napisał(a) bonar » 27.03.2009 20:02
(nie chcąc cytować i odnosić się do innych wypowiedzi)
Takie zbiera się owoce POlityki - "Za moją panowie - za moją - moja bez majtek"!, tak mógł POwiedzieć tylko chory na "umyśle", ewentualnie błazen. A skoro umysłowo chorego i błazna zaprasza się do swojego związku, obowiązkowo ktoś musi znaleźć się mądrzejszy i pokazać im gdzie ich miejsce w szeregu.
Ależ, my Naród nie mamy pretensji, nas to nie obchodzi, to fotoreporterzy niepotrzebnie czekali z aparatami by zrobić fotkę do newsa, żenujący poziom debaty o polityce.
Oczekujemy raczej dogłębnej analizy naszej polityki wschodniej czy też przemyślanych posunięć w dziedzinie obronności kraju, te tematy wymagają ponad partyjnych uzgodnień.
Godność Urzędu wymaga godnego przedstawiciela, od którego na odległość winna epatować kultura osobista, takt i umiar w wyrażaniu opinii o innym wysokim Urzędniku Państwa.
Nie jest w stanie obrazić mnie człowiek mściwy, zakompleksiony, o rozbieganych oczkach i pianą w narożnikach ust. Załóżmy, że na wysokim stołku posadzono małpę, czy była by w stanie mnie obrazić - nie - i też bym małpie nie podał ręki!
Za każdym razem, gdy w telewizji pokazują małpę, pies mój zaczyna wyć, nie chcąc zwierza stresować oraz w trosce o mój stan psychiczny wyłączam telewizor.
I podkreślam, że nie czuję się obrażony przez "małpę", proszę tego tak nie komentować, gdyż brzmiałoby to obłudnie, polecam milczenie... dłuższe milczenie....
Kodeks Boziewicza, zabrania podawania ręki chamom i warchołom.