Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 17.04.2009 23:28

a tak na marginesie...
...
co czeka prezydentów Czeczenii a może i Polski...

:cry: :cry: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2009 21:05

Jacky fajna fotka - wpadłeś na tą aulę w przelocie z zakupów z supermarketu. Znam lepsze miejsca do robienia fotek.
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 18.04.2009 22:50

zebik napisał(a):Jacky fajna fotka - wpadłeś na tą aulę w przelocie z zakupów z supermarketu. Znam lepsze miejsca do robienia fotek.

nie, ja tam tylko sprzątałem po gda... nie, nie, gdańszczanach, tylko po gdakających...
po prostu sprzątałem...
ale nie za darmo...
moja żonka nie "trzymie" firm sprzątających..
za dzioba...
a tak na marginesie...
....
Gdy Andrzej Lepper w swoim słynnym przemówieniu sejmowym mówił o talibach w Klewkach, w ławach poselskich towarzyszyły tej wypowiedzi salwy śmiechu. Minęły lata, a w listopadzie 2005 roku pojawiły się przypuszczenia, iż na lotnisku w Szymanach lądowały specjalne samoloty amerykańskie oraz że na terenie nieodległego ośrodka szkoleniowego polskiego wywiadu w Starych Kiejkutach zostało zorganizowane tajne więzienie CIA. Przetrzymywano w nim i poddawano torturom kilkunastu domniemanych terrorystów Al-Kaidy. Jednym z przetrzymywanych miał być Chalid Szejk Mohammed, uważany za organizatora zamachu na World Trade Center. Podczas pobytu w Polsce został ok. 100 razy poddany torturze polegającej na kontrolowanym podtopieniu. Przesłuchania miał prowadzić były specjalista CIA od karteli narkotykowych Deuce Martinez.

Z Kiejkut do Klewek jest 44 km... Ta bulwersująca kwestia jest ciągle w pełni niewyjaśniona i trudno nie stawiać pytań. Czy zatem doszło do wykorzystania polskiego terytorium i infrastruktury do działań niezgodnych z polskim prawem? Czy w Polsce byli przetrzymywani bez sądu, a być może także i torturowani ludzie, a ówczesne polskie władze wyraziły na to zgodę? Czy rządzący zapewnili na naszym terytorium odpowiednią kontrolę nad działaniami służb specjalnych obcych państw? Czy w Polsce istnieją zabezpieczenia pozwalające zapobiegać bezprawnemu pozbawianiu wolności lub transportowaniu jakichkolwiek osób przez własne służby lub służby specjalne obcych państw?
...
i co my z tym fantem zrobimy ? Kwachu się wykręca ...

:cry: :cry: :twisted: :twisted: :P :P
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 19.04.2009 05:49

jacky6 napisał(a):... i co my z tym fantem zrobimy ? Kwachu się wykręca ...
:cry: :cry: :twisted: :twisted: :P :P

A co tam Kwachu!!! Co tam Miller, czy Oleksy czy inny Majchrowski (Kraków)!!!

Ważne jest to, że Prezydent Kaczyński wziął kredyt w obcej walucie, a nie w naszej rodzimej... hańba i wstyd, żeby taki nielojalny Polak piastował tak ważne stanowisko!

Dziś wiele czasu tej niezmiernie istotnej kwestii wagi państwowej poświęcono w jednej z rozgłośni, która w znacznym stopniu kształtuje opinię naszego społeczeństwa.
I to, że zidiociali dziennikarze nadają takie "istotne" informacje, to pal licho, ale telefony od "zaangażowanych" obywateli potwierdzają, że ta indoktrynacja ma sens i jest skuteczna!!! I to jest tragedia! Zresztą daleko chodzić nie trzeba, by znaleźć tego potwierdzenie... wystarczy poczytać niektóre spośród postów w tym temacie..
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2009 12:24

Jeśli juz kredyt wziął ,to przynajmniej za swoje powinien kupować :wink:
Według dokumentów, o których donosi Radio Zet, w lutym do Pałacu Prezydenckiego dostarczono 96 piędziesięcio gramowych buteleczek wódki, 120 whisky i 96 koniaku, a w kwietniu w ramach nowej partii - 60 buteleczek wódki i 120 whisky.

Całość kosztowała prawie 3 tys
kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 19.04.2009 14:19

Pomimo, że nie jestem fanem Prezydenta RP w tym przypadku apelowałbym o daleko idący spokój.
Latacie samolotem, śniadanko albo innyposiłek dostajecie. Nawet w LOT proponują piwo lub wino do posiłku ( w małpeczkach).
Dla klientów w lepszej klasie sa lepsze dodatki.
Latający MONowskimi liniami lotniczymi-czytaj TU-154M w większości do klienci lepszej klasy.
Ale w MONowskich liniach nie ma stewardess i MON nie zapewnia alkoholu.
A lotów jest dość dużo. Zamówienie za prawie 3 tys. PLN - :lol: . Nie róbmy scen plisss
Ostatnio edytowano 19.04.2009 14:20 przez kjedi, łącznie edytowano 1 raz
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 19.04.2009 14:20

Sławomir Wocial napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):
jan_s1 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Chodzi o to, że ten wątek już się "wypstrykał", każdy powiedział co wiedział i tyle...

Choćbym nie chciał, to muszę się zgodzić z tym przygnębiającym stwierdzeniem, że są osoby na tym forum, które wszystko, co wiedziały zdążyły już powiedzieć i nic więcej już nie wiedzą. Odważne, ale prawdziwe.

Sławomir Wocial napisał(a):ten temat już jest martwy...

Dokładnie tak samo, jak niektórzy ludzie, którym się wydaje, że żyją...

Z zaciekawieniem będę obserwował co nowego i odkrywczego wniesiesz do tego bicia piany...

Jakoś jan_s1 nie widzę celnych i merytorycznych wypowiedzi ludzi którzy nie powiedzieli jeszcze wszystkiego co wiedzieli, ludzi którzy wiedza , że żyją...

Nie jestem pewien, czy ta drobna, aczkolwiek dowcipna złośliwość jest skierowana pod moim adresem. Po dojrzałym namyśle :lol: wnoszę jednak, że bardziej pod moim, niż jakimkolwiek innym. Czy istnieje jakiś wystarczający powód, dla którego od razu miałbym powiedzieć wszystko, co wiem i tłumaczyć niedowiarkom, że jednak żyję?
Nie twierdzę bynajmniej, że nie będę zabierał głosu w tym nieśmiertelnym wątku, zdając sobie jednocześnie sprawę z całej jałowości poczynań polegających na permanentnych próbach przekonania nieprzekonanych i "nieprzemakalnych" , że pietruszka rośnie zielonym do góry, skoro oni uważają inaczej.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 19.04.2009 17:43

Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2009 18:25

kjedi napisał(a):Pomimo, że nie jestem fanem Prezydenta RP w tym przypadku apelowałbym o daleko idący spokój.
Latacie samolotem, śniadanko albo innyposiłek dostajecie. Nawet w LOT proponują piwo lub wino do posiłku ( w małpeczkach).
Dla klientów w lepszej klasie sa lepsze dodatki.
Latający MONowskimi liniami lotniczymi-czytaj TU-154M w większości do klienci lepszej klasy.
Ale w MONowskich liniach nie ma stewardess i MON nie zapewnia alkoholu.
A lotów jest dość dużo. Zamówienie za prawie 3 tys. PLN - :lol: . Nie róbmy scen plisss

Apeluj, apeluj każdemu wolno. Niedługo zamówi trzy bengalskie tygrysy do ogrodu żeby sie wnuczka nie nudziła. Nie rób scen plisssssss
kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 19.04.2009 19:09

Zdejmij kretyńską przyłbicę i stań- stań do podsumowania-
co napisałeś na powyższy temat na ostatnich 10 stronach?:
" apeluj",
"Napiszesz coś kiedyś normalnie, czy będzie truł jakimiś nędznymi moralizatorskimi tekstami".
"Ja ciebie też po prostu chciałem sobie z dyskutujących "leśnych dziadków" porobić no wiesz co. I MI WYSZŁO"
"Dwoma postami tak rozruszałem emerytów, że wszyscy na mnie napadli i jest wesoło"
"Fajne te rozmowy emerytów zawiedzionych życiem - no no panowie tak dalej dajcie się jeszcze pośmiać"

Nie piszesz nic konkretnego- krytykujesz tych co coś napisali. Zawsze łatwiej krytykować niż napisać coś od siebie.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 19.04.2009 19:23

kjedi - daj zebikowi spokój, On przecież nie pisze tego, co naprawdę myśli :wink: 10 stron to za mało - kiedyś w chwilach szczerości zdarzało Mu się czasem wygłaszać ciekawe opinie. A jeśli teraz chce udawać głupiego i doskonale się przy tym bawić, to nie odbieraj Mu tego :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2009 20:25

kjedi napisał(a):Zdejmij kretyńską przyłbicę i stań- stań do podsumowania-
co napisałeś na powyższy temat na ostatnich 10 stronach?:
" apeluj",
"Napiszesz coś kiedyś normalnie, czy będzie truł jakimiś nędznymi moralizatorskimi tekstami".
"Ja ciebie też po prostu chciałem sobie z dyskutujących "leśnych dziadków" porobić no wiesz co. I MI WYSZŁO"
"Dwoma postami tak rozruszałem emerytów, że wszyscy na mnie napadli i jest wesoło"
"Fajne te rozmowy emerytów zawiedzionych życiem - no no panowie tak dalej dajcie się jeszcze pośmiać"

Nie piszesz nic konkretnego- krytykujesz tych co coś napisali. Zawsze łatwiej krytykować niż napisać coś od siebie.

We łbie ci się pomieszało po tym piwie czy jak zamień je na świeżą flaszkę od Lecha może ochłoniesz. A ty co mądrego napisałeś w tym temacie - wpadasz na 2 minuty i zaczynasz pierdzieć ochłoń i nie pij byle jakiego piwa.

Oto mądrości gościa z browarem w tym temacie same Ot.
Rysio-może Ty masz inną władzę na Forum. Bo jezeli jesteś wylogowany i WYŁĄCZYSZ opcję automatycznego logowania to zobaczysz przytoczony temat a potem podaj nazwę użytkownika i hasło.
Może to jednak lusterko a nie "kiepskie" Mody?

ABaniuch-na każdym innym forum za takie słowa dostałbyś bana na wieczność, a przynajmniej darmową wycieczkę na księżyc.
Leć i nie wracaj z takim słownictwem.
Ostatnio edytowano 19.04.2009 20:40 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 6 razy
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2009 20:26

jan_s1 napisał(a):kjedi - daj zebikowi spokój, On przecież nie pisze tego, co naprawdę myśli :wink: 10 stron to za mało - kiedyś w chwilach szczerości zdarzało Mu się czasem wygłaszać ciekawe opinie. A jeśli teraz chce udawać głupiego i doskonale się przy tym bawić, to nie odbieraj Mu tego :lol:

Janie
Zagadałem na temat tego typa z piwem bo wpadł na moment namieszał i jeszcze się rzuca. Ja chociaż z wami w tym temacie od jakiegoś czasu dyskutowałem, a on :?:
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 19.04.2009 20:33

janniko napisał(a):
Ważne jest to, że Prezydent Kaczyński wziął kredyt w obcej walucie, a nie w naszej rodzimej... hańba i wstyd, żeby taki nielojalny Polak piastował tak ważne stanowisko!

Nasz prezydent jest przecież hetero-narodowo-katolicki :!: I to się głównie liczy ... nie tam jakieś obce waluty :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.04.2009 20:47

mkm napisał(a):
janniko napisał(a):

Nasz prezydent jest przecież hetero-narodowo-katolicki :!: I to się głównie liczy ... nie tam jakieś obce waluty :wink:

Gdzieś czytałem, że Pan Prezydent powiedział , że o kredycie nic nie wiedział.

Kredyt brała Pani Prezydentowa i dzieci.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone