Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.03.2009 18:22

atomicsl9 napisał(a):

@ABaniuch :coool:, ten cytat z Niesiłowskiego, to był mój pierwszy odcinek z cyklu "Ludzie PO" na tym forum. Świetnie oddaje "drogę ewolucji" jaką przeszedł mało znany światu znawca owadów... :lol: Ciekwae czego
on się tak boi :?: :?: :?: :lol: :coool:

Wiem, ale nie powiem. :wink:
ABaniuch
Odkrywca

Postnapisał(a) ABaniuch » 25.03.2009 18:27

atomicsl9 napisał(a):
jan_s1 napisał(a): Poza tym lepiej nie puszczać poważnych programów, bo jeszcze część narodu się jednak się zainteresuje i kłopot gotowy.
Takie personalne przepychanki (ile kto ukradł i komu dał d..y) w aspekcie rozrywkowym są czasami niezłe, ale tematu do przodu to one nam nie popychają.

@ABaniuch :coool:, ten cytat z Niesiłowskiego, to był mój pierwszy odcinek z cyklu "Ludzie PO" na tym forum. Świetnie oddaje "drogę ewolucji" jaką przeszedł mało znany światu znawca owadów... :lol: Ciekwae czego
on się tak boi :?: :?: :?: :lol: :coool:

Wydaje mi sie że to zwykły lawirant jest. Zaraz poszukam czegoś o jego "partyjnych podróżach" i innych takich tam.
PS.
To co, czekamy na Januszowych murzynow ? :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D[/quote]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2009 18:37

no to może stworzymy ranking polityków IV czy III RP ??? będzie w temacie jak najbardziej....czyli dla kogo plus a komu minus....i plus może jakieś małe uzasadnienie
P.S. dołączę do Was wieczorem bo córcia zdała egzamin na prawko i bardzooooo se cieszę że mam 3 kierowce na wyjazd.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 19:39

atomicsl9 napisał(a):Na marginesie, NIKT, to nie przebije byłego prezia - "magistra honoris causa"... :lol: pzdr

Gdyby nie "Solidarność" i były prezio, poważany na w Europie i na Świecie, tylko nie we własnym kraju przez niektórych - dalej żyli byśmy pod przewodnictwem przewodniej siły narodu PZPR, w bratnim sojuszu z ZSRR.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.03.2009 19:54

Janusz Bajcer napisał(a):
atomicsl9 napisał(a):Na marginesie, NIKT, to nie przebije byłego prezia - "magistra honoris causa"... :lol: pzdr

Gdyby nie "Solidarność" i były prezio, poważany na w Europie i na Świecie, tylko nie we własnym kraju przez niektórych - dalej żyli byśmy pod przewodnictwem przewodniej siły narodu PZPR, w bratnim sojuszu z ZSRR.

Jezus, Maria!
Naprawdę w to wierzysz???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 19:56

atomicsl9 napisał(a):Ciekawe, czy jest coś co zmieni Twoje bałwochwalcze bez mała uwielbienie dla PO.

Czy to, że ktoś chce na kogoś głosować w wyborach oznacza bałwochwalcze uwielbienie dla partii.
Jeśli tak, to wszyscy wyborcy głosujący na swoje partie są bałwochwalcami.
A Ci co siedzą w domu - malkontentami

atomicsl9 napisał(a):Śmieszy mnie jedynie, że żadne argumenty nie są w stanie tego uwielbienia nawet wzruszyć. pzdr

Mnie natomiast śmieszą argumenty przytaczane przez niektórych biorących udział w dyskusji. :lol:

Pozdrawiam wszystkich malkontentów :lol: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 20:01

jan_s1 napisał(a):Jezus, Maria!

Drogi Janie , kolego geodeto - dlaczego mam nie wierzyć :?:
Znasz jakąś inną historię :?:
A , chyba pisałeś kiedyś, że komunę obaliło KGB, ale może coś nie doczytałem. :?:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2009 20:18

A , chyba pisałeś kiedyś, że komunę obaliło KGB, ale może coś nie doczytałem. :?:

Koledzy geodeci o ziemi pogadajcie, bo o polityce wam nie idzie. Już ci Janusz wyklarowałem pewien sposób myślenia o Polsce nie podjąłeś rękawicy - trudno ale widzę dalej odpowiadasz na inne posty tym samym językiem co mi myślałem, że coś zmieniłeś w sposobie konwersacji.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.03.2009 20:22

Jeśli podajesz takie uproszczenie (o komunie i KGB), to może faktycznie nie doczytałeś?
Jasne, że znam inną historię, bo ta Twoja, wg której "Solidarność" na spółkę z Kwaśniewskim obaliła nie tylko PZPR, ale i za jednym zamachem ZSRR (tak dokładnie wynika z tego, co napisałeś) jakoś nie brzmi dla mnie zbyt wiarygodnie...
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 25.03.2009 20:30

lubelski napisał(a):no to może stworzymy ranking polityków IV czy III RP ??? będzie w temacie jak najbardziej....czyli dla kogo plus a komu minus....i plus może jakieś małe uzasadnienie
P.S. dołączę do Was wieczorem bo córcia zdała egzamin na prawko i bardzooooo se cieszę że mam 3 kierowce na wyjazd.

jadąc od końca - długo się nie pocieszysz 3cią kierującą, wcześniej ale nie później znajdzie swojego własnego Pana Samochodzika...
... jeszcze nie wysterowałeś do wyjazdów w duecie ?
==
a wracając do spraw polityki...
proponujesz ranking polityków - więc zadaję pytanie - czy to nam w jakiś sposób pchnie sprawę do przodu ?
==
a raczej ranking spraw do załatwienia, które tutaj stwierdziliśmy jako "niezałatwialne"...
ja zaczynam ...
1. likwidacja "przyssawek" do KRUS - utrudnienia a uwarunkowania podał nasz mistrz JB...
2. reforma szkolnictwa najmłodszych - czy są fundatorzy dla tego dzieła...
3. reforma emerytalna i danie równych szans zawodowych...
4. uzdrowienie pensji lekarskich i pielęgniarskich... temat nie wyciszony...
5. wyciszenie tematyki odmiennych seksualnie - niech się zabawiają w pokoju własnym...
==
droga do kontynuacji - otwarta, czy moje przedstawianie rangi i zawirowań tematycznych jest nadal niezrozumiałe ?
wiadomo - do kogo adresuję ?
:wink: :wink:
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 25.03.2009 20:31

Uchachałem się... :lol: Łomatko.
Uderz w stół, a nożyce się...
Januszu, mnie nie chodziło o "mędrca europy" :lol: tylko "prezia od chorej goleni w Charkowie", nazywanego powszechnie "magistrem honoris causa", "magistrem" Januszu ! :lol: Ole Olek ! :lol:

"Mędrzec europy" to ma inne tytuły "honoris"... :lol:
I poważany jest bardzo, ale dzięki genialnym tłumaczom z genialnymi umiejętnościami przetłumaczenia co nieprzetłumaczalne czyli interpretowania... :lol:

O jasna... zaczął mi się udzielać pewien nieładny styl pisania :oops:

pzdr
Ostatnio edytowano 25.03.2009 20:43 przez atomicsl9, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 25.03.2009 20:37

janniko napisał(a):Lepiej by wogóle już nie ruszali tej zasranej przeszłości polskiej!

pozdro

Złota myśl :!: ... Ale niestety , ciągle jest zapotrzebowanie na opluwanie , poniżanie , szydzenie .itd ... Większość ludu uwielbia takie właśnie igrzyska :wink:
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 25.03.2009 20:38

Janusz Bajcer napisał(a):Czy to, że ktoś chce na kogoś głosować w wyborach oznacza bałwochwalcze uwielbienie dla partii.
Jeśli tak, to wszyscy wyborcy głosujący na swoje partie są bałwochwalcami.

Nie rozumiesz. Głosując na jakąś partię, głosowałeś pewnie świadomie.
Dopiero jakiś czas po wyborach, jeśli nie docierają do Ciebie jakiekolwiek
argumenty, że ta partia oszukała
w jakichkolwiek kwestiach, oznacza to Twoje bałwochwalcze uwielbienie.

Nie wymagam, żebyś się wyparł PO. Chodzi mi jedynie, żebyś spróbował posłuchać i zobaczyć co wyprawiają obecnie i jakoś to ocenić (wiem, trudne bo "łyso"). Zamiast jak mantra argument: "a u Was to xxxxxxx..."

pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 20:40

atomicsl9 napisał(a):Januszu, mnie nie chodziło o "mędrca europy" :lol: tylko "prezia od chorej goleni w Charkowie", nazywanego powszechnie "magistrem honoris causa", "magistrem" Januszu ! :lol: Ole Olek ! :lol:
pzdr

Trzeba było wyraźnie napisać, że chodzi o tego "prezia" od goleni :lol:
Bo myślałem, że chodził Ci o innego "prezia", co Leppera przebije.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.03.2009 20:46

atomicsl9 napisał(a):

Uchachałem się... :lol: Łomatko.
Uderz w stół, a nożyce się...
Januszu, mnie nie chodziło o "mędrca europy" :lol: tylko "prezia od chorej goleni w Charkowie", nazywanego powszechnie "magistrem honoris causa", "magistrem" Januszu ! :lol: Ole Olek ! :lol:

"Mędrzec europy" to ma inne tytuły "honoris"... :lol:

pzdr

No, jeśli Janusz miał na myśli Wałęsę, to ja wszystko cofam! :wink:
Przecież ogólnie wiadomo, że to Wałęsa z rodziną obalił komunę - przynajmniej sam tak powiedział. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone