Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

za to też lubie Chorwacje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 14.10.2007 16:00

hehe polecam wlascicielce/wlascicielowi opla zostawic otwarta okno samochodu w krakowie. z pewnoscia pozbedzie sie nadmiaru przedmiotow
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 15.10.2007 15:41

Lubię Chorwację za naturalny sposób zachowania tubylców. Za brak tzw. "puszenia się".
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 15.10.2007 21:28

Mam takie szczęście, ze na działce zostawiam wszystko bez zastanawiania się, czy zastanę to wszystko na miejscu, ono tam będzie. Nawet auto czasami stoi otwarte w dzień i w nocy.
W Cro, rowery chciałem gdzieś schować, gospodarze wyśmiali mnie, ja rowery pospinałem linkami z zamkiem i wywołałem śmiech miejscowych.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.10.2007 22:25

maciek1956 napisał(a):Mam takie szczęście, ze na działce zostawiam wszystko bez zastanawiania się, czy zastanę to wszystko na miejscu, ono tam będzie. Nawet auto czasami stoi otwarte w dzień i w nocy.
W Cro, rowery chciałem gdzieś schować, gospodarze wyśmiali mnie, ja rowery pospinałem linkami z zamkiem i wywołałem śmiech miejscowych.

Jak zamykałem na noc auto to gospodarz był zdziwiony 8O
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 16.10.2007 06:34

mkm napisał(a):Bardzo podoba mi się chorwackie - '' ne ma problema '' i '' sve je oke '' :D

Ja również lubię te ich powiedzonka, poza tym lubie ich za spokój, pełny luz a przede wszystkim za to nastawienie do turystów. Ostatnio pytaliśmy barmana w knajpce jak oni postrzegają Polaków i tak dyplomatycznie odpowiedział, że aż się chciało do niego wracać na kolejny wieczór przy szklaneczce prosku.
W tym roku pojechała z nami moja serdeczna przyjaciółka i była zdziwiona tym, że nie bierzemy za każdym razem karimat i ręczników do domu, że samochód może stać bezpiecznie, że będzie czym wracać do Polski, chociaż chętnie by się zostało dłużej... również tym, że na każdym roku spotykała się z taką gościnnością, chociaż to Polacy słyną z gościnności. Właścicielka zaskakiwała nas pozytywnie swoją goscinnością od samego początku do końca. Zaczynając od zaparzenia dla nas przepysznej kawy, po wino, wódkę, pachnące rogaliki i prezenty na koniec. Tam zawsze chce się wracać, szkoda, ze tak długo jeszcze...
W przyszłym roku planowaliśmy wyjazd do Egiptu, ale znów zmian na Cro, ciężko mi się oderwać od tego kraju. Szkoda mi opuszczać go na dłużej niż rok. :)
Sve je oke
Pozdrav
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.10.2007 18:18

yvonn napisał(a):
mkm napisał(a):Bardzo podoba mi się chorwackie - '' ne ma problema '' i '' sve je oke '' :D

Ja również lubię te ich powiedzonka, poza tym lubie ich za spokój, pełny luz a przede wszystkim za to nastawienie do turystów. Ostatnio pytaliśmy barmana w knajpce jak oni postrzegają Polaków i tak dyplomatycznie odpowiedział, że aż się chciało do niego wracać na kolejny wieczór przy szklaneczce prosku.
W tym roku pojechała z nami moja serdeczna przyjaciółka i była zdziwiona tym, że nie bierzemy za każdym razem karimat i ręczników do domu, że samochód może stać bezpiecznie, że będzie czym wracać do Polski, chociaż chętnie by się zostało dłużej... również tym, że na każdym roku spotykała się z taką gościnnością, chociaż to Polacy słyną z gościnności. Właścicielka zaskakiwała nas pozytywnie swoją goscinnością od samego początku do końca. Zaczynając od zaparzenia dla nas przepysznej kawy, po wino, wódkę, pachnące rogaliki i prezenty na koniec. Tam zawsze chce się wracać, szkoda, ze tak długo jeszcze...
W przyszłym roku planowaliśmy wyjazd do Egiptu, ale znów zmian na Cro, ciężko mi się oderwać od tego kraju. Szkoda mi opuszczać go na dłużej niż rok. :)
Sve je oke
Pozdrav

Cro działa jak narkotyk :D :wink:
Badi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 30.03.2008 00:16

Nasza gospodyni z Orebica też nie mogła zrozumieć dlaczego zamykam samochód na noc (było to zaraz po naszym przyjeździe). Kiedy następnego dnia przeszliśmy się z żoną po okolicy nie zamykałem już samochodu - wokół stały samochody na pewno o wiele droższe od mojego, których nikt nie zamykał. Poczułem się jak "barbarzyńca z północy", który zobaczył cywilizację...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2008 09:29

Oprócz tego, że za całokształt :lol: to lubie HR bo:
- nie musze ogladać non stop drobnych pijaczków,
- nawalonych i drących ryja gówniarzy,
- dresów w towarzystwie lokalnych barbi :lol:
a dodatkowo przez ok. 2 tygodnie nie musze oglądać naszych ELYT politycznych a to już jest bezcenne :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.03.2008 09:57

Piotrek_B napisał(a): a dodatkowo przez ok. 2 tygodnie nie musze oglądać naszych ELYT politycznych a to już jest bezcenne :wink:

Zawsze możesz zabrać dekoder telewizji sat.... 8) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2008 10:28

FUX napisał(a):...Zawsze możesz zabrać dekoder telewizji sat.... 8) :wink:

Dzięki za radę :lol: już biorę się do montowania czaszy anteny na dachu samochodu :wink:
Pozdrav
ptasznik5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 30.03.2008 16:02

Kocham cro za:
- ciszę;
- spokój;
- ciepełko;
- słoneczko;
- widoczki;
- przejrzystą wodę;
- rybki, kraby, jeżowce, delfiny;
- bo TAK!!! :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.03.2008 16:25

Piotrek_B napisał(a):
FUX napisał(a):...Zawsze możesz zabrać dekoder telewizji sat.... 8) :wink:

Dzięki za radę :lol: już biorę się do montowania czaszy anteny na dachu samochodu :wink:
Pozdrav

Niee. To nie tak.
Bierzesz dekoder i wpinasz sie w apartamencie.
Cyfra+ z reguły nie działa.
Polsat powinien....
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.