Zeszłoroczne doświadczenia w Szwajcarii też na majówkę, sprawiły, że w podobnych rejonach zacząłem czegoś szukać już na początku tego roku. Poza tym musiało to być auto, tak by móc w razie czego wrócić do PL jak najszybciej.
Teściowa zmaga się z chorobą nowotworową od grudnia zeszłego roku i choć na razie rokowania są bardzo dobre i wszystko idzie prawdopodobnie ku wyleczeniu to jednak musimy obecnie brać nagły powrót do domu pod uwagę.
Jednocześnie przychodzi taki moment, że po prostu trzeba się wyrwać i odreagować.
Ale po kolei
Wyjazd o 2 rano w dnu 30.04, kierunek okolice Salzburga
Kanapki na drogę są
Droga idzie sprawnie. Koło Rybnika przesiadamy się na chwilę na prom, bo tam na autostradzie się coś pozapadało i buja jak na morzu
Dodatkowym zaskoczeniem (dla mnie) jest już w AUS okolice Poysdorf, gdzie dawniej jechało się przez wioski a teraz już jest lepsza droga. Dawno się nie jechało do Cro to się człowiek dziwi
Dojeżdżamy do naszej miejscowości St. Gilgen około 10.30
Wcześniej dostajemy informację od właścicielki domu, że klucze czekają w skrytce koło drzwi. Teoretycznie mogliśmy się meldować dopiero od 14, ale pisałem już kilka dni przed wyjazdem do kobitki i bez problemu mogliśmy być wcześniej.
Wybrałem ten dom: https://www.booking.com/hotel/at/diwoky-karolin.pl.html
Pani wcześniej pisała, że może jej nie będzie w domu i mamy wtedy sobie wziąć klucze sami, ale zadzwoniliśmy i była. Po angielsku słabo, ale dobrze, że deutsche sprache ein bischen
Parkujemy przed domem
Dom jest na skarpie, więc schodzimy na dół po schodach
I pod górnym tarasem jest wejście do domu (dla gości). Koło drzwi widać lockera gdzie były klucze.
A tu nasz taras dolny
Dostajemy cały dół domu, czyli salon
Dużą kuchnię
Spora łazienka, osobno jest ubikacja.
Dodatkowa sypialnia
Do tego spory korytarz pomiędzy pomieszczeniami i jeszcze przedsionek. Wszystko czyste, bardzo dobrze wyposażone, fajne WiFi. Nie mam do czego się absolutnie przyczepić. Cena 3144 za 4 noce. Bo to jest St. Gilgen ... I to była jedna z najtańszych opcji noclegowych w tej miejscowości.
Dodatkowo po drugiej stronie ulicy jest supermarket Spar.
Clou programu jednak zaczyna się gdzie indziej, bo na zewnątrz
Widok z okna w salonie
I widok z tarasu
Deal with it
pozdrawiam, Michał

.png)
.png)

.png)

.png)

. Ale wiosną też niczego sobie