Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 25.03.2009 12:57

Z cyklu ludzie PO:
Obywatel świata, kolejny "profesor" bez tytułu naukowego, niepłacący podatków w Polsce, posiadacz kredytów w londyńskich bankach na kw. ~160000 funciaków, minister finansów, nie napisał w oświadczeniu o jakie banki chodzi... :lol:
Standardy...
Aaaa, jest profesorem MIANOWANYM Budapesztańskiego prywatnego uniwersytetu założonego przez Sorosa - znanego m.in ze sporych spekulacji na rynkach finansowych...
Dla dociekliwych, warto przyjrzeć się nowemu budżetowi. Zyta Gilowska
odniosła się już do tego, a jest większym autorytetem od "profesora"...

Janie, informacji o istotnych sprawach jest pełno, trzeba tylko oddzielać
ziarno od plew (mnie też "walą" newsy o "kolejnych esbekach w czyimś
otoczeniu").

Ciekawie też rozwija się temat Gazowaty - LSD - TVN24 :lol:

pzdr wyborców peło ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2009 14:19

jacky6 napisał(a):
zebik napisał(a):Nawet przy najtęższym wytężeniu umysłu nie kumam co ty piszesz. Jacky6 jak możesz pisz normalne posty , a nie jakieś z drugim i trzecim dnem. Na prawdę nie doda ci to splendoru

czy to takie trudne ?
dziewczyny jeszcze studiów nie skończyły a już są prezeskami - właścicielkami firm...
...
czy zawsze trzeba definiować swoje obserwacje jak "krowie na granicy"... ( ten akapit nie do Ciebie adresowan...)
...
chyba, że mnie podpuszczasz...
...wcześniej też wrzuciłem temat o wydarzeniach w czeskiej demokracji pijąc do naszej - był niezrozumiały ?
:wink: :wink:

Nie podpuszczam tylko czasami nie kumam czego twój tekst dotyczy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 14:26

atomicsl9 napisał(a):pzdr wyborców peło ;)

Dziękuję :lol:

PS: Ministra (od rolnictwa) bez wyższego wykształcenia w rządzie Jarosława Kaczyńskiego długo nikt nie przebije.
ABaniuch
Odkrywca

Postnapisał(a) ABaniuch » 25.03.2009 14:36

STANDARTY :lol: :lol: :lol:

Dlaczego Janusz Palikot, jeden z najbogatszych posłów PO, pozbywa się akcji i udziałów w firmach? Nie chodzi o przejrzystość w polityce - tłumaczy jego była żona. Mój mąż pozbył się majątku, żeby być nieściągalnym. Przygotowuje się do zakończenia procesów - mówi DZIENNIKOWI Maria Nowińska.

Janusz Palikot postanowił uprzedzić publikację tak zwanej listy Chlebowskiego i sam ujawnia swój majątek. Na blogu kontrowersyjny polityk szczegółowo wylicza, akcje i udziały, które ma w różnych spółkach. Większość z nich już sprzedał.

Mój mąż przez ostatnie miesiące przygotowuje się do zakończenia procesów, chociaż, jak publicznie zadeklarował w telewizji, wszystkie już wygrał. Ja też się z nim procesuję. Ale w Polsce wiele procesów wygranych, to tak naprawdę procesy przegrane. Z tego powodu, że pozwana osoba dostaje czas na przygotowanie się do wyroku i pozbywa majątku. Janusz ma teraz dobre samopoczucie. Jest milionerem, który nic nie posiada - mówi Maria Nowińska.

Dodaje, że w końcowej fazie jest właśnie postępowanie prokuratorskie przeciw Januszowi Palikotowi, w którym oskarżyciele sprawdzali, czy obecny polityk nie działał na szkodę własnej spółki - Jabłonna SA.

Zresztą tu nie chodzi tylko o mnie. Ja nie jestem największym problemem dla mojego męża. Nie jestem jedyną osobą, przed którą on ukrywa swój majątek. Nie chcę uprzedzać faktów, ale wiem, że w grę mogą wchodzić jeszcze inne roszczenia ze strony jego byłych współpracowników biznesowych. Te roszczenia mogą się ujawnić w ciągu najbliższego czasu - mówi Nowińska.

Maria Nowińska wytoczyła proces Januszowi Palikotowi. Zarzuciła mu, ze ukrył faktyczną wartość swojego majątku w dniu ich rozwodu, żeby uniknąć jego utraty w wyniku sądowego podziału. Palikot wielokrotnie odrzucał te oskarżenia. Dziś nie odbierał telefonu. (dziennik.pl)

pozdrawiam wyborców peło :lol: :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 14:57

STANDARDY :lol: :lol: :lol:

Umorzony dług
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2009 14:59

Janusz Bajcer napisał(a):STANDARDY :lol: :lol: :lol:

Umorzony dług

Stare i znane - PO robi albo zrobi podobnie. Obie partie nadają się do spłukania.
ABaniuch
Odkrywca

Postnapisał(a) ABaniuch » 25.03.2009 15:13

Umorzony dług

i w ten sposob peło czyste jak lelija :lol: :lol: :lol:

PS

kto to powiedział :?:

Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu, nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie, a jaki to nowy człowiek jest z takiego Olechowskiego.
Ostatnio edytowano 25.03.2009 15:31 przez ABaniuch, łącznie edytowano 1 raz
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 25.03.2009 15:29

Umorzony dług

Zastanawiam się, jak długo można się tak licytować. Pewnie jeszcze dość długo, bo tematów non-stop dostarcza życie (czyli telewizja i prasa :lol: )
No ale telewizja zawodowo zajmuje się igrzyskami, bo po pierwsze - sprawy naprawdę poważne i istotne mało kogo interesują, a po drugie - lepiej dawać chłam i różne ploty, bo to idzie, jak woda, a telewizja ma przecież przynosić zyski. Poza tym lepiej nie puszczać poważnych programów, bo jeszcze część narodu się jednak się zainteresuje i kłopot gotowy.
Takie personalne przepychanki (ile kto ukradł i komu dał d..y) w aspekcie rozrywkowym są czasami niezłe, ale tematu do przodu to one nam nie popychają.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2009 15:41

ABaniuch napisał(a):

pasuje mi do marszałka..z PO...i czy wygrałem zestaw szklanek ze spodeczkami... :?: :wink:
ABaniuch
Odkrywca

Postnapisał(a) ABaniuch » 25.03.2009 15:48

lubelski napisał(a):
ABaniuch napisał(a):

pasuje mi do marszałka..z PO...i czy wygrałem zestaw szklanek ze spodeczkami... :?: :wink:

TAK !!!!
To sam Stefan Niesiołowski !!!!!!!!!!!!!!!!

niestety, szklanki i spodeczki się skończyły, w zamian kolejne złote myśli wyżej wymienionego -

"Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją. Platforma celowo prezentuje brak stanowiska we wszystkich ważnych kwestiach społecznych i ekonomicznych, a zwłaszcza politycznych, oraz w sporach ideowych (jej przedstawiciele nie mieli nic do powiedzenia na temat oddania hołdu organizacji WiN. W istocie jest takim 'świecącym pudełkiem?' - mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO"

Liberałowie udowodnili, że nie mają żadnych kwalifikacji ekonomicznych i nigdy w żadnej koalicji - gdyby do takiej kiedykolwiek doszło - nie mogą obejmować resortów ekonomicznych, bo zrujnują kraj.
[/b][/u]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2009 16:09

teraz będzie szczerze..powiem że kiedyś nawet lubiłem słuchać Niesiołowskiego, potrafił się fajnie odnieść do tematu, dowcipnie może lekko zakręcony ale słuchałem Jego wypowiedzi z zaciekawieniem... Niestety ten Niesiołowski obecnie to już inny człowiek. Pisałem tu na forum że moim jednym z lepszych programów i oglądanym jest "Kawa na ławę". Jak słucham Jego wypowiedzi to oczom i uszom nie wierzę ze to ten sam człowiek co sprzed paru jeszcze lat, w moim prywatnym rankingu polityków ...-100% w dół, a szkoda
P.S. zlałem łzami monitor że szklanek ,co tam że spodeczków nie będzie... :wink: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 16:55

jan_s1 napisał(a):

Umorzony dług

Zastanawiam się, jak długo można się tak licytować.

Skoro można wytykać błędy jednych , to dlaczego nie można drugim :?:
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 25.03.2009 17:51

Janusz, parafrazując Ciebie: "a u Was to murzynów biją..."
:lol: Jak zwykle to powyżej, to Twoja jedyna riposta.
Nie zauważyłeś że Twoi teraz rządzą ?
Eee, tam, Ty i tak znowu zagłosujesz na "szuflady pełne ustaw", "obniżenie podatków", "palikotowe uproszczenia prawa", "piterową walkę z korupcją"
i legendarną już "pracowitość Donaldu" oraz uczciwość tej formacji...
Ciekawe, czy jest coś co zmieni Twoje bałwochwalcze bez mała
uwielbienie dla PO.
I nie piszę tego bo uważam, że poprzednicy byli wporządku. Wcale tak
nie uważam. Śmieszy mnie jedynie, że żadne argumenty nie są w stanie tego uwielbienia nawet wzruszyć.

pzdr
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 25.03.2009 17:59

Janusz Bajcer napisał(a):
atomicsl9 napisał(a):pzdr wyborców peło ;)

Dziękuję :lol:

PS: Ministra (od rolnictwa) bez wyższego wykształcenia w rządzie Jarosława Kaczyńskiego długo nikt nie przebije.

I znowu, Janusz ad meritum... :lol:

Na marginesie, NIKT, to nie przebije byłego prezia - "magistra honoris causa"... :lol:

pzdr
Ostatnio edytowano 25.03.2009 18:17 przez atomicsl9, łącznie edytowano 1 raz
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 25.03.2009 18:07

jan_s1 napisał(a): Poza tym lepiej nie puszczać poważnych programów, bo jeszcze część narodu się jednak się zainteresuje i kłopot gotowy.
Takie personalne przepychanki (ile kto ukradł i komu dał d..y) w aspekcie rozrywkowym są czasami niezłe, ale tematu do przodu to one nam nie popychają.

Janie, tak jak już pisałem, sporo spraw istotnych jednak wypływa, tyle, że
nie przebijają się do świadomości zbyt mocno, bo większość ludzi czyta tytuły. Treść jest zbyt dużym wyzwaniem, więc ją pomijają.

Wracając do sedna, postawienie ministra finansów w Takim świetle, w sytuacji gdy banki i różne instytucje finansowe robią co chcą np. z naszą walutą, jest w moim przekonaniu istotną informacją. Zwłaszcza jak się
okaże komu minister wcześniej doradzał, gdzie pracował i dlaczego
teraz zamiast rozwinąć swój "kunszt ekonomisty" i wyciągać (naszą) Ojczyznę z kryzysu, drze mordę na opozycję z trybuny sejmowej.

pzdr

BTW:

@ABaniuch :coool:, ten cytat z Niesiłowskiego, to był mój pierwszy odcinek z cyklu "Ludzie PO" na tym forum. Świetnie oddaje "drogę ewolucji" jaką przeszedł mało znany światu znawca owadów... :lol: Ciekwae czego
on się tak boi :?: :?: :?: :lol: :coool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone