Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 07.05.2009 13:37

Widać gołym okiem, że ten wątek służy przede wszystkim do robienia sobie jaj, oraz do różnych miłych pyskówek. Można i tak...
Co prawda niektórzy twierdzą, że całe życie jest kabaretem, ale nie jestem wcale pewien, czy mają rację. Czy tego chcemy, czy nie, wciąż uparcie powraca, jak bumerang myśl, na pozór banalna, że jednak od naszych wyborów politycznych zależy wcale nie mało. Pomyłka Kaczyńskiego, lub inne równie doniosłe wydarzenie jest w tym kontekście tylko dowcipem i to najczęściej marnym.
Nie zamierzam stawiać tu żadnych diagnoz, skoro inni zrobili to nieskończenie lepiej. Namawiam do zapoznania się z poniższym tekstem :
http://www.krajski.com/wywiad.htm
Myślę, że każdy powinien to przeczytać. Kapkę pomyśleć też nie zaszkodzi. :wink:
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 07.05.2009 20:45

na zrozumienie tego co zawarte jest w historii dr DR przyjdzie wielu osobnikom długo poczekać...
ale tak korzystnie się składa, że manipulujące media nie są w stanie okiełzać publikacji ukazujących się internecie, bez ich kontroli...
tyle, że chcący znać i przekazywać prawdziwe oblicze historii i świata nie mogą i nie powinni milczeć...
psy ( hepiki ) szczekają - karawana jedzie dalej...

:wink: :twisted: :lol: :P
krystek
Cromaniak

Postnapisał(a) krystek » 07.05.2009 22:51

Admin, odpowiedź masz w wynikach ankiety. Do kosza z tym ... Demokracja, demokracją, ale letki "zamordyzm" , to jest wskazany tutaj od od dłuższego czasu ...
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 07.05.2009 22:54

krystek napisał(a):Admin, odpowiedź masz w wynikach ankiety. Do kosza z tym ... Demokracja, demokracją, ale letki "zamordyzm" , to jest wskazany tutaj od od dłuższego czasu ...

czyli "niepoprawnym" morda w kubeł ?

:wink: :cry: :twisted: :lol: :P :(
krystek
Cromaniak

Postnapisał(a) krystek » 07.05.2009 23:09

jacky6 napisał(a):czyli "niepoprawnym" morda w kubeł ?
:wink: :cry: :twisted: :lol: :P :(

No pewnie, że tak... Uważam, że tutaj nie powinniśmy "bić piany" . Niech cro.pl będzie ponad pierdoły polityczne etc. I takie było te kilka lat temu ...
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 07.05.2009 23:13

krystek napisał(a): . Niech cro.pl będzie ponad pierdoły polityczne etc. I takie było te kilka lat temu ...

wishfull thinking...
:roll: :roll: :P :P
krystek
Cromaniak

Postnapisał(a) krystek » 07.05.2009 23:18

jacky6 napisał(a): wishfull thinking... :roll: :roll: :P :P

Może kiedyś to "myślenie życzeniowe" spełni się ...
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 08.05.2009 06:22

krystek napisał(a):Admin, odpowiedź masz w wynikach ankiety. Do kosza z tym ... Demokracja, demokracją, ale letki "zamordyzm" , to jest wskazany tutaj od od dłuższego czasu ...

To już nie pierwsza taka błyskotliwa wypowiedź. Swego czasu admin odpowiadając na podobne bęcwalstwo napisał parę słów o wolności. To był głos rozsądku. Na tym zakończę, bo mógłbym zarobić ze trzy czerwone kartki.
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 08.05.2009 08:33

Trzeba powiedzieć: dość! Trzeba zapobiec, zagrodzić drogę konfrontacji, którą zapowiedzieli otwarcie przywódcy;Solidarności". Musimy to oznajmić właśnie dziś, kiedy znana jest bliska data masowych politycznych demonstracji. Nie wolno, nie mamy prawa dopuścić, aby zapowiedziane demonstracje stały się iskrą, od której zapłonąć może cały kraj. Instynkt samozachowawczy narodu musi dojść do głosu. Awanturnikom trzeba skrępować ręce, zanim wtrącą ojczyznę w otchłań bratobójczej walki. Wielki jest ciężar odpowiedzialności, jaka spada na mnie w tym dramatycznym momencie polskiej historii. Obowiązkiem moim jest wziąć tę odpowiedzialność - chodzi o przyszłość Polski, o którą moje pokolenie walczyło.

Dla mniej zorientowanych krótka informacja.

Nie jest to fragment wystąpienia Tuska ogłaszającego przeniesienie uroczystości rocznicowych Wyborów 4 czerwca z Gdańska do Krakowa.
Jest to cytat z pamiętnego przemówienia renegata, zaprzańca i sowieckiego generała w polskim mundurze, Jaruzelskiego wygłoszonego 13 grudnia 1981 roku.

Jaruzelski się bał, czuł oddech Polaków na swoich plecach. On wiedział, że jest postawiony na tym stanowisku przez Kreml i naród może w końcu wymierzyć mu sprawiedliwość.

A Tusk.

On też wie, że ten demokratyczny mandat zawdzięcza tylko i wyłącznie niespotykanej i bezczelnej akcji medialnej, polegającej na nadymaniu jego i Platformy Obywatelskiej przez Walera-Wejherta, Wyborczą, Polsat Zega, i cały salon wraz z prasą niemiecką i rosyjską.
On wie, że do tego zadania oddelegował go Andrzej Olechowski ps. "Must" i jego oficer prowadzący Gromosław Czempiński.

On to doskonale wie i zaczyna się bać.

8) 8)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2009 15:33

Obrazek

Pisżą,że sesja fotograficzna Olejniczaka może mu przynieś sporo głosów warszawskich gejów...czy panowie Ziobro i Mularczyk nie powinni podążyć tą samą drogą ? :wink:
A już w Brukseli hulaj dusza,piekła nie ma :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2009 21:45

"Naszym celem jest, aby wszyscy Polacy mogli grillować, a nie tylko najzamożniejsi mieszkańcy naszego kraju"

Jarosław Kaczyński
w wywiadzie 8 maj 2009 "Fakty po faktach" w TVN 24

Tak sie zaczynam wahać...może jednak na Pis głosować?
W końcu zjadłoby sie jakąś kaszankę,albo kawałek grilowej,albo...skrzydełko nawet... :wink:
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 09.05.2009 00:18

hepikowi pod POduszkę...
...
Obrazek

:P :P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2009 04:35

Nie samym Naszym Dziennikiem powinienen życ poddany o.Tadzia.
W sieci dostępne bryki z Ferdydurke.A nuż załapiesz w czym rzecz? :wink:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 09.05.2009 06:24

Ja tam jestem za tym, by cały majątek tego grzyba i antychrysta Rydzyka oddać Palikotowi, bo co by o nim nie gadać, to zna się chłop na interesach.
A co gorsza to se tak myślem, że bym na niego zagłosował jako na premiera czy prezydenta... no tak, żeby mu władzę dać. A cóż może nam taki pajac zaszkodzić?! A przynajmniej na biznesie się zna, to może by i kraj z upadku wygramolił.. mam na myśli upadek gospodarczy, bo z moralnego to niech sobie każdy sam się gramoli..
Wkurzają mnie okrutnie te Rydzyki i dlatego też nie kocham już tak bardzo Pisiorków, bo się spaskudzili tymi konszachtami z najbardziej antykatolickim ksiendzem, jakim jest Rydzol i jego mohery.. żal mi tych babciów, co się dały omamić temu fiutowi świętojeb... wemu! Na pohybel!!!

Chciałem nie dawno (po fuzji PIS z Rydzykolandem) wrócić do mojej starej sympatii J.K. Mikke, ale chłop jakoś zmarkotniał, stępił mu się pazur i jakieś głupoty wypisuje.. :(
Więc nie pozostaje już nic innego jak wypisać się z polityki i zająć się czymś pożytecznym, czego życzę też innym kolegom-forumowiczom..

pozdro
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 09.05.2009 07:01

janniko napisał(a):Chciałem nie dawno (po fuzji PIS z Rydzykolandem) wrócić do mojej starej sympatii J.K. Mikke, ale chłop jakoś zmarkotniał, stępił mu się pazur i jakieś głupoty wypisuje.. :(

pozdro

To bardzo ciekawa informacja, ale poproszę o przykłady, jeśli łaska - i tego zmarkotnienia i stępienia i głupot. Ja czegoś takiego nie znalazłem, ale może źle szukałem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone