Janusz Bajcer napisał(a):W tym się zgadzamytylko ja dalej pytam Ciebie jak to zrobić
![]()
no tak ...Janusz nas wysonduje po cichu na forum a potem jak pójdzie w politykę to będzie miał gotowe plany działania...he he he
Janusz Bajcer napisał(a):W tym się zgadzamytylko ja dalej pytam Ciebie jak to zrobić
![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Zebiku, Janie - w żadnym z tych krajów, które podajecie jako przykład nie było przez 45 lat socjalizmu czyli tzw. komuny oraz kurateli "Wielkiego Brata" ze wschodu, więc nie da się tych przykładów zestawić z Polską.
lubelski napisał(a):zebik napisał(a):
1. Likwidujemy Zus odpowiednią ustawą.
2. Składki oddajemy ludziom według tego co wpłacili.
![]()
![]()
![]()
toż to koniec państwa polskiego, zaraz po tym ogłoszenie bankructwa narodowego
lubelski napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):W tym się zgadzamytylko ja dalej pytam Ciebie jak to zrobić
![]()
no tak ...Janusz nas wysonduje po cichu na forum a potem jak pójdzie w politykę to będzie miał gotowe plany działania...he he he![]()
takie buty......
.png)
zebik napisał(a):Janusz jak ty żyjesz na tym świecie, że pytasz o takie proste rzeczy.
3. Majątek po ZUS (a jest tego trochę) przekazujemy za symboliczną złotówkę firmom ubezpieczeniowym prywatnym i w zamian za darowiznę zobowiązujemy do różnych rzeczy na korzyść skarbu państwa (tu inwencja twórcza tworzących ustawę).
4. Ludzie pracujący w ZUS z automatu przechodzą do pracy w prywatnych ubezpieczalniach, ale pracodawca będzie miał prawo weryfikować stanowiska (kupa jest w tych instytucjach kierowników, naczelników i innych rządzących).
5. Ludzie mają wybór albo się ubezpieczają i potem mają skąd pobierać emeryturę, albo nie i zdychają z głodu ale to już indywidualny wybór.
6. Gwarantuję, że wszyscy by przeszli do nowego funduszu.
.png)
janniko napisał(a):A ja proponuję zabrać bogatym i dać biednym!!!
i umówić się na piwo!
![]()
![]()
Janusz Bajcer napisał(a):zebik napisał(a):Janusz jak ty żyjesz na tym świecie, że pytasz o takie proste rzeczy.
3. Majątek po ZUS (a jest tego trochę) przekazujemy za symboliczną złotówkę firmom ubezpieczeniowym prywatnym i w zamian za darowiznę zobowiązujemy do różnych rzeczy na korzyść skarbu państwa (tu inwencja twórcza tworzących ustawę).
4. Ludzie pracujący w ZUS z automatu przechodzą do pracy w prywatnych ubezpieczalniach, ale pracodawca będzie miał prawo weryfikować stanowiska (kupa jest w tych instytucjach kierowników, naczelników i innych rządzących).
5. Ludzie mają wybór albo się ubezpieczają i potem mają skąd pobierać emeryturę, albo nie i zdychają z głodu ale to już indywidualny wybór.
6. Gwarantuję, że wszyscy by przeszli do nowego funduszu.
Skoro to takie proste, to ciekawe dlaczego nikt na to nie wpadł i nie przeprowadził od 1989 roku.
No dobrze, załóżmy że zostajesz posłem (wybierz sobie opcję) i przekonaj do tego pomysłu 231 posłów, aby zagłosowali za odpowiednią ustawą oraz prezydenta , aby tego nie zawetował.
Na chwile obecną pomysł można potraktować jako całkowita utopię.
Janusz Bajcer napisał(a):No dobrze, załóżmy że zostajesz posłem (wybierz sobie opcję) i przekonaj do tego pomysłu 231 posłów, aby zagłosowali za odpowiednią ustawą oraz prezydenta , aby tego nie zawetował.
Na chwile obecną pomysł można potraktować jako całkowita utopię.
zebik napisał(a):
Dopiero Lubelski byś miał dobrobyt jakbyś polikwidował:
1. ZUS
Janusz Bajcer napisał(a):
.png)
jan_s1 napisał(a): Przecież żadne 50, lub 100 lat komuny, czy innej okupacji nie ma tu nic do rzeczy. Inny może być tylko pułap, z którego się startuje.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):jan_s1 napisał(a):Nie będę Cię wypytywał o te plusy ujemne, bo nie wiem, czy byłoby Ci łatwo na to odpowiedzieć, ale rozumiem, że w chwili obecnej i w najbliższej perspektywie widzisz satysfakcjonującą ilość plusów dodatnich?
Z plusów ujemnych wymienię brak zgody na przynależność do UE i na wspólną walutę, a z plusów dodatnich to obniżka podatków, ale to akurat nie oni jedni proponują.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Janniko - nowy kandydat na Janosika (Jannosika)
lubelski napisał(a):ale swój chłop bo chce piwo postawić..Janniko mordo Ty nasza.....![]()
cytowanie mi się .......