napisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2009 22:40
Oj kolego Janusz a ty byś chciał gotowej recepty na wszystko. Niestety tak nie jest. Podałem ci link do opisu monarchii konstytucyjnej na zasadzie zgryźliwości bo napisałeś, że nie wiesz co to jest. Nie jestem ekspertem od wprowadzania systemów ale mogę ci powiedzieć, że:
- Krus czy Zus powinno się zlikwidować, a obywatel winien się ubezpieczać gdzie chce albo wcale jeśli mu się tak podoba,
- dotacje od unii to bajka - więcej wpłacamy rocznie do unii niż od niej otrzymamy,
Dywagacje o monarchii
- nie ma znaczenia czy ten kto będzie rządził, będzie królem, czy jak go tam nie nazwiemy,
- w monarchii nie istnieje parlament jako taki, istnieją rady koronne, których członkowie są dziedziczni lub powoływani przez monarchę,
- w oczywisty sposób monarchia jest lepsza od demokracji - w monarchii - monarcha mianuje człowieka od siebie mądrzejszego, w demokracji głupszego dlaczego - bo mądrzejszy może go obalić i zabrać rządy (patrz wywalenie ostatnich mądrzejszych przez Jarka K. z Pisu),
- monarchia przyjdzie niedługo sama gdyż z roku na rok jest coraz gorzej i głupiej.
Ostatnio edytowano 23.03.2009 22:58 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz