Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 13.05.2009 08:14

jacky6 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Zebiku :lol: czas biednie nieubłaganie, ani się spostrzeżesz, a też będziesz Starszym Panem :wink: :lol:

choć to jest proces nieodwracalny...
to odczuwalny dopiero w pewnym przedziale...
...
a odczucia rozmaite bywają...
...
nieodwracalne...
...
:wink: :wink: :twisted: :twisted:

Obrażanie starszego pokolenia Polaków nic tu nie zmieni, nasuwa się wniosek, że pokolenie wychowywane przez rodziców i dziadków na wzorcach narodowo-patriotycznych jest bogatsze duchowo od pokolenia młodych wychowywanych przez szkołę na wzorcach proletariackich, karmionych grzybkami i okadzanych dymkiem z trawki. Obserwując zachowanie młodszej części społeczeństwa, zwłaszcza tej pracującej "u obcych" na zmywaku, hipoteza uprawniona.

:lol: Nie jest ze mną tak źle, w 2008 r. trasę do Trogiru pokonałem z jednym noclegiem i przerwą na zwiedzanie Jezior Plitvickich :lol:
:lol: No i wjechałem na Górę św. Jure od strony Tucepi :lol: :!:
Ostatnio edytowano 13.05.2009 08:20 przez bonar, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2009 08:15

hepik napisał(a):Agitacja wyborcza :lol:

Aż się prosi o kilkusekundowy spot wyborczy a la Kurski :wink:

A słowo stało się ciałem-już jest: :wink:

http://palikot.blog.onet.pl/
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.05.2009 08:24

hepik napisał(a):"Kiedyś nosili nas na rękach i obsypywali kwiatami. Teraz, jak idzie demonstracja stoczniowa, to ludzie krzyczą: nieroby ...

i to jest bardzo smutne...
:(
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 13.05.2009 09:17

TAK, pełna zgoda!
Tylko dlaczego "ogłupiacze polityczni" zbierają takie żniwo wśród młodej, w coraz większym stopniu wykształconej młodzieży? Jak to się dzieje, że "ogłupiacze polityczni" potrafią im - młodym - wyprostować opony mózgowe?

W Holandii gdzie prostytucja jest legalnym zawodem, ("W Amsterdamie stanął pomnik prostytutki"), za rządów platformy tworzy się zawód którego dobrym przykładem i odzwierciedleniem są Sawicka i Blida.

Biednej Basi nie zdążono przydzielić celi, za to w nagrodę za poświęcenie odsłania się tablice pamiątkowe i pisze wiersze na jej cześć:

Zbrodnia to niesłychana !

Zbrodnia to niesłychana
Pani zabija się z rana
Poszła do toalety
- bez asysty - niestety.
Ten kto nie asystował
- to zbrodniarz. Jego głowa
powinna teraz spaść z karku
Sprawiedliwości - w podarku !
Badały to setki ludzi.
Tłum posłów nad tym się trudził,
żeby sprawiedliwość obudzić.
Czas znaleźć w końcu przecież -
tajne wątki, śmierci w klozecie. :wink:

:lol: Mówię Wam, jeszcze będzie błogosławioną :lol: :!:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 13.05.2009 09:31

bonar napisał(a):
:lol: Mówię Wam, jeszcze będzie błogosławioną :lol: :!:

przecież specjalna komisja beatyfikacyjna pracuje już w naszym parlamencie...
...
święta - natychmiast, piszę po naszemu, łacinę oryginalną zastrzegamy wiadomo dla KOGO...
:wink: :wink: :roll: :roll:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.05.2009 09:40

Ja pierdziu!
Samobójcy z przeszłością przestępczą wynoszeni są na ołtarze.
Niewinni emeryci doprowadzeni do skrajności bezwzględnymi poczynaniami ZUS-u stają przed sądem.
Ci, którzy walczyli o naszą wolność i o sprawiedliwość dziś są okrzyczani "zadymiarzami" i bandziorami.
Ci, którzy sprzedali Polskę, a dziś są u steru i prowadzą kraj do totalnej ruiny, są wielbieni!

Ja pie.. lę!
Zbaraniało to nasze społeczeństwo bidne zupełnie!

Usiąść należy nad brzegiem Wisły i zapłakać gorzko nad naszą narodową głupotą...
:( :( :(
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 13.05.2009 10:14

Hipokryzja Chlebowskiego,
cytat: "Chlebowski dodaje, że ECS otrzymało na ten cel z budżetu 35 mln zł." [koniec cytatu]
http://fakty.interia.pl/polska/news/cha ... ca,1305493
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2009 13:31

Dno panowie pisowo radio maryjni.
Można sie pośmiać z polityków ale żarty z śmierci kobiety...człowieka.. ...dno narodowo-nacjonalistyczno-katolickie.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.05.2009 13:44

hepik napisał(a):Dno panowie pisowo radio maryjni.
Można sie pośmiać z polityków ale żarty z śmierci kobiety...człowieka.. ...dno narodowo-nacjonalistyczno-katolickie.

Po pierwsze primo:
nie jestem ani Pisior ani tym bardziej Rydzykowiec (obrażasz waćpan!.. :twisted: :P )

a po drugie primo:
Jeśli ktoś ma czyste sumienie, to w chwili przyjścia jakichkolwiek służb, w łeb sobie nie odpala.
Zazwyczaj niewinni ludzie nie trzymają w łazience broni!
Trzeba na prawdę mieć porządnie umoczone dupsko, aby tak się bać, by zostawić całą rodzinę i palnąć sobie w łeb w obecności tejże rodziny.

Ja bym raczej powiedział, że obrzydliwe i skandaliczne jest wykorzystywanie śmierci tej kobiety, człowieka, po to by pogrążać opozycję!!!
:twisted: :twisted: :twisted:
To są stare sprawdzone metody faszystkowsko-sovieckie!

Hepik! Obudź się wreszcie! Fajny z ciebie chłop, a tak nafajdali ci we łbie, lewicowo-liberalni pseudo-demokraci!
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 13.05.2009 18:51

Proszę Państwa!

hepik konsekwentnie reaguje na każdy wątek w temacie politycznym, czyżby miał nadzieję na moderatora :lol: :?: na kolejnym forum.
Kilka kliknięć i wyszukałem gdzie hepik rządzi wycinając niewygodne tematy!

Czy macie takie przeczucie jak ja?

pozdrav
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.05.2009 20:40

janniko napisał(a):To są stare sprawdzone metody faszystkowsko-sovieckie!

Bardzo trafne określenie :idea:
Barbara Blida - liberalna postkomunistka, przedstawicielka SLD, wróg narodu. Jedna z wielu byłych ministrów skompromitowanej III RP.
Ukazując skrajną deprawację lewackich wrogów narodu, celowo i cynicznie zastrzeliła się w kwietniu 2007 r. w nadziei, iż czynem tym skutecznie zada cios organom ścigania IV RP oraz zaszkodzi ministrom Wassermannowi i Ziobrze. Jej postępek jest najbardziej skandalicznym przykładem wściekłego ataku dokonanego na ministra Wassermanna od czasu, gdy określone siły próbowały nanieść uszczerbek na zdrowiu i życiu ministra przy pomocy groźnej wanny.
Do czego to może posunąć się UKŁAD :wink:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 13.05.2009 21:09

Gdyby ktoś wiadomości o życiu w kraju czerpał wyłącznie z prasy już dawno by się załamał. Taką tezę wygłosił tata Łukaszka. Jako przykład podał oczywiście dziennik "To, co jest", który jakimś cudem znalazł się w domu Hiobowskich. Ten egzemplarz przyniósł Gruby Maciek i Hiobowscy, którzy z założenia brzydzili się kupowaniem tej gazety, przejrzeli ją dokładnie.
- No czy może być coś dramatyczniejszego? - pytał tata Łukaszka pokazując wielki artykuł w dzienniku "To co jest". Artykuł zajmował dwie strony, składał się z kilku olbrzymich zdjęć, wielkiego tytułu i trzech linijek tekstu. Tematem artykułu była znana piosenkarka, która nagrała już aż dwie piosenki i fotoreporter przyłapał ją bez majtek. Tytuł głosił: "Boże, ona chodzi bez majtek! Przeziębi się i umrze!! Wszyscy umrą!!!".
- Oczywiście, że może być coś dramatyczniejszego! - zakrzyknęli Hiobowscy i zaczęli się przerzucać gazetami. Obniżka emerytur, kryzys gospodarczy, masowe zwolnienia z pracy, widmo powszechnego ubóstwa.
- To wszystko nic - oświadczyła z powagą mama Łukaszka i położyła na wierzchu prasy najnowszy numer "Wiodącego Tytułu Prasowego".
- Eeeeechhhh - westchnęli wszyscy wyczuwając na co się zanosi.
- Żadne "eeechhh"! - oburzyła się mama. - Trzeba wam prawdę o tym co się dzieje wpychać do głów!
- Wybacz moja droga - powiedziała sarkastycznie babcia - ale taki żar nawracania jak u ciebie to był u pierwszych chrześcijan.
- Albo u ostatnich komunistów - zachichotał dziadek.
- Nie jesteście w stanie mnie obrazić - rzekła z godnością mama Łukaszka. - I tak wam coś powiem.
- Eeeeechhhh...
- To, właśnie to - mama Łukaszka uparcie poklepywała lewą dłonią rozłożoną płachtę "Wiodącego Tytułu Prasowego". - To jest najważniejszy problem.
- Kryzys? - odezwał się w tle tata Łukaszka, który szedł do kuchni.
- Nie, nie kryzys.
- Przedwczoraj mówiłaś, że kryzys...
- To było przedwczoraj! - zauważyła mama Łukaszka. - Świat się zmienia nieustannie, nowe problemy...
- To ja zgadnę - zaproponował tata Łukaszka. - Aborcja!
- Czytałeś! - oburzyła się mama.
- Ależ skąd - wzruszył ramionami tata Łukaszka. - Rząd jest jak nasz syn. Jak sobie nie daje rady to wrzuca jakąś przykrywkę i kieruje rozmowę na inny temat. A propos, Łukasz, jak tam w szkole?
- Aborcja! - krzyknął Łukaszek głosem bliskim paniki.
- Chodź do kuchni, synu, muszę z tobą poważnie porozmawiać. Wytłumaczę ci, że musisz się uczyć, bo inaczej skończysz jako, nie daj Boże, dziennikarz...
Mama Łukaszka dzielnie zignorowała kolejną zaczepkę i powróciła do głównego tematu.
- Jak już mówiłam, najważniejszym obecnie problemem jest brak tolerancji wobec tych kobiet, które nie chcą urodzić dziecka. Rząd ugina się pod dyktatem środowisk religijnych, co w nowoczesnym państwie nie powinno mieć miejsca.
- Do rzeczy, bo na razie krytykujesz Francję... - poprosił dziadek. Mama z trudem się opanowała i kontynuowała:
- W związku z tym środowiska feministyczne organizują demonstrację pod hasłem "Mój brzuch - moja sprawa". Uważam, że każda nowoczesna Polka...
Mama Łukaszka przerwała bo za nią rozległo się ciche "pssk". Odwróciła się gwałtownie niczym Chuck Norris i zobaczyła tatę Łukaszka, który otworzył puszkę piwa.
- Zabraniam ci! - krzyknęła przenikliwym głosem. - Ciągle tylko to piwo żłopiesz! Już nie mówię ile to kosztuje, mamy przecież kryzys! Ale chodzi też o to, że od piwa się tyje! Niedawno musieliśmy kupić ci nowe spodnie, bo stare był za ciasne! Jak będziesz tyle pił, to brzuch ci jeszcze bardziej urośnie!
Tata Łukaszka otarł pianę piwną z ust i ze spokojem Stevena Seagala odparł:
- Mój brzuch, moja sprawa.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.05.2009 22:03

mkm napisał(a):... Barbara Blida - liberalna postkomunistka, przedstawicielka SLD, wróg narodu. Jedna z wielu byłych ministrów skompromitowanej III RP... Do czego to może posunąć się UKŁAD :wink:

Mkm, kolego, nie potrzebnie ironizujesz, ale fak fakiem, że dobrze to ująłeś: SLD = wród narodu polskiego. Z tym się zgadzam.
A co do św. pamięci p. Blidy, to nie chodziło mi o to, że swoim samobójczym czynem chciała zadać miażdżący cios swoim oponentom, lecz o to, że jej przyjaciele, którzy po części są dziś u władzy, próbują teraz jej tragiczną śmierć wykorzystać do własnych śmierdzących walk politycznych.
Banda hien! Bo jak takich, co to na zmarłych żerują, nazwać?!
Wot co.
A ty ironizirujesz, towariszcz! Nje krasivo tak.
A ci co nie chcą wierzyć w układ, to nawet jeśli go będzie widać jak na dłoni, to i tak powiedzą, że "to przecież nie jest układ, to normalne przyjacielskie wspieranie się"..
Oj Mkm, oj oj oj...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.05.2009 22:12

janniko napisał(a):
mkm napisał(a):... Barbara Blida - liberalna postkomunistka, przedstawicielka SLD, wróg narodu. Jedna z wielu byłych ministrów skompromitowanej III RP... Do czego to może posunąć się UKŁAD :wink:

Mkm, kolego, nie potrzebnie ironizujesz, ale fak fakiem, że dobrze to ująłeś: SLD = wród narodu polskiego. Z tym się zgadzam.
A co do św. pamięci p. Blidy, to nie chodziło mi o to, że swoim samobójczym czynem chciała zadać miażdżący cios swoim oponentom, lecz o to, że jej przyjaciele, którzy po części są dziś u władzy, próbują teraz jej tragiczną śmierć wykorzystać do własnych śmierdzących walk politycznych.
Banda hien! Bo jak takich, co to na zmarłych żerują, nazwać?!
Wot co.
A ty ironizirujesz, towariszcz! Nje krasivo tak.
A ci co nie chcą wierzyć w układ, to nawet jeśli go będzie widać jak na dłoni, to i tak powiedzą, że "to przecież nie jest układ, to normalne przyjacielskie wspieranie się"..
Oj Mkm, oj oj oj...

... Bo to wszystko przez tą Alexis :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2009 22:21

A ja się zastanawiam jakim moralnym wszarzem trzeba byc by układać takie wierszyki szydzące z tragicznej śmierci kobiety,nawet jeśli była w rządzie SLD?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone