Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 26.03.2009 18:35

zebik napisał(a):Jacky tak ci powiem szczerze, że patrze na te twoje wypociny z pożałowaniem. Pokusiłem się i poczytałem więcej twoich "wypocin" i nie znalazłem 1 (słownie jednego) normalnie napisanego tekstu. Wszystko to co piszesz ma być niby z jajem nutką ironii, a to się nadaje (przepraszam za wyrażenie) do kibla. Ja bym cię zbanował od razu gdybym był moderatorem. Bo wolę solenne i mocne teksty niż moralizatorsko - refleksyjne w twoim (marnym) wydaniu. Nie obraź się ale starość z ciebie wyłazi jeśli chcesz młodzieżowym slangiem po forum jeździć.
No i jeszcze ta oryginalność w postaci niebieskości - kicz jak w "Dynastii"

no to teraz Ciebie poproszę o zdefiniowanie - na czym polega "normalność" ? solenność, "mocność" tekstu ?
starości się nie wstydzę ? a powinienem wg Ciebie ?
... slang młodzieżowy raczej uważam za do ujeżdżania niż jeżdżenia ... wyczuwasz różnicę?
... a dlaczego - bo pod przykrywką "slangu" ukrywa się zwykłe "nieuctwo", czyli brak posługiwania się językiem pisanym bez pomocy komputerowego korektora...
... na złe widzenie niebieskości dobrze służy daltonizm ...

:roll: :roll: :twisted: :twisted:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 26.03.2009 18:45

zebik napisał(a):Tu to trzeba mieć humor jak z monty pytona żeby zajarzyć te teksty jackego.

nie wszystkie teksty pisane są do przetłumaczenia komputerowo, nie każda ściąga jest w necie...
... a że czarny humor to nie "muzyka lekka, łatwa i przyjemna" jak kiedyś mawiał mistrz Kydryński, to coś poważniejszego czyni się nie strawne...
...
prędzej można mnie zagiąć na "monty pytona", bo nie wiem kto dokładnie zacz, jako, że tylko tytuł się kojarzy z jakąś pozycją programową tvn...
...
:roll: :roll: :P :P
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 26.03.2009 18:53

carnivalka napisał(a):
jacky6 napisał(a):
z mojej strony dedykacja - na dobrą nockę...
===
ostatni Kowboy Rzeczypospolitej ścigany listem gończym przez "pseudocyklistów"...
a mnie jest szkoda WC - kwadransa...
to była nie tylko sztuka walnięcia kubkiem ( pustym ) w stół :-))
===
trudna sztuka do zgryzienia pod poduszkę ?

Zostało nam"Boso przez świat" też intrygujące i poznawcze :)

jeśli zdążycie - TVP2 - godz. 19:35 - ale już nie o polityce będzie nawijać...

:wink: :wink:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 26.03.2009 19:08

Jacky nie o polityce ale z jaką fantazją i poczuciem humoru :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 19:16

jacky6 napisał(a):... a że czarny humor .....
prędzej można mnie zagiąć na "monty pytona", bo nie wiem kto dokładnie zacz, jako, że tylko tytuł się kojarzy z jakąś pozycją programową tvn...

to jako żart chyba :?:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 26.03.2009 19:35

lubelski napisał(a):
jacky6 napisał(a):... a że czarny humor .....

to jako żart chyba :?:

jak piszę serio, zrozumiale - to za żart brane ?

:cry: :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 19:41

jacky6 napisał(a):
zebik napisał(a):Tu to trzeba mieć humor jak z monty pytona żeby zajarzyć te teksty jackego.

nie wszystkie teksty pisane są do przetłumaczenia komputerowo, nie każda ściąga jest w necie...
... a że czarny humor to nie "muzyka lekka, łatwa i przyjemna" jak kiedyś mawiał mistrz Kydryński, to coś poważniejszego czyni się nie strawne...
...
...

No co ci będę tłumaczył - bełkot zawsze będzie bełkotem jakbyś go nie perfumował, nie pierwszy jestem co ci zwróciłem uwagę i nie ostatni. Nie zakumałeś dobrej rady pisz dalej jak chcesz.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 19:45

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a):Nie galopuj tak nigdzie nie złamałem pkt 6

Ja uważam, że tak i dlatego poprosiłem Cię o przeczytanie pkt.6.

A ja uważam, że nie i uważam, że to z twojej strony zwykła złośliwość i zgryźliwość za brak argumentów we wcześniejszej dyskusji ze mną i tyle. Co do zgryźliwości polecam dobry film z J. Lemmonem w roli głównej. (Tylko się nie obraź).
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 26.03.2009 19:51

Oskarżenia o nepotyzm, złośliwie rzucane pod adresem Waldemara Pawlaka okazały się być wyssane z palca. Wicepremier nie potrafi po prostu nie pomagać swoim najbliższym w potrzebie. Dowodów dostarczył nam ''Super Ekspress''.
Media spekulują na temat ogromnych sum, jakie związana prywatnie z wicepremierem pani Iwona miała zarobić w spółkach związanych z Pawlakiem. Dopatrują się w działaniach lidera PSL czegoś więcej niż tylko troski o bliską osobę. Tymczasem Waldemar nie potrafi odmówić Iwonie niczego...
Dowód? Choć Pawlak od pewnego czasu chwali się swoją ekskluzywną Toyotą, bez wahania odstąpi ją swojej konkubinie i pojedzie do pracy pociągiem.

:lol: :lol: :lol:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 26.03.2009 19:54

Bajery, duperele, pyskówki, przycinki i takie tam ślizganie się po temacie "Zaczyna się... IV RP" , no i - Boże zapomniałem - pkt 6!!!, a co tam, od kilku stron zabrakło bananów.
Bardzo ważne, by kogoś nie obrazić :?

Krytyka ma swój sens wówczas gdy jest konstruktywna i powoduje zmiany w myśleniu jak i działaniu inaczej jest tylko zwykłym narzekaniem, do którego oczywiście każdy ma jak najbardziej prawo.

"Abaniuch" - brak pisemnej reakcji, nie świadczy, że tekst nie pozostawia po sobie zaczynu.

Jak TV pokazuje, IDZIE WIOSNA, tutaj tłumaczenie jest zbędne :lol: :lol: :lol:
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 26.03.2009 20:04

bonar napisał(a):

no nie wiem czy zbędne, to zależy od oglądanej stacji :lol:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 26.03.2009 20:22

ABaniuch napisał(a):
bonar napisał(a):

no nie wiem czy zbędne, to zależy od oglądanej stacji :lol:

Jedni z obowiązku dziennikarskiego POkazują demonstrację, inni obok obrazu pokazują zdesperowanych robotników, którym za głodowe pensje trudno utrzymać rodziny.

Pan Prezydent Wałęsa ostrzega platformę, że jeśli nie zmienią koncepcji, stracą jeden głos :lol:
Jednak ten Wałęsa ma łeb :lol: nadaje się za mędrca :lol: to dopiero mądrala.
Nie wiem czy jest jeszcze program "Śmiechu warte"?
pozdrav
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 26.03.2009 20:29

Pan Prezydent Wałęsa ostrzega platformę, że jeśli nie zmienią koncepcji, stracą jeden głos icon_lol.gif
Jednak ten Wałęsa ma łeb icon_lol.gif nadaje się za mędrca icon_lol.gif to dopiero mądrala.
Nie wiem czy jest jeszcze program "Śmiechu warte"?

Powiedział też ze peło stawiając na pięknego Maryjana strzela sobie samobója.
I tu po raz pierwszy od 18 lat nie mogę się z europejskim mędrcem nie zgodzić. 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.03.2009 20:59

Na niebiesko to lubię tylko sudoku
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 26.03.2009 21:27

"W dużej mierze sami jesteśmy winni naszemu zniewoleniu, gdy ze
strachu albo dla wygodnictwa akceptujemy zło, a nawet głosujemy na
mechanizm jego działania. Jeżeli z wygodnictwa czy lęku poprzemy
mechanizm działania zła, nie mamy wtedy prawa tego zła piętnować, bo
my sami stajemy się jego twórcami i pomagamy je zalegalizować".

Dobranoc.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone