.png)
.png)
.png)
maciek1956 napisał(a):Mam takie szczęście, ze na działce zostawiam wszystko bez zastanawiania się, czy zastanę to wszystko na miejscu, ono tam będzie. Nawet auto czasami stoi otwarte w dzień i w nocy.
W Cro, rowery chciałem gdzieś schować, gospodarze wyśmiali mnie, ja rowery pospinałem linkami z zamkiem i wywołałem śmiech miejscowych.
.png)
mkm napisał(a):Bardzo podoba mi się chorwackie - '' ne ma problema '' i '' sve je oke ''
.png)
yvonn napisał(a):mkm napisał(a):Bardzo podoba mi się chorwackie - '' ne ma problema '' i '' sve je oke ''
Ja również lubię te ich powiedzonka, poza tym lubie ich za spokój, pełny luz a przede wszystkim za to nastawienie do turystów. Ostatnio pytaliśmy barmana w knajpce jak oni postrzegają Polaków i tak dyplomatycznie odpowiedział, że aż się chciało do niego wracać na kolejny wieczór przy szklaneczce prosku.
W tym roku pojechała z nami moja serdeczna przyjaciółka i była zdziwiona tym, że nie bierzemy za każdym razem karimat i ręczników do domu, że samochód może stać bezpiecznie, że będzie czym wracać do Polski, chociaż chętnie by się zostało dłużej... również tym, że na każdym roku spotykała się z taką gościnnością, chociaż to Polacy słyną z gościnności. Właścicielka zaskakiwała nas pozytywnie swoją goscinnością od samego początku do końca. Zaczynając od zaparzenia dla nas przepysznej kawy, po wino, wódkę, pachnące rogaliki i prezenty na koniec. Tam zawsze chce się wracać, szkoda, ze tak długo jeszcze...
W przyszłym roku planowaliśmy wyjazd do Egiptu, ale znów zmian na Cro, ciężko mi się oderwać od tego kraju. Szkoda mi opuszczać go na dłużej niż rok.![]()
Sve je oke
Pozdrav
.png)
FUX napisał(a):...Zawsze możesz zabrać dekoder telewizji sat....![]()
.png)
Piotrek_B napisał(a):FUX napisał(a):...Zawsze możesz zabrać dekoder telewizji sat....![]()
Dzięki za radęjuż biorę się do montowania czaszy anteny na dachu samochodu
![]()
Pozdrav
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.