jan_s1 napisał(a): ... To bardzo ciekawa informacja, ale poproszę o przykłady, jeśli łaska - i tego zmarkotnienia i stępienia i głupot. Ja czegoś takiego nie znalazłem, ale może źle szukałem?
Hm.. szczerze powiem, że od jakiegoś roku lub półtorej przestałem śledzić poczynania drogiego Korwina po tym, jak dotarłem do jego wypowiedzi na temat nosicieli HIV. Pan Janusz zapodał pomysł co by stworzyć getta dla owych .. i jeszcze dodał, że nie życzyłby sobie, by jego dzieci chodziły do przedszkola lub szkoły wraz z dziećmi rodziców dotkniętych tym wirusem.
I nie chodzi mi tu o pewien rodzaj ksenofobii, bijący z tej wypowiedzi, lecz o ignorancję i niedouczenie pana Janusza. A zawsze go uważałem za osobnika wysokiej erudycji i inteligencji.
Jest tysiące o wiele bardziej groźnych i łatwiej przenoszonych chorób, niż wirus HIV, który jest b. delikatny i łatwo ginący przy poza ciałem nosiciela.
Cały świat to już wiedział w czasie, gdy pan Janusz uskutecznił swą niefortunną wypowiedź..
Poza tym p. Mikke przed rokiem (w gorącym czasie zmian u steru naszego Państwa) nie miał jakiejś sensownej propozycji... a liczyłem na jego błyskotliwość i inteligencję.
A co masz Janie na jego obronę, bo chętnie bym się znów przekonał do tego pana, którego postrzegałem przez długi czas jako jedynie sensownie mówiącego człowieka naszego zmizerniałego i beznadziejnego światka politycznego?

.png)
.png)