Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.05.2009 22:30

hepik napisał(a):A ja się zastanawiam jakim moralnym wszarzem trzeba byc by układać takie wierszyki szydzące z tragicznej śmierci kobiety,nawet jeśli była w rządzie SLD?

Naprawdę niewarto się zastanawiać i przejmować . Te typy już tak mają ... i przeważnie w pierwszych ławkach siedzą :!:
Proszę się zrelaksować :D
Ostatnio edytowano 13.05.2009 22:36 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 13.05.2009 22:32

hepik napisał(a):A ja się zastanawiam jakim moralnym wszarzem trzeba byc by układać takie wierszyki szydzące z tragicznej śmierci kobiety,nawet jeśli była w rządzie SLD?

rząd SLD i ichnich poprzedników szydził z śmierci innych...
poczytaj w archiwach, innej szansy nie masz, boś wtedy pierwsze pampersy w zębach nosił...
POnosił i wilk, POnoszą i wilka...
:twisted: :twisted: :P :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2009 22:34

Emeryci więcej luzu bo i tak mało od was zależy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2009 22:39

Wydaje mi się hepiku, że do niektórych nie dociera, że wszystkie rządy po 4 czerwca 1989 roku miały demokratyczną legitymację do rządzenia, nawet rząd SLD, choć ja na tą opcję nigdy nie głosowałem.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.05.2009 22:52

Ale i tak koncert Budgie i Purpli jest ponad te drobne podziały!
:D

OMC emeryt ...
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 13.05.2009 23:00

zebik napisał(a):Emeryci więcej luzu bo i tak mało od was zależy.

wszystkie kieszonkowe wnukowatych hepików na rentach i emeryturach dziadostwa wiszą....
...
a mnie sternicy każą jeszcze 6 latków na stypendia dla młodzianków zasuwać...
...
kto - komu - kredytuje ?

:roll: :roll: :wink: :wink: :P :P
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.05.2009 23:27

To, co wyprawia/wyprawiała Platforma Obywatelska jak dla mnie przechodzi ludzkie pojęcie. W tej partii drażni mnie niesłychany brak konkretów. Oni zawsze tylko mówią, że "będzie dobrze, będzie lepiej, zapanuje miłość", ale nigdy nie mówią JAK mają zamiar do tego dojść. W swej kampanii obiecywali, że będzie druga Irlandia, że będzie super cud miód malina. To, co mamy aktualnie przechodzi jak dla mnie ludzkie pojęcie. Jan John Jack Jacek Vincent Rostowski jakiś czas temu błyskotliwie ogłosił, że "do Polski dotarł kryzys" (ciekawi mnie swoją drogą gdzie przekroczył granicę;)) i co robi żeby polepszyć sytuację w Polsce? Nie wiem, może się nie znam, ale wydaje mi się, że w czasach kryzysu powinno się walczyć o to co nasze, polskie. Dofinansowywać infrastrukturę, ratować choćby stocznie. Niemcy dofinansowują prywatne stocznie i nie ma o to dymów. Polacy tego robić nie mogą, pytanie dlaczego? Może rząd nie działa dość skutecznie? A sytuacja z dzisiaj związana z Euro. Platini ogłasza, że będzie ono w czterech polskich miastach, na co Drzewiecki mówi, że co prawda Platini tak powiedział, ale niech się Kraków i Chorzów dalej przygotowują bo, choć on nie życzy źle Ukrainie, to jest spora szansa, że nie zdążą na czas. No ludzie drodzy, dajcie żyć... Nie wiem, może się nie znam bo mam 18 lat, ale jeśli napisałem coś źle to proszę Was drodzy Cromaniacy, poprawcie mnie. Pozdrav.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 14.05.2009 08:40

Torcida1 napisał(a): ... Nie wiem, może się nie znam bo mam 18 lat, ale jeśli napisałem coś źle to proszę Was drodzy Cromaniacy, poprawcie mnie. Pozdrav.

No... !
Widać, że i wśród młodzieży są myślący ludzie!
Torcida1 - tak trzymać!
Mam nadzieję, że ty dożyjesz czasów, gdy ten naród zmądrzeje i wybierze takich, co będą mieli wolę dobrego rządzenia, będą mieli pomysł, sposoby na realizację tego pomysłu i takich, którym nie będzie tylko zależało na tym, by się nachapać (jak POniektórym).

Ale musi jeszcze chyba wymrzeć nasze pokolenie "emerytów" z syndromem homosoviecus (z jednej strony a'la Janusz, z drugiej a'la Jacky, Jan i ja itp). Ale , co ważniejsza, musi wymrzeć i zdziadzieć niemrawe pokolenie zmaglowanych przez media trzydziesto i czterdziestolatków, tzw. "stracone pokolenie lat 80-tych".
Hepiki-Zebik i reszta wybaczcie, ale sami wiecie, że tak się wasze pokolenie nazywa.. przykro mi ... :( . A wasze posty tylko to potwierdzają, bo poza krytyką nie macie żadnych pomysłów na przyszłość tego kraju, tak jako i Wasz rząd.

W młodych cała nadzieja!
Tylko, że na razie młodzi mało się wypowiadają, co też zupełnie rozumiem, bo w tym wieku ma się na prawdę poważne sprawy i problemy, a nie jakieś tam bezsensowne dysputy pseudo-polityczne..
:evil: :D :D :D

pozdrav
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 14.05.2009 09:01

Fakt, by zmienić Polskę potrzeba zmiany poglądów ludzi i to czasem o 180 stopni. Niestety, bywa to bardzo trudne. Z tego co kojarzę, jest taka zasada trzech pokoleń, to znaczy, że jeśli się chce np zapomnieć o krzywdach i roszczeniach wobec innych narodów, czy naprawdę zmienić myślenie i podejście ludzi do nowego ustroju w państwie to muszą minąć trzy pokolenia, czyli plus minut 75 lat. Dobrze to widać po moim mieście, Wałbrzychu. Aktualnie bezrobocie znowu wzrosło, ale rok temu sytuacja była z goła inna. Firmy ze specjalnej strefy ekonomicznej wręcz błagały by ludzie poszli do pracy. Cersanit oferował z tego co pamiętam 2800 na stażu! Mimo to ludzie nie chcieli pracować i bezrobocie, może ciut mniejsze, ale się utrzymywało. Ci ludzie to w dużej mierzy byli górnicy, którzy nie potrafią się przystosować do nowych warunków, do tego, że o pracę muszą się starać sami, nie jest ona obowiązkowa i nie zapuka do ich drzwi, przychodząc sama.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 14.05.2009 09:29

Każdemu wolno kochać "hepika". Na innym forum go zbesztali, to przeniósł się tutaj i szuka POpleczników. Brawo, nie daleko wam jeden do drugiego. Stwórzcie koalicję!
"sld i po" miały demokratyczną legitymację do rządzenia, pierwsi nie mogą pozbierać tych legitymacji do dzisiaj, drugich czeka taki sam los! Szkoda tylko, że cierpi na tym całe społeczeństwo.

"Torcida1", co tu poprawiać, dobrze prawisz, wiek nic tu nie ma do rzeczy, raczej umysł trzeba mieć otwarty na to co wyprawia PO!!!
Cytat: "POnosił i wilk, POnoszą i wilka... "

Z żadnej śmierci nie należy żartować, ale jak mafiozo strzela sobie w lewy cycek, to żadna strata, jednego złodzieja mniej. Jakoś nie rozlewano łez nad Jackiem Dębskim bo miał konszachty z Barańskim nad którym nikt nie płakał, nie płakano nad Wojciechem Franiewskim, Sławomirem Kościukiem, Robertem Pazikiem i nad Blidą nikt nie płacze. Trudno wytępić "mendy" jak się zalęgną w jajach, trzeba wypalić gorącym żelazem, tak obiecywał Tusk.

Szanowna Młodzieży bez wiedzy, bez wiary
Wpuszczona w maliny przez cwane PO-czwary
Chcecie wierzyć w CUDA w bajki z Disnejlandu
A Donald chce Polskę przemienić w KATMANDU
Dumne samobóje, żałosne dzieciaki!
Gdzie indziej w Disneya wierzą...- przedszkolaki!

Zamiast robić na złość babci, ojcu, mamie
Trzeba było spytać ich o "Nocnej Zmianie" !!!
Co teraz? Na zmywak? Chcesz się pozbyć DOMU?
Donek Ci zapewni fuchę PO- kryjomu
Lubicie szyderstwa, cwaniactwo, przekręty?
Zagraliście z Tuskiem - krzyżykiem w OKRĘTY!
Tylko że ten krzyżyk wyższej przebiegłości
PO-stawiłeś Głupku na swojej PRZYSZŁOŚCI. :cry: :!: :cry:

Wałęsa - nasz Nikodem Dyzma :lol:
http://fakty.interia.pl/felietony/gracz ... ma,1306307
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 14.05.2009 09:35

bonar napisał(a):Szanowna Młodzieży bez wiedzy, bez wiary
Wpuszczona w maliny przez cwane PO-czwary
Chcecie wierzyć w CUDA w bajki z Disnejlandu
A Donald chce Polskę przemienić w KATMANDU
Dumne samobóje, żałosne dzieciaki!
Gdzie indziej w Disneya wierzą...- przedszkolaki!

Zamiast robić na złość babci, ojcu, mamie
Trzeba było spytać ich o "Nocnej Zmianie" !!!
Co teraz? Na zmywak? Chcesz się pozbyć DOMU?
Donek Ci zapewni fuchę PO- kryjomu
Lubicie szyderstwa, cwaniactwo, przekręty?
Zagraliście z Tuskiem - krzyżykiem w OKRĘTY!
Tylko że ten krzyżyk wyższej przebiegłości
PO-stawiłeś Głupku na swojej PRZYSZŁOŚCI. :cry: :!: :cry:
Dobry wierszyk;) Niestety, PO w sondażach ciągle trzyma się nieźle. Choć pytanie o miarodajność takich sondaży... Kiedyś na tvp info ktoś powiedział (zapomniałem jak się nazywa), że on na studiach też robił sondaże... i miał pięć długopisów, każdy w innym kolorze...
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 14.05.2009 11:21

janniko napisał(a):

Ale musi jeszcze chyba wymrzeć nasze pokolenie "emerytów" (z jednej strony a'la Janusz, z drugiej a'la Jacky, Jan i ja itp).

Nie wiem, jak inni, ale ja nie wyrażam zgody na wymarcie!

janniko napisał(a):Hepiki-Zebik i reszta wybaczcie, ale

Miałbym pewne opory przed wymienianiem hepika i zebika tak jednym tchem, bo jeśli nawet nam wszystkim zdarza się pleść głupoty, to hepik robi to spontanicznie, a zebik z premedytacją. :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 14.05.2009 11:41

Hepik
Sorry.. very much sorry...
:oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2009 11:46

Panowie więcej luzu, a mniej nerwów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2009 11:56

jan_s1 napisał(a):Miałbym pewne opory przed wymienianiem hepika i zebika tak jednym tchem, bo jeśli nawet nam wszystkim zdarza się pleść głupoty, to hepik robi to spontanicznie, a zebik z premedytacją. :wink:

Brawo Jasiu - wygrał Pan zestaw młodego technika i darmowy karnet na przejazd miejską komunikacją.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone