Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.03.2009 15:33

lubelski napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Jacky :lool: obserwuję tę .......

ja wiedziałem....ja czułem że ktoś nas podgląda...kurde nomoczyliśmy u moda :wink: :wink: (głupi żart ale co tam... :wink: )

Nikt nic nie namoczył... ;) co najwyżej można zmoczyć ......... usta w piwie

Obrazek

Na zdrowie

:lool:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 15:38

...no bo my tu se pse Moda tak pieprzymy bez sensu ale spoko...ręce na kołderce.... (coś mam za dobry humor dzisiaj :wink: )
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.03.2009 15:44

lubelski napisał(a):.... (coś mam za dobry humor dzisiaj :wink: )

Ja też, ja też... musi wiosna idzie :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 16:12

Jacky, zakładam, że wszyscy wiedzą, co to gołąbki, więc wstawki nie będzie :lol:
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 26.03.2009 16:19

Janusz Bajcer napisał(a):Jacky, zakładam, że wszyscy wiedzą, co to gołąbki, więc wstawki nie będzie :lol:

to tak o głodnym pysku ?
...
bo to przednówek przecie...
...
===
ale dobrze - sekretariat mamy - legitymacje się drukują...
...
zamiast partii piwoszy - Partia Głąbów ogłoszona, bez medialnego rozgłosu - i bez przerwanej retransmisji z konferencji prasowej...
:lol: :lol: :P :P :wink: :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 16:23

jacky6 napisał(a):ale dobrze - sekretariat mamy - legitymacje się drukują...

a Tobie nie damy.....boś ..niebieski....(są Zieloni, czerwoni, biali czarni), a co!! he he taki mam zawód...poligraf a dokładniej maszynista offsetowy..... :wink: :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 16:29

no są cobyś nie gderał ..niebieski...
http://images13.fotosik.pl/115/07a8c47304999815.jpg
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 16:39

jacky6 napisał(a):
ABaniuch napisał(a):No jak nic Ziobro kryje Kwasniewskich :D :lol: :D :lol: :D :lol:

a może się jeszcze te dokumenty moczą w wannie byłego koordynatora jak lap-top ?
==
czy wymaga tłumaczenia dla ludu ?
:wink: :wink: :lol: :lol:

Jacky tak ci powiem szczerze, że patrze na te twoje wypociny z pożałowaniem. Pokusiłem się i poczytałem więcej twoich "wypocin" i nie znalazłem 1 (słownie jednego) normalnie napisanego tekstu. Wszystko to co piszesz ma być niby z jajem nutką ironii, a to się nadaje (przepraszam za wyrażenie) do kibla. Ja bym cię zbanował od razu gdybym był moderatorem. Bo wolę solenne i mocne teksty niż moralizatorsko - refleksyjne w twoim (marnym) wydaniu. Nie obraź się ale starość z ciebie wyłazi jeśli chcesz młodzieżowym slangiem po forum jeździć.
No i jeszcze ta oryginalność w postaci niebieskości - kicz jak w "Dynastii"
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 26.03.2009 16:55

zebik napisał(a): Ja bym cię zbanował od razu gdybym był moderatorem.

Ale my moderatorzy nie mamy możliwości banowania :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 16:58

jorgus111 napisał(a):
zebik napisał(a): Ja bym cię zbanował od razu gdybym był moderatorem.

Ale my moderatorzy nie mamy możliwości banowania :wink:

No to admin winien się tym zająć
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 17:00

zebik napisał(a): Nie obraź się ale starość z ciebie wyłazi jeśli chcesz młodzieżowym slangiem po forum jeździć.

Nie możemy banować, ale możemy upomnieć :lol:

Zebik przywołuję Cię do porządku - proszę przeczytać pkt. 6 regulaminu forum.
Ostatnio edytowano 26.03.2009 17:01 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 17:00

jacky6 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jacky, zakładam, że wszyscy wiedzą, co to gołąbki, więc wstawki nie będzie :lol:

to tak o głodnym pysku ?
...
bo to przednówek przecie...
...
===
ale dobrze - sekretariat mamy - legitymacje się drukują...
...
zamiast partii piwoszy - Partia Głąbów ogłoszona, bez medialnego rozgłosu - i bez przerwanej retransmisji z konferencji prasowej...
:lol: :lol: :P :P :wink: :wink:

Tu to trzeba mieć humor jak z monty pytona żeby zajarzyć te teksty jackego.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 17:48

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a): Nie obraź się ale starość z ciebie wyłazi jeśli chcesz młodzieżowym slangiem po forum jeździć.

Nie możemy banować, ale możemy upomnieć :lol:

Zebik przywołuję Cię do porządku - proszę przeczytać pkt. 6 regulaminu forum.

Nie galopuj tak nigdzie nie złamałem pkt 6
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 17:59

zebik napisał(a):Nie galopuj tak nigdzie nie złamałem pkt 6

Ja uważam, że tak i dlatego poprosiłem Cię o przeczytanie pkt.6.
ABaniuch
Odkrywca

Postnapisał(a) ABaniuch » 26.03.2009 18:13

"Standartowy" Misiak

Misiak ma kolejny kłopot; chodzi o 12 mln zł

Firma senatora Tomasza Misiaka zawarła z Pocztą Polską kilkanaście kontraktów, w większości bez przetargu, na łączną wartość około 12 milionów złotych ustalił tvp.info. W tym samym czasie Misiak aktywnie pracował w Senacie nad rozwiązaniami prawnymi dotyczącymi Poczty Polskiej.
Sprawa przypomina aferę związaną ze specustawą stoczniową. "GW" przed dwoma tygodniami podała, że wart 48 milionów złotych kontrakt na wykonanie specustawy, nad którą pracował senator Tomasz Misiak, dostała bez przetargu agencja pracy tymczasowej Work Service. Problem w tym, że Misiak ma 30% akcji tej firmy, był też jej założycielem. Z ustaleń serwisu internetowego tvp.info wynika, że konflikt interesów mógł wystąpić także w trakcie prac nad uchwalonym we wrześniu 2008 roku rządowym projektem ustawy o komercjalizacji Poczty Polskiej.

Zakładała ona przekształcenie przedsiębiorstwa w spółkę akcyjną. Projekt był rozpatrywany w Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej, której przewodził Misiak. Senator nad nim pracował. Przeforsował istotną poprawkę dotyczącą nadzoru Skarbu Państwa nad Pocztą Polską.

Tymczasem firma Work Service w ostatnich miesiącach dostała od Poczty Polskiej kilkanaście kontraktów. Zdecydowaną większość z nich udzielono na podstawie tzw. zamówień z wolnej ręki. Przykładowo kontrakt na zatrudnianie pracowników tymczasowych dla oddziałów pocztowych na Śląsku, udzielony Work Service w grudniu 2008 roku, ma wartość prawie 3 milionów złotych. Ponad milion wart jest z kolei kontrakt z lutego 2009 roku, który dotyczy pozyskiwania personelu do oddziałów w okolicach Lublina. Wartość kontraktów, które Work Service zawarła z Pocztą Polską od początku bieżącej kadencji Senatu, wynosi około 12 milionów.

:D :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone