałem do PiS! Aaa! Jezu, co się potem działo. Dwudziestu siedmiu najznamienitszych Polaków napisało list otwarty, abym zrzekł się obywatelstwa polskiego. Władysław Bartoszewski nazwał mnie bydłem. Stefan Niesiołowski krzyczał o kolejnym akcie bezprzykładnego cynizmu wzorowanego na kierowcach NKWD. Kazimierz Kutz szydził, że..."

Jan Wróbel
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 04.08.2009 21:35

turan napisał(a): ...Kazimierz Kutz szydził, że tyle szmelcowatych komputerów PiS zakupił dla naszych Szwejków, Hania Bufetowa nie chciała dopuścić pseudo - partyzantów z szeregów ZBOWID na mszę powstańczą, Słońce Kaszub wreszcie znalazło recepturę na POrost włosów dla towarzysza Wiesława, marszałek wcale nie - polny przepisał cały swój hrabiowski spadek i dorobek "komorowski" na rzecz noclegowni Św. Brata Alnerta, Jurek Muzykant otworzył galerię malarską swoich niedawno spłodzonych ale nie POrzuconych bachorów, A. Michnik przeszedł na emeryturę w gruzińskim ZUSie odciążając polskich młodocianych płatników składek, hepik nałożył komeżkę i posłużył do czarnej mszy ..."
i co by tu można było jeszcze obiecać ?
Johny Tomala... w jakim to było filmidle ?

:wink: :wink: :P :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2009 05:14

"Jakiś niemiecki policjant postanowił dopiec Polakowi. A my (a w zasadzie część mediów) z lubością temat podchwyciła.

Zamiast się ucieszyć, że naszemu się udało i Niemiec został na tej autostradzie z przysłowiowym kwitkiem to realizujemy scenariusz niemieckiego gliniarza, który widząc odjeżdżającego Polaka myślał pewnie sobie-czekaj, ja ci jeszcze pokażę

Może i Nitras jest z Platformy. Może się z nim w 100 sprawach nie zgadzam. Ale to nasz polski Nitras i nie widzę powodu aby dawać satysfakcję jakiemuś niemieckiemu gliniarzowi."

http://girzynski.blog.onet.pl/1,AR3_2009-08_2009-08-01_2009-08-31,index.html

W końcu go wywalą z tego Pis-u... :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.08.2009 06:22

I do tego poeta:
"...A przy okazji przy całym szacunku dla otwartości, poprawności politycznej, integracji europejskiej itp. warto pamiętać, że "jak świat światem nie będzie Niemiec Polakowi bratem..."
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 06.08.2009 08:31

Obrazek

na wstecznym biegu ?

:P :P
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 06.08.2009 10:42

hepik napisał(a):"Jakiś niemiecki policjant postanowił dopiec Polakowi. A my (a w zasadzie część mediów) z lubością temat podchwyciła.

Zamiast się ucieszyć, że naszemu się udało i Niemiec został na tej autostradzie z przysłowiowym kwitkiem to realizujemy scenariusz niemieckiego gliniarza, który widząc odjeżdżającego Polaka myślał pewnie sobie-czekaj, ja ci jeszcze pokażę

Może i Nitras jest z Platformy. Może się z nim w 100 sprawach nie zgadzam. Ale to nasz polski Nitras i nie widzę powodu aby dawać satysfakcję jakiemuś niemieckiemu gliniarzowi."

http://girzynski.blog.onet.pl/1,AR3_2009-08_2009-08-01_2009-08-31,index.html

W końcu go wywalą z tego Pis-u... :wink:

A nie uważasz, że cofanie na autostradzie to szczyt debilizmu?
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 06.08.2009 20:25

Obrazek

a nasz premier piłkę kopie, w końcu bramki mamy dwie ...

:wink: :wink: :P :P :lol: :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.08.2009 21:04

jacky6 napisał(a):
Obrazek

a nasz premier piłkę kopie, w końcu bramki mamy dwie ...

:wink: :wink: :P :P :lol: :lol:

super wypowiedż :D miodzio :D tak trzymaj :D
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 06.08.2009 21:43

Obrazek

AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.08.2009 21:48

jacky6 napisał(a):Obrazek

normalnie super , super :D dawaj dalej, ekstra twoje posty :D
jeszcze do humoru coś wrzuc , mam nadzieję ,że pamiętasz :D
jesteś the best :D
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 06.08.2009 22:47

AndrzejJ. napisał(a):normalnie super , super :D dawaj dalej,

Obrazek

especially for jendrek.J

:lol: :lol: :wink: :wink: :P :P
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 06.08.2009 22:51

miłej nocki jendrusiu...

Obrazek

:lol: :lol: :P :P :wink: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2009 13:04

Posiedzę sobie na dwóch stołkach a nuż wpadnie brat i co ?
Ma stać?

Obrazek
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 29.08.2009 08:30

Ciekawa rzecz - PKB rośnie - latem, zimą, na wiosnę, Polska najlepiej radzi sobie z kryzysem, tymczasem...

Słowacy wyprzedzili nas pod względem średnich zarobków.

Polska zajęła siódme miejsce pod względem przeciętnych zarobków wśród państw naszego regionu - wynika z przedstawionego wczoraj raportu Deloitte na temat stanu gospodarek 18 krajów Europy Środkowo-Wschodniej.

W 2008 r. średnie wynagrodzenie brutto w Polsce wyniosło 752,5 euro. To prawie dwa razy mniej niż w Słowenii i półtora raza mniej niż w Chorwacji. Przed nami są także Czechy, Estonia, Węgry i Słowacja.

W porównaniu z 2007 r. średnie płace w Polsce wyrażone w euro spadły o 6,6 proc. I właśnie to spowodowało, że pod względem zarobków wyprzedziła nas Słowacja.

Warto podkreślić, że spadek wartości płac wyrażanych w euro miał miejsce tylko w trzech państwa regionu: Polsce, Serbii i - w największej skali - na Ukrainie.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone