lubelski napisał(a):...patrzę na pesel i sorry za późno już na karierę ...., a zresztą ja tak bardzo nie narzekam..wydaje mi się, bo co mi to da....
Andrzej ale Ty samolub jesteś - pomyśl o rodzinie
.png)
jan_s1 napisał(a):Kiedyś rozmawiałem z pewnym traktorzystą. Było to przed jakimiś wyborami, zagadnąłem go więc, na kogo chce głosować. Powiedział mi tak: "panie, ja się na tym nie znam. Skąd mogę wiedzieć, kto lepszy, a kto gorszy. Nie chodzę na wybory, żeby czegoś nie zepsuć".
To był mądry człowiek.
.png)
jan_s1 napisał(a):Łatwo sprawdzić, co robiły biedne kraje (wielkość jest tu mało istotna), żeby stanąć na nogi, a nawet stać się bogatymi. Jest tylko jedna recepta : kapitalizm (wolny rynek, niskie podatki, proste przepisy, mało państwa).
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):jan_s1 napisał(a):Kiedyś rozmawiałem z pewnym traktorzystą. Było to przed jakimiś wyborami, zagadnąłem go więc, na kogo chce głosować. Powiedział mi tak: "panie, ja się na tym nie znam. Skąd mogę wiedzieć, kto lepszy, a kto gorszy. Nie chodzę na wybory, żeby czegoś nie zepsuć".
To był mądry człowiek.
Ja pozwolę sobie zostać "mądrym inaczej" i chodzę na wybory, aby czegoś nie zepsuć![]()
Na partię Pana JKM nie zagłosuję, bo w jego programie jak dla mnie, tzw. plusów ujemnych jest więcej niż plusów dodatnich.
Janusz Bajcer napisał(a):jan_s1 napisał(a):Łatwo sprawdzić, co robiły biedne kraje (wielkość jest tu mało istotna), żeby stanąć na nogi, a nawet stać się bogatymi. Jest tylko jedna recepta : kapitalizm (wolny rynek, niskie podatki, proste przepisy, mało państwa).
Czy możesz wymienić jakie to państwa, na których mamy się wzorować
Janusz Bajcer napisał(a):jan_s1 napisał(a):Łatwo sprawdzić, co robiły biedne kraje (wielkość jest tu mało istotna), żeby stanąć na nogi, a nawet stać się bogatymi. Jest tylko jedna recepta : kapitalizm (wolny rynek, niskie podatki, proste przepisy, mało państwa).
.png)
.png)
.png)
jan_s1 napisał(a):Nie będę Cię wypytywał o te plusy ujemne, bo nie wiem, czy byłoby Ci łatwo na to odpowiedzieć, ale rozumiem, że w chwili obecnej i w najbliższej perspektywie widzisz satysfakcjonującą ilość plusów dodatnich?
Janusz Bajcer napisał(a):Zebiku - przecież Ty stwierdzasz kategorycznie, że KRUS, ZUS należy zlikwidować
.png)
zebik napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Zebiku - przecież Ty stwierdzasz kategorycznie, że KRUS, ZUS należy zlikwidować
Zlikwidować i dać wybór do jakiego prywatnego funduszu emerytalnego obywatel chce wpłacać kasę albo jeśli nie chce to do żadnego.
Janusz Bajcer napisał(a):zebik napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Zebiku - przecież Ty stwierdzasz kategorycznie, że KRUS, ZUS należy zlikwidować
Zlikwidować i dać wybór do jakiego prywatnego funduszu emerytalnego obywatel chce wpłacać kasę albo jeśli nie chce to do żadnego.
W tym się zgadzamytylko ja dalej pytam Ciebie jak to zrobić
![]()
zebik napisał(a):
1. Likwidujemy Zus odpowiednią ustawą.
2. Składki oddajemy ludziom według tego co wpłacili.